Fin Grand Slam- klass på Rättvik » 24 juni | Martin Engström -…

Fin Grand Slam- klass på Rättvik

Ja, det är sannerligen fin klass när Grand Slam 75 besöker Rättvikstravet, till en omgång som rent av mycket väl hade kunnat vara V75! Giffelpåsen är redo - andelen hittar du här!

GS75-1

Den klart bästa hästen är givetvis 9 Graham Hill som ser ut att vara något alldeles extra. Han kommer gå starkt ute i spåren och kan på ren kapacitet leka hem det här loppet utan vidare besvär. Det är rejätl streckkrävande bakom och jag tycker det ser ut som en vettig uppgift för Graham Hill som visar vem som är starkast till slut.

Det som gör loppet intressant är att 3 Dozen of Oysters har fått kanonbra läge och som sitter i ledningen. Därifrån är denne väldigt tuff att stå emot och jag tror Claes Sjöström är övertygad om att kunna ge Graham Hill en match. Förstareserven! 

GS75-2

Björn Steinseth reser över till Sverige med sin toppformade 2 Sjöli Basse. Med det charmanta namnet så kommer fyraårige hingsten visa upp sig i ett kraftfullt skick och tidigt sitta i ledarpositionen. Sjöli Basse har visat, inte minst senast, att han är topptrim för dagen och jag tror Björn Steinseth kan sitta i ledning hela vägen runt.

Reserverna;
6 Mjölner J.R. har inlett karriären mycket starkt med sex segrar på sju starter och senast på Årjängstravet visade han upp vilken styrka han besitter. Kommer Jan Roar Mjölneröd iväg hyfsat från det här läget tror jag han tidigt lufsar framåt och gärna tar upp kampen mot Sjöli Basse.  
9 Crussi Dull har just krusidullat karriären med en del galopper. Nu skötte han sig senast och visade ett rappt slutvarv och till den här starten siktas han springa barfota fram. Intressant även att Björn Goop sitter upp för första gången. 

GS75-3

Så här skrev jag inför senaste starten för 7 Aranka Face;
"Man ska inte spela med hjärtat, men jag kan verkligen inte sitta utan 3 Aranka Face som jag verkligen tagit till mig. Efter debutstarten som blev en blek sådan har hon verkligen imponerat i tre raka segrar och toppstammade stoet kan verkligen bli något för framtiden!"

Väl i loppet blev det dessvärre helt fel för henne mot en tuffing som Islay Mist Sisu. Nu tar vi omtag! Tränare Reijo Liljendahl siktar även att testa stoet i jänkarvagn för första gången vilket ska bli högintressant att se här. Jag tror hon blir hästen att slå nu!

12 Glamourous Rain kommer gå sylvasst sista varvet som alltid och den "obehagliga" överraskningen är 2 Faith Trot.

    GS75-4

    Visst är Robert Bergh säkert lite positiv med sin 12 Ivory di Quattro som går ut mot ett motstånd som för hästens del ska vara högst överkomligt. Fungerar han bara som han ska så rundar han troligen det här till slut.
    Det är ju intressant med 1 J.J.Stitch där framme ensam på startvolten och som kommer leda länge - med 60 meters försprång!

    11 Alone har inte vunnit på ett tag men visat på slutet att det är ren tidsfråga innan det lossnar. Kan mycket väl bli här.

     GS75-5

     • Vid sunda vätskor tror jag inte han släpper någon förbi sig!

     3 Chiru är en tuff konkurrent som man ska ha stor respekt för men jag är imponerad av intrycket som 2 Hell Bent For Am visat för regi Sabine Kagebrandt.
     Vi har alltid vetat om vilken kapacitet han besitter och efter en del stolpe ut har han nu för regi Kagebrandt åter visat vad han kan göra. I Prix Readly Express senast gick han riktigt fint och var nära att vinna om inte konkurrent sjabblat till det i spåren och med jänkarvagnen på den här gången borde fyraåringen tidigt sitta i ledarpositionen.

      GS75-6

      Ska det äntligen lossna!?
      I Midsommarloppet vill jag faktiskt först och främst nämna 11 Hachiko de Veluwe som helt klart varit en besvikelse en längre tid och årets tre starter har väl knappast varit tummen upp. Jag har vid varje gång på slutet ändå känt att det förr eller senare kommer lossna för honom - ska det äntligen bli här!? Stall Nurmos har anmält honom barfota runt om för första gången på länge!

      9 Sorbet är tveklöst bästa hästen i fältet och det troliga är att han sveper ner allt och lita på att han är löpsugen när han nu fått stå vid sidan ett par veckor.
      1 Nadal Broline
      har trots allt gjort det väldigt bra i två senaste starterna. Inte vunnit på länge men läget är högst tilltalande den här gången jämfört med på slutet - likaså gäller 2 Milligan's School.

      10 From The Mine körs barfota runt om den här gången och liftar med perfekt i spåren sista varvet. Man ska ta honom på allvar.

        GS75-7

        7 Barbro Kronos ska bli kul att återse igen och med spår lite längre in mot bilen tror jag hon rentav hade kunnat vara spikförslag direkt.
        Nu har hon 4 Global Brilliance invändigt om sig som varit väldigt svår att slå från ledningen och dessutom tror jag 1 M.T.Perette är i ordning nu med två genomkörare!

        12 Honey Mearas är väl mer eller mindre bortlottad men alldeles för bra för att bortse från vid gardering. Den stora "bomben" i avslutningen är 9 Clockwork som jag ofta brukar ha ögonen på i loppen och som definitivt är tillräckligt bra för att kunna slå till här. 

        Dela inlägg

        Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

        Bästa spelbolaget för travodds

        Bet365

        Bäst på fasta odds
        • Världens största spelsajt
        • Egna fasta travodds
        • Bra välkomsterbjudande
        • Inget poolspel
        Välkomstbonus
        1250 SEK i spelkrediter
        Hämta bonus Besök hemsidan

        Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

        Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
        Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

        Sammanfattning

        Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

        Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

        Läs hela recensionen

        Fler aktuella travtips

        Fredag kväll och det är premiär för V64 Xpress! Sex V64-lopp i högt tempo ska avverkas från Kalmar och Romme och spiken i omgången är en smart ... Läs travtips

        Dags att besöka Färjestad denna härliga lördag och det ser på förhand ut att kunna bli en svårbenad omgång där stora summor ska fördelas! ✅ Vill ... Läs travtips

        Förra veckan var nära fina pengar igen på V75 men spiken Eddy West höll tyvärr inte hela vägen. Vi tar nya tag denna veckan med lite roliga spikar ... Läs travtips

        Tidiga analysen inför V75 Färjestad V75-1Senast han var ute på V75 som hårt betrodd blev det tyvärr för mycket av det goda och galopp direkt i ... Läs travtips

        Då var det dags för lite V75 från Färjestad denna lördag där Unionskampen väntar. För mitt spelande har det äntligen gått bra på ... Läs travtips

        Färjestad är värd för veckans V75 omgång omgång och trots ett par starka favoriter tror jag möjligheterna till bra utdelning är mycket stora då det ... Läs travtips

        Snart dags för årets travkriterium! En fin treåringskull där hästar som Francesco Zet, Donizetti och Mister Invictus är några av ... Läs travtips