• Hem
  • Karl
  • V75 Klosterskogen 31 mars 2018

V75 Klosterskogen 31 mars 2018

Jag stod över att spela V75 på Färjestad och förhoppningsvis har jag vilat mig i form. Eller vilat och vilat – jag har förstås läst på inför V75 på Klosterskogen och Romme. Risken finns att det blir låg utdelning i Norge för det är ett par stora favoriter som blir svåra att fälla. Jag tänker inte ens försöka fälla Waffle Cone som blir omgångens största favorit. Hon vinner det här enkelt. I övrigt tänker jag göra mitt bästa för att fälla dom stora favoriterna på Klosterskogen.

V75-1

3 Waffle Cone (65 %) blir omgångens största favorit och trots att hon inte varit ute i lopp sen 6 september väljer jag att spika. Förra året gjorde Waffle Cone årsdebut på Solvalla den sista helgen i maj. Trots första starten efter uppehåll vann hon Treåringseliten för ston på snabba 1.10,9a/1609. Frode Hamre har i intervjuer sagt att Waffle Cone är väl förberedd inför starten på Klosterskogen och att hon inte behöver lopp i kroppen. Jag ser ingen anledning att gardera.

V75-2

6 Tomeld Ø.K. (21 %) ser ut att bli knapp favorit men är inte nån jag vågar lita på – han har trots allt galopperat i tre av sina fem senaste. Till den här starten finns planer på att lätta Tomeld Ø.K. i balansen – till aluminium– från järnskor – och faller det väl ut blir han farlig. Strecken är jämnt fördelade men en som verkar bli bortglömd är 5 Lille Jim (4 %) som skrällde på Solvalla näst senast. 7 Myhreng Jerker (16 %) står 20 m bättre till än senast och räknas tidigt.

V75-3

2 Twigs Briard (48 %) har god chans att vinna från spår 2 men eftersom han inte tar ledningen är procenten i överkant. 1 Allaway G.T. (13 %) är snabbare från start men frågan är om Erlend Rennesvik väljer att köra i spets eller om han släpper till favoriten? Klosterskogen har nämligen open stretch. Jag blir å andra sidan inte förvånad om Twigs Briard vinner det här från dödens. Dock måste jag fälla favoriten om det ska bli nån utdelning att tala om på V75.

V75-4

5 Synjo Diva (22 %) har visat gryende form och med Björn Goop i sulkyn får hon mitt förtroende. Troligt scenario är att 1 Etna B.R. (13 %) tar ledningen, 3 Above From de Hess (17 %) får överta och Synjo Diva får dödens. Därför är det en chansning att spika men när hon bara är spelad till 22 % samtidigt som formkurvan pekar uppåt tvivlar jag inte en sekund. Värst emot är 2 Uendy Z.S. (17 %) och tidigare nämnda Above From de Hess som tar ledningen.

V75-5

3 Tekno Odin (51 %) övertygade senast när han vann på Forus. Med formen på väg åt rätt håll är risken att Tekno Odin blir svårslagen på Klosterskogen – särskilt eftersom han sannolikt tar ledningen från spår 3. Två som kan utmana är 4 Kleppe Slauren (9 %) och 9 Ingbest (17 %). Dock lär den tidigare får gå utvändigt favoriten men han ska räknas ändå. Jag har även tre lyxstreck på min lapp – 1 Jærvsørappen (8 %), 6 Moe Svarten (4 %) och 7 Galileo (2 %).

V75-6

15 Bryssel (54 %) har vunnit två av sina tre senaste starter – 4:e november vann han över 2 640 på Bergsåker och senast den 14 mars vann han över 2 680 på Bergsåker. Han trivs över lång distans – faktum är att Bryssel har fem raka segrar över lång distans. Nu ska han dock ut i ett stayerlopp och dubbla tillägg kan bli svårt att plocka in – till och med för Bryssel. Jag vill därför låsa med 4 Goie Gozer (13 %) som står 40 m och kommer till ledningen.

V75-7

6 B.B.S.Sugarlight (23 %) var duktig som tvåa senast på Momarken men den här gången lär han få ett tuffare lopp. 1 Quick Fix (19 %), 4 Thai Broadway (5 %) och B.B.S.Sugarlight vill alla till ledningen och det är fördel dom invändiga. Om det blir högt tempo gynnar det 2 I Love Paris (22 %) och 8 Tripolino V.P. (12 %) som båda har en tung avslutning att tillgå. 5 West Wing (12 %) har bra form men galopperade tyvärr senast på Mantorp. Ska inte räknas bort här.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Travveckan sätter fart från Skellefteåtravet och så även med en magisk årsdebutant som jag tror vinner direkt!V4-1 Sandra Eriksson är i fokus under ... Läs travtips

Mantorp erbjuder oss en V64-måndag av god klass med både obesegrade och ett profiltätt fält i V64-5! 🔨 SPIKEN V64-1 Man ska inte göra det ... Läs travtips

Det är ett fartfyllt V86 som väntar nästa onsdag! På Åby körs ett sprintlopp för elithästar med bland andra Bepi Bi i startfältet! Här är tidig koll ... Läs travtips

Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips