• Hem
  • Kim Lagerhem
  • V75 Kalmar - Sweetman blir favorit, men jag tror stenhårt på stallkamraten.

V75 Kalmar - Sweetman blir favorit, men jag tror stenhårt på stallkamraten.

Äntligen dags för V75, förra lördagen var det inte långt ifrån riktigt stora pengar - 3/3 lappar slutar på sex rätt och det blev trots en miss fina pengar tillbaka. Jag är såklart revanschsugen och det finns återigen stora favoriter att ta ställning till. På miljonjakten kommer de stora favoriterna garderas och det skulle kunna bli bra betalt. Det finns också risk för att det blir favoritparad då det trots allt är ganska fina uppgifter för bl.a Strong Heartbeat och Who's Who. Men vi gör ett försök!

Häng med på andel genom att klicka på länken ovan, eller längst ner på sidan.

Nu kör vi!

V75 1

3 Strong Heartbeat blir stor favorit i inledningen och jag kommer testa gardera då det finns några motbud som inte lär lägga sig platt på rygg. Han har två raka segrar efter långt uppehåll och det är klart att vinstchansen ska vara bra. Men spår 3 är inte det bästa och han kommer inte ta spets av egen kraft utan blir beroende utav hur konkurrenterna tänker. Blir han släppt till spets är nog loppet över men han kan nog vinna även från andra positioner. Tänkbar spik men tråkig procent.

1 Borups Racing är startsnabb och är en av spetsfavoriterna inledningsvis, formen är på topp och Ken Ecce får bestämma själv om han körs i spets eller ej, galoppen senast berodde på att han blev för ivrig med hästar runtomkring och spåret blev bästa tänkbara. Ska inte nonchaleras till låga 2%.

6 Mellby Ess har fått ett bra läge då han kan öppna, lyckas Petter pricka starten kan detta vara ledaren i första sväng och jag är inte säker på hur taktiken skulle bli isåfall – formen är dock kraftigt på väg uppåt med några lopp i kroppen. Distansen vann han på näst senast efter en fin avslutning och han är nog inte borta ur segerstriden med rätt lopp. 1%

4 Anchor Man har gått bra en längre tid och närmar sig en seger, distansen funkar fint och formen är fortsatt bra. Han behöver tempo för att komma in i matchen och skulle det bli lite körning biter hans avslutning bra till slut.

Vill även nämna främst 5 Bransbys Juke Box och 7 Arvid S.H som tänkbara skrällar.


V75 2

Klass 2 loppet känns väldigt roligt på förhand och det skulle kunna skrälla till rejält här. 3 High Line Pellini är favorit i skrivande stund och lär så förbli fram till start, han har gjort 4 starter där det blivit två segrar och en andraplats och det verkar vara en fin typ. Han vann direkt i årsdebuten och borde vara bättre nu – men han har inte mycket rutin och det är ingen garanti att han gör ett bra lopp. Tidig men absolut ingen spik.

1 Puycheric Wine har 4 vinster på fem senaste och har kommit in i en riktigt bra period, stall Untersteiner ligger dock lite lågt på förhand då det är bättre motstånd nu och innerspåret inte känns helt perfekt. Han har viss chans att försvara spets men risken är att han blir över och då behövs tur för att kunna vinna – det hade även varit bättre med medeldistans. Tidig på lappen.

7 Denarius tycker jag känns mest intressant på förhand, han har spår långt ut men är samtidigt väldigt kvick iväg och Per kommer att ladda vad som går för att ta sig till ledningen. Planen var att ta ut honom i ett Margaretalopp men pga en spark på hasen fick de ändra om planerna och han ska duga bra i detta motstånd. Kommer han till spets tror jag att han vinner och det skulle kunna vara en rolig chansspik om man tror på det scenariot.

4 Mamaneedshismoney och 5 Inspiration ska med tidigt på lappen om man garderar, formen är bra på bägge och utgångslägena passar fint.

Det är således bra hästar på framspår men samtliga på bakspår har inte gett upp på förhand och med minsta klaff kan någon av dessa vara först över linjen, 12 Hurricane Woodland har jag varnat för tidigare och senast blev det mesta fel – han blev oplacerad men var helt okörd i mål enligt Fermskog och han håller toppform. Trots utgångsläget kommer de gå all in och till 0% måste han med på min kupong.


V75 3

2 Who’s Who blir omgångens största favorit och det är inte så svårt att se varför, han står i en helt annan klass och hade det varit bevisad form skulle det nog ha varit årets bästa spik. Men nu är det årsdebut och därför tänker jag testa gardera med ett roligt motbud. Från perfekt spår blir säkerligen ekipaget svårslaget oberoende av resa – men skulle han bli släppt till spets av startsnabba 6 Click Bait som även han årsdebuterar är förmodligen loppet över. Jag hoppas att han inte får allt gratis – för då kan mitt drag komma in i matchen.

3 Holy Water trodde jag mycket på senast mot Disco Volante, det var t.o.m nära att jag spikade honom. Avslutningen var som väntat vass och han avgjorde på linjen mot en stark Remarkable Feet. Han är som allra bäst barfota och det ska bli spännande att se om han kan utmana favoriten som inte är i full form. Till 5% är det värt att strecka.

4 Staro Leonardo är näst på tur om man önskar gardera, han har en vacker rad och full form – senast blev han störd till galopp så det loppet är bara att glömma. Normalt sett får han svårt att slå favoriten men skulle han ha en sämre dag kan Staro skrälla till.


V75 4

Dags för ett diamantstoförsök och som vanligt är det en ganska öppen histora, jag tror dock att man kan komma undan ganska billigt här. 7 Tour Eiffel är min förstahäst och även ett tänkbart spikförslag om man vill gå för de lite större pengarna. Enligt tränare Melin har hon vunnit enklare än det sett ut på sistone och imorgon möter hon lämpligt motstånd. Innerspår är alltid lite klurigt och volt är inget plus – men skulle Peter hitta ut med henne tidigt är det bara att köra framåt i jämt 13-tempo och hon ska ses med bra vinstchans. 23% är väldigt spelvärt.

5 LaFerrari Dimanche är det största hotet mot min vinnare, hon har utvecklats bra och stått för fina prestationer under vintern. Skulle hon hitta till spets vilket inte är omöjligt är hon ett tidigt vinstbud – det är dock fler på volten som gärna tar spetsposition och det är inte lätt att avgöra vem som anför efter första sväng.

1 I’m All In blir tredjebudet och den som får sista platsen på denna lapp, hon har fint utgångsläge och kan öppna rätt bra i volt – skulle kunna ta ledningen och körs troligtvis där då. Ska räknas tidigt om man garderar loppet.

Det finns gott om skrällbud bakom min vinnande trio, exempelvis 9 Cheri Cheri Laday, 3 Cigars Eagle Owl och 15 Beware Kronos, så det behöver inte vara fel att gardera brett om man har råd.


V75 5

3 A Good Point blir min chansspik denna omgång, jag tycker spelvärdet på honom är väldigt högt då stallkamraten Sweetman kommer att dra mycket streck. Tränare Nils Larsson har i intervjuer varit tydlig med att Sweetman får svårt att ta en längd på denna och att det inte blir tal om någon stallkörning eller släpp till favoriten eftersom det är två olika ägare. Det finns snabba ekipage invändigt men jag tror att spetschansen är god för A Good Point och från ledningen ska det vara toppchans då formen är fin. Galoppen senast berodde på skobalans och jag är inte orolig för ny fadäs. Det enda som oroar är att Adrian Kolgjini får chansen bakom Sweetman och han är ju inte direkt den blyga typen som ger upp enkelt – han har dock kört min vinnare nyligen och borde ha rätt bra koll på dennes kvalitet eftersom det blev vinst den gången. Spelvärd spik till nuvarande 18%.

6 Sweetman ska såklart med tidigt om man inte vill gå på min vinnare, han får som sagt svårt att ta sig förbi stallkamraten men omöjligt är det inte att han sitter i spets och då är det såklart toppchans för denne istället. Blir sårbar annars och en favorit i fara enligt mig.

1 Hollywood Story ska med om man garderar loppet, han kan öppna och det är inte otänkbart att han kan hålla upp ledningen, men mer troligt är att han blir över – formen är dock fin och han ska räknas med vinstchans.

3 Fire N’Fury trendar kraftigt uppåt och är också tidig på garderad lapp med två lopp i kroppen.

Övriga får det svårare att blanda sig i, men vill man ha en skräll kan man ha 5 All Star i åtanke, han har fått lopp i kroppen och var bättre än väntat i årsdebuten – distansplus nu.


V75 6

Nytt diamantstoförsök och detta lopp är mer svårlöst, jag väljer att ranka 14 Activated först trots avsaknad av lopp och lite frågetecken – hon är en klass högre än motståndet och har tidigare vunnit direkt efter paus – enligt tränare Wallin känns hon bra och skulle det komma en sån där rejäl prestation ska hon ses med bra chans att runda samtliga.

5 Donna har 4 segrar och en bokstav senaste fem vilket är starka papper, hon borde kliva iväg felfritt från spåret men kanske inte kan ta sig till spets – jag tror nämligen inte att de konkurrenter som är snabba nog att ta ledningen är särskilt intresserade av att släppa. Med rätt resa ska hon räknas tidigt.

1 Dream Of Money D.E är den trolige ledaren då hon kan öppna bra, hon behöver nya poäng och Crebas lär inte köra snällt – blir det ledning så körs hon där och då ska även chansen vara ganska god att gå segrande ur loppet.

12 Devs Daffodil har gått bra en längre tid och kommer med full form, ska med tidigt på garderad lapp.

2 Västerbo Lookhigh är spännande som nästintill ospelad, hon återkommer efter en paus och man har under uppehållet hittat och korrigerat lite småfel – troligtvis behöver hon lopp i kroppen men kapacitet finns i hästen och från ett bra utgångsläge är det inte omöjligt att hon kan räcka långt direkt.


V75 7

2 Boston Trio är mitt andra spikförslag i skrivande stund, han är rolig som spelvärd spik men skulle han trenda alltför mycket uppåt kan det bli ändring på systemet då det är otroligt öppet bakom. Till nuvarande 38% känns han ändå spelvärd men det närmar sig gränsen.. Anledningen till att jag vill spikar är att allt ser bra ut inför denna start, han är startsnabb och har fått perfekt spår – Kim känner hästen nu efter ett lopp tillsammans och formen är bra. Jag tror på vettig chans att leda runt om.

7 Namur är tidig in på lappen om favoriten skulle bli överspelad, han var riktigt fin senast som tvåa och Magnus får chansen igen. Han kan öppna bra om de vill ladda från lite trist spår men han ska nog ses med hyfsad chans bara det inte strular alltför mycket under vägen. Barfota runt om känns spännande!

5 Icon Mearas blev det dubbla galopper för senast och han var helt enkelt för laddad den dagen, nu ska han köras lite lugnare veckan inför för att försöka få honom lugnare – normalt ska han duga bra i detta motstånd och ska med på garderad lapp.

4 Ikaros Di Quattro blev det lite fel med balansen för senast och det blev galopp som följd, Crebas tror att han hade vunnit bara han travat hela vägen då han kändes skitfin. Han kommer göra ett alvarligt försök att ta sig till spets och skulle det lyckas kan det hålla länge – ska inte nonchaleras till ynka 2%.

1 Lorenzo Boko, 3 Mojito Day, 6 Playit Pax och 11 Graces Candy är tänkbara skrällar.


Lycka till!


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Åby har inte någon V64-kväll på sin torsdag men väl en lunchomgång. Hemmatränaren André Eklundh kan mycket väl ordna en dubbelseger på V4:an! V4-1 ... Läs travtips

Det är dags för V64 från Östersund denna torsdag. Kvällen innehåller två montémästerskap som kan bli serika! 🔨 SPIKARNA V64-4 Det är ... Läs travtips

Nästa lördag är det från Örebro vi hämtar V75-omgången och stora höjdpunkten är givetvis de två E3-finalerna! V75-1 Väl medveten om utgångsläget så ... Läs travtips

Vi tar oss till Örebros oval på lördag och det är korta E3 finaler plus klass 2,1, brons, silver och guldlopp. Korta E3 över 1609 meter som går i ... Läs travtips

Äntligen tillbaka på kontoret efter en välbehövlig semester, och det betyder också att V75 analyserna är tillbaka.Travet har gäckat mig på slutet ... Läs travtips