Mina tankar inför V86 Jägersro/ Solvalla 12/12- Spikarna känns grymt…
  • Hem
  • Johan Karlsson
  • Mina tankar inför V86 Jägersro/ Solvalla 12/12- Spikarna känns grymt bra

Mina tankar inför V86 Jägersro/ Solvalla 12/12- Spikarna känns grymt bra

En spännande V86 omgång den 12/12, det luktar fina pengar på åttorna och vi är där och nosar hela tiden! Loppen avgörs på Jägersro och Solvalla ovalen!!!

Spikarna blir som vanligt nyckeln till bra utdelning och denna omgång är känslan återigen riktigt bra. Cactus blir omgångens storfavorit ifrån ett krånligt bakspår och jag har andra planer för denna V86 omgång- Häng med du med :)

Välkommna!

Mina Andelar: 

Johan Travstugan 200kr

Johan V86 100kr

Johan 50kr

Välkomna

V86-1

Vi inleder denna v86 omgång med ett litet fält över 3140 meter voltstart fördelat på tre volter. Initialt så tror jag att 5 Cashback Pellini kommer kunna ta spets relativt enkelt här OM han sköter sig i travet. Han har ett lite hett temperament och starten blir helt avgörande. 8 Prosperous startar med 40 meters tillägg och kan få det lite tufft att ta in alla meter. Men med förra loppet i bakhuvudet så tror jag inte att det ska vara några större problem över 3 varv, är med i segerchanserna! 4 Vincent As och min tipsetta här är en otroligt kapabel häst som tyvärr hoppade i ledningen i sista kurvan sist när han blev skrämd. Går han som han brukar kunna göra så är han med i segerstriden och jag tycker att han är den bästa hästen i fältet och ett roligt spikförslag. Varningen 2 Dual Ignators är riktigt stark, kommer han bra iväg i volten så finns styrkan där att kunna utmana.

 

V86-2

Ett stolopp över 2140 meter med ett relativt jämt fält tycker jag. Den stora favoriten och min tipsetta 11 Cactus gjorde ett strålande lopp senast där hon vann efter att ha galopperat i starten. Given etta här och även en bra spik i omgången. Spåret drar ner möjligheterna något men jag tror inte att det ska vara någon fara. Den som kommer leda detta lopp en bra bit är min spetsvinnare 4 Supreme Face. Hon är snabb ut och funkar riktigt bra i ledningen. Får hon bestämma hela loppet så blir hon farlig med sin vassa spurt. Varningen i loppet är 7 Lura som gjort bra lopp hela tiden utan att ha haft den där sista turen på sin sida. 

 

V86-3

Breeders Crown för tvååringar över 1640 meter bilstart. 4 Trix on Line gjorde ett riktigt fint lopp i finalen av Svenskt Uppfödningslöp senast på Jägersro. Han var inte kompis med banan det loppet och det tappade han rätt så mycket på. Han slutade på en femteplats bakom bland annat BytheBook och Belker som va helt fantastiska. Något sådant motstånd finns inte här. Spets och slut för favoriten blir mitt första loppscenario och tanke. Varningen i loppet kommer från Stall Lövgren och är 5 Cyrano De B. En stark och rejäl tvååring som växer och utvecklas riktigt fint. Kan absolut vara med långt fram i loppet.

 

V86-4

Ett stayerlopp över 3140 meter bilstart där absolut bästa hästen fått det bästa spåret. Tipsettan 4 Leader Brodde gjorde ett kanonlopp senast och slutade tvåa bakom Visitor. Det var lite dåligt tempo i loppet så han fick använda sin speed och styrka lite för tidigt. Han borde komma till spets här och det känns inte som att någon kommer försöka utmana honom. 8 Young DaVinci tror jag kommer söka en position utvändigt Brodde. Det som talar för DaVinci är att om det är en riktigt skitig bana så trivs hans som bäst. Han har även en riktigt fin spurt att tillgå. Informationen från stallet är att man verkligen satsat mot just detta lopp en längre tid.

 

V86-5

Här körs Luciapokalen över 1640 meter bilstart. Det är ett riktigt fint fält att sätta tänderna i men jag håller favoriten 10 Speedy Foxy Vicane som förstahäst men med lite reservation. Hon har gjort riktigt fina lopp senaste tiden och överraskat alla. Starten näst senast är bara att glömma då det anlände till banan för sent och hann inte med alla förberedelser och uppvärmningar som de hade planerat. Hon gick även med skor runt om då och det va absolut inget minus. Denna gång säger de från stallet att de ska köras ett snällt lopp för att sen försöka ta samtliga på slutet. Blir banan dålig och kladdig så kan det bli svårt. Men en spännande spik för den som vågar. Främste utmanaren är 4 Rajah Press som jag tror kommer ta spets. Han gjorde ett tung och starkt lopp senast i tredjespår och har gått bra framåt med det loppet. Han funkar bättre med skor även om han tagit de flesta segrarna barfota fram.

6 Triton Neergård gjorde ett fint loppe senast i Århus och vann övertygande. Håller formen i sig för den danske valacken så kan han vara med där framme och utmana.

 

V86-6

Ett lopp över 2640 meter spårtrappa. 15 ekipage i loppet och det ser väldigt svårt ut på förhand. Men efter mycket arbete så har jag lyckats bena ut det känns det som. Min tipsetta och även spetsvinnare i loppet är 7 Harrington. Han gjorde ett bra lopp senast och slutade trea bakom en sanslöst bra Illuminati och Invicible HC. Den långa distansen nu är ett plus och träningen samt jobben efter förra loppet har funkat riktigt bra. Stallet tror på fin chans. Favoriten 11 Je Tàime Explosive kommer med raka segrar i raden. Han har haft uppehåll på nästan en månad nu till detta lopp och det är lite längre än vad han är van vid. Jag räknar med att han inte har sina fina form som han haft vid de senaste segrarna. Ett givet garderingslopp. 

Varningen i detta lopp är 14 Electrical Storm som vann på ett fint sätt senast och gick i mål med massa sparade krafter. Är formen vidbehållen så ska han absolut räknas, knappt 8% just nu på streckspelet.

 

V86-7

Ett väldigt blandat och fint lopp över 2140 meter voltstart fördelat på 2 volter. Min tipsetta 8 Galvani Boko gick med skor runt om för första gången senast. Det föll sig inte så väl ut dessvärre. Men efteråt så sa Peter att han tyckte auktionen funkade riktigt bra. Denna gången är det lättare motstånd och han står perfekt inne i loppet. Jag tror att han kommer kunna få en bra rygg på spetsvinnaren 1 T.Rex Face som kommer köras från start. Kommer sen bara luckan mot slutet så tror vi inte att han går att stoppa. En vettig spik till en bra procent!

Varningen är för 5 Vega Östervang som satt fast sist med alla krafter kvar. Ett fint rygglopp här och hon kan avsluta riktigt vasst.

 

V86-8

Vi avslutar denna V86 omgång med ett snabblopp över 1640 meter. Spetsvinnaren som jag tror en del på är 5 Unique Findings som är riktigt rapp ut bakom bilen. Han kommer få leda detta lopp länge som det ser ut på förhand. Favoriten 7 Einstein Sisu är ett riktigt monster och blir trots läget min tipsetta här. De senaste loppen så har han gått i mål med sparade krafter. Det är debut på kort distans denna gång men ska ändå ses med god chans. 4 Pikachu Face har stallet siktat på till denna start och ska passas. Han vann med krafter kvar senast och har blivit ännu bättre med träning efter det. Toppchans!!

Varningen är för 11 Sete som gick bra med skor förra vintern. Formen kanske inte är på topp just nu men ska ändå ses med chans vid överpace av loppet.

Mina Andelar: 

Johan Travstugan 200kr

Johan V86 100kr

Johan 50kr

Välkomna

Mvh Johan Karlsson

 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.