• Hem
 • Kim Lagerhem
 • V75 Momarken - Dags för skrällen att ta första årssegern!

  V75 Momarken - Dags för skrällen att ta första årssegern!

  Efter att ha hittat sju rätt på min Exklusiva lapp igår fick jag idag nöja mig med sex rätt då ena spikförslaget kapitulerade tidigt efter ett tungt slutvarv i tredjespår. Imorgon ger jag mig på den norska omgången från Momarken där vi hittar en ganska spelvänlig omgång, förhoppningsvis kommer en till sjua då!

   🥇 SPIKFÖRSLAGEN

   V75-2

   9 Tordenskjold garderade jag brett i första tanken när jag såg streckprocent och tävlingsvilan, men desto mer jag läste på ju bättre såg vinstchansen ut att vara. Den treåriga hingsten från Frode Hamres stall inledde lovande men fick sedan problem med ett knä och tvingades till boxvila, nu har han tränat på några månader och har enligt stallet gått 1.28, 2140 i ett banjobb nyligen. Det är ingen annan i fältet som har gått under 29 på distansen så även om han inte har full form borde han runda dessa med enkelhet om han bara är fräsch. Flera lopp i omgången kändes mer värda att lägga krut på och det får bli favoritspik på min stora lapp. Vid gardering bör du främst tänka på 3 Mjölner Järven, 5 Såstad Brage och 11 Valdorf Rapido.

   V75-6

   7 Garth Vader är i skrivande stund inte favorit och visst vore det trevligt om det kunde förbli så, jag tvivlar dock på att han inte seglar upp som klar favorit innan starten går. Han är i riktigt fin författning och senast hade han en del trafikproblem och strul på vägen. Innan dess vann han enkelt från spets och i nuvarande form borde han vara huvudet högre än motbuden. 3 Code Young är favorit just nu, troligtvis på spetschansen - Frode meddelar att han är bäst med rygglopp och att han är okej från start vilket gör att jag ställer frågan ifall han ens kommer till ledningen. 2 H.M. Lovely Comers är nämligen kvick ut och jag är inte säker på att Geir vill släppa ifrån sig spets om han är först till plankan. Tränaren till Garth Vader är inne på samma linje och påpekar att Geir brukar vilja köra i spets varför han resonerar i att det kanske är bättre att inte ladda från spår 7 direkt och istället spara krafterna. Hur Erlend än väljer att köra tror jag på bra vinstchans för ekipaget och spikar till fin procent. Jag vill dock se hur mycket han trendar uppåt innan beslut tas - blir han för stor favorit kan det vara läge att gardera bredare istället.

   Varnar för 1 Benzema, 6 Frick, 9 Bramante Ors samt 10 Electrique A som alla kan komma in i matchen om loppet blir konstigt kört.

   💣 MINA TVÅ BÄSTA SKRÄLLBUD

   V75-3

   12 Ain't Gonna Loose har inte mycket positivt på sin sida egentligen med dåligt utgångsläge och det faktum att han aldrig vunnit lopp, men.. jag har ändå en känsla av att han skulle kunna ställa till med storskräll imorgon. Han har gjort bra insatser på sistone och senast höll han fint på en opassande bana, om det skulle bli körning under loppet och kusken hittar rätt ryggar så tror jag att han fäller ganska många över det långa upploppet - 0% är oerhört lockande om man ändå väljer att gardera - vilket jag gör.

   V75-5

   6 Cordially tror jag väldigt mycket på i den femte avdelningen, han har spår en bit ut på vingen men invändigt finns det inga hästar som sticker ut och jag tror att Vidar kör offensivt direkt. Skulle han få överta spets tror jag faktiskt att han blir väldigt svårslagen till låga 4%, men han är allround och kommer med bra form så även om det skulle bli dödens är han inte borta ur segerstriden. Ett måste på mina lappar!

   Vill i övrigt varna för hela V75-4 där det skulle kunna skrälla rejält, det är inte enkelt att vinna från tillägg på kort distans även om du har bästa hästen - det kan bli mycket trafikproblem på vägen - 6 Alm Nagano tar troligtvis spets men vill ha rygg på någon bra, om 2 Fröyu Petter är först fram för att ta över kommer han att leda loppet länge och streckas tidigt tillsammans med favoriterna 10 Stumne Fyr och 13 Todin. 12 Stensviks Martin har inte gett upp på förhand och kan tidigt hamna bra på det med startsnabba ben, 8 Ard skulle gärna haft framspår men kan inte räknas bort helt på sin kapacitet, 3 Horgen Lynet är jämn och går bra tider för det mesta - kan bli en obehaglig överraskning för många om de betrodda kommer bort. 5 Alsaker Pumbaa är hopplöst osäker och har ingen vacker rad - men man kan ha i åtanke att han har gått riktigt fina tider på distansen i år och felfri blir han att räkna med.


   Lycka till med spelet!


   Bästa spelbolaget för travodds

   GoGo Casino

   • Ny licens från LeoVegas
   • Stort spelutbud
   • Swish som betalningsmetod
   • Minst 200 SEK insättning
   Hemsida: Grundat:
   Ägare:Huvudkontor:

   Sammanfattning

   Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
   Följ Travstugan på Youtube