V75 Solvalla 28 maj 2017

Jag brukar inte spela V75 på Elitloppssöndagen men gör ett undantag. Som många andra vill jag låta sporten stå i fokus och inte spelet. Men samtidigt är det förbaskat roligt och spännande att spela när så fina hästar kommer till start. Jag har å andra sidan inte stora förhoppningar om miljonutdelning men gör i alla fall vad jag kan för att det ska bli så. Bold Eagle är favorit att vinna både försök och final men jag vill se honom prestera utanför Frankrike – på svensk mark – och över kort distans innan jag spikar.

Bold Eagle är säkert världens bästa häst men det är just det som är grejen – han är en häst och inte en maskin.

***

Nu kan du spela tillsammans med Travstugan.se. Klicka här för att gå med i laget >

***

Jag har hittat en annan spik och det är 2 Last Robin Hood (V75-1). Det blir förstås svårt att vinna mot 3 Global Un Poco men när Claes Sjöström snackar om att köra i spets och att hänga på honom en jänkarvagn spritter det i kroppen på mig. Senast (1 maj) tog Last Robin Hood ledningen på Bergsåker och vann i fin stil via 13/1000. Claes låter optimistisk och ska det bli några pengar måste man chansa lite. Bara 4 %?! Värst emot är Global Un Poco som är obesegrad utan skor och är den i fältet som visat mest.

I V75-2 tror jag att 10 Balfour vinner men det tror många andra också. Med optimal balans lyckades han hålla undan för Sauveur senast – som är klar favorit i Harper Hanovers lopp – och en liknande insats ska räcka långt även här. Nu är förutsättningarna omvända och jag väljer att gardera, han är ju inte helt att lita på heller – men nog ska det vara god segerchans felfri. Värst emot är möjligen 15 Västerbo Hard Cash som är hård. Senast (13 maj) gick han utvändigt Bravo Navarone och svarade för en stark prestation.

Och försöken till finalen i Elitloppet … Jag tänker inte sitta och spekulera i vem som vinner respektive försök eftersom ett försök är just ett försök och inte en final. Därför garderar jag Bold Eagle och därför garderar jag Nuncio. Kolla Elitloppet förra året, till exempel. Grejen med Bold Eagle och Nuncio är att de inte är beroende av spårlottningen och därför inte behöver vinna sina försök för att ha en chans i finalen. Det är väl lite samma sak med Delicious U.S. Det här måste vara den bästa upplagan av Elitloppet någonsin, eller hur?

I Elitkampen, alltså V75-5, tror jag mest på 3 Odin Tabac som blir svårslagen om han kommer till ledningen. En annan som vill åt spetspositionen är 6 Polara och Tupamäki säger att Polara kan springa under 1.20 om det är vad som krävs för att vinna. Hur bra dessa två än må vara tänker jag inte lämna 5 Månprinsen A.M. utanför kupongen. Jag gillar honom skarpt och hoppas att han får vinna med sin evige följeslagare, Gunnar Melander, i sulkyn. Jag har även med skrällen 4 Kleppe Sauren på kupongen.

Fyraåringseliten för ston ser ut som en öppen historia men kanske är det så enkelt att 3 Non Stick bara vinner. Åke Svanstedt säger att hon är som bäst när hon tävlar barfota runt om och det är den balansen hon kommer tävla med på Solvalla. Jag är bara rädd att resan över Atlanten ska sitta i benen och därför blir det gardering. Samtidigt ska man komma ihåg att Svanstedt inte skulle åka så här långt om han inte trodde på sin häst. En eller alla?

I V75-7 låser jag på två – 7 Diamanten och 9 Love Matters. Jag väljer att lämna favoriten 4 Jimmy William utanför kupongen av samma anledning som jag inte är hundra på att Non Stick vinner i V75-6. Det är nån grej jag har fått för mig att jänkare behöver några lopp i Sverige innan de hittar stilen – men jag har ingen statistik tillgänglig som bekräftar min tes. Hur som helst – jag blev imponerad av både Diamanten och Love Matters i deras senaste starter och tror att det är dessa två som gör upp om segern.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det vankas söndagstrav med GS75 på Hagmyren och det bjuds på fina lopp där vi bland annat får se Daniel Redén's treåringsprospekt, Xhantis Harvey i ... Läs travtips

Vi far mot Lindesberg nästa onsdag när det är dags för V86. Bergslagsloppet avslutar med en fartfest - här är tidig koll på omgången! V86-1 12 ... Läs travtips