• Hem
  • Erik Sparring
  • V75 Romme 18 december, kan hemmahästen ge alla travälskare en sann julsaga?

V75 Romme 18 december, kan hemmahästen ge alla travälskare en sann julsaga?

Den här veckan stannar V75-tåget äntligen till på Tunaslätten och Rommetravet. Hemmabana för mig och det känns givetvis extra roligt, jag planerar att vara på plats under hela dagen, välkomna förbi att säga hej. Har fått intressant info på ett antal hästar och vi håller tummarna för att det skräller till lite i en omgång som kan ge både stort och smått.

Den här veckan gör en ny andel premiär, ”Masens Frestelse”, 110kr/andel (10 andelar/system); här jagar vi riktigt stora pengar och skrällprofilen kommer vara tydlig. Formen känns fortsatt god efter plusresultat på mina mindre andelar de inledande veckorna och 8 rätt på V86 i onsdags.

Här kommer mina tankar inför omgången:

V75-1

3 Four Guys Dream blir med rätta favorit i denna något luriga Bronsdivision (2140 auto). Verkar ha hittat formen igen och såg hur fin som helst ut med spets och slut i sin senaste start. Trivs väldigt väl med Stefan Persson i vagnen och man siktar säkert på en repris i detta lopp. Jag håller hästen varmt om hjärtat men har samtidigt en känsla av att många kommer gå på denna som spik i inledningen och ser ett klart spelvärde i att gardera på några kuponger beroende på hur spelet utvecklar sig under lördagen. 12 Arch Lane såg riktigt fin ut senast, har nu lopp i kroppen och kan definitivt ge favoriten en match. Spåret sätter ner chanserna och man överväger att växla ner från amerikansk till vanlig vagn, jag hoppas ändå att man vill ge det hela en ordentlig chans, med lite tur och några galopper på vägen kan allt hända. 7 G.K.JUSTUS har kämpat tappert under hela november och vore väl värd en seger på lördag. Går dock från barfota till (+ev brodd) nu vilket i kombination med spåret gör hästen svårbedömd. Har gått bra med skor tidigare.

Skrällar som det ändå låter positivt på och kan slå till är 2 Ara, 4 Helluva Am, 6 Big Cactus Zet och 8 Dont Be Weak.

V75-2

Final i kallblodsdivisionen (2140 volt), vill man blunda och hoppas på en upprepning från senast spikar man 6 Tekno Jerven. Galopperade då men vann trots detta. Lite färre hästar att runda denna gång för 9 Bellfaks som har kanonform. Samma förutsättningar gäller 11 Tangen Haap och jag kan läsa mig till att Björn Karlsson låter riktigt taggad. Att någon av dessa tre segrar är höst sannolikt, men man verkar sugen på att köra 1 Kalmar i ledningen och hästen är på väg uppåt i form. Vill man gardera vidare är det 5 Tangen Frikk som är näst på tur, kan skrälla om några av favoriterna gör bort sig och resan blir den rätta.

V75-3

Ett öppet klass II-försök (2140 auto) där det finns gott om skrällbud och jag tror att många kommer gardera brett. 4 Optimum Bankrobber är favorit i nuläget och det kan jag förstå, hästen har sett oerhört fin ut i sina två senaste starter. Jag noterar ändå att han haft lite tur med flera galopperande hästar framför sig men senast blev han störd i sista sväng och vann ändå. Både 2 Point To Point samt 5 L.L.Labero kan öppna och tränarna låter inställda på ledningen, har riktigt fina lopp i bagaget och kan bli farliga om de får bestämma tempot. 10 Global Bodyguard har gått strålande i ledningen i sina två senaste, andra förutsättningar den här gången men skor är inget problem och kapacitet finns. Jag höjer en varning för 6 Hula Hula Sisu och 7 Like A Monster som kan slå till med lite tur på vägen.

V75-4

Försök i Diamantstoet (2140 volt) och flera av er känner till brukar dessa lopp kunna generera skrällar. Jag tror många kommer gardera brett och det kan finnas värde i att gå kort. 2 Izola Silvåkra kommer med segrar i de tre senaste och har sett oerhört formstark ut. Har 3 Kabor Boko bredvid sig som gått mycket bra i ledningen och har fyra segrar på fem försök. 7 Limus Lissi har många fått upp ögonen för och det låter positivt från tränarhåll, drar säkert en del streck på grund av Örjan men visst har hästen bra chans. 12 Green Mamba kommer alltmer tillbaka till sin forna form och närmar hon sig den nivån får övriga verkligen hålla i sig. 15 Unique Juni vann med liknande förutsättningar senast och Jörgen håller henne som sin bästa chans i omgången, blir tuffare med skor på hovarna men hon kanske lämnar övriga bakom sig på upploppet ändå?

V75-5

Gulddivisionen, försök, Super Lights Lopp (2640 auto). Här blir 4 Milliondollarrhyme stor favorit och jag förstår det, läget är perfekt, hästen har fin form och motståndet skrämmer inte särskilt mycket. Det finns dock en del frågetecken, distansen är inte till någon fördel, har endast 1/9 segrar på denna i Sverige och till över 60 % finns ändå värde i att gardera. 8 Milligan’s School är främsta motbud men hur står det till med formen? Vinner sällan med skor men kanske ändå gynnas av den vinklade vingen man kör med på Romme? I vanliga fall borde hästen ha god chans att nå ledningen trots spåret men osäkerheten gör ändå att jag kikar vidare bland övriga. 9 Remarkable Feet har sett allt bättre ut på slutet och verkar uppåt i form, bra smygläge och åker med till 3 % i nuläget. 2 On Track Piraten gör sina sista starter nu. Den här veckan är det hemmaplan (eller nästan, Rättvik har inga tävlingar under vintern) och jag kan se publikens jubel framför mig om han med sina stora kliv stegar in först över mållinjen. Jag kommer stå vid staketet och hoppa av glädje om så blir fallet!

V75-6

Klass 1-försök (2640 volt) och det ser riktigt bra ut för 3 Certainly, står bra inne i loppet, spåret blev perfekt, vann med skor på hovarna senast och formen är bra. 6 Powerbank, 2 Digital Lucky och 10 Digital Eye är främsta motbud men det finns några roliga singelprocentare. 1 Devs Definitif har fått ett bra utgångsläge och vass kusk, kan bli farlig om luckan kommer. 9 Profinitif utvecklas hela tiden och såg riktigt stark ut senast. 12 Ribot har kapaciteten men man låter inte alltför hoppfulla från stallet, med lite tur på vägen?

V75-7

Silverdivisionen (1640 auto), spets och slut för 2 Chapuy? Går som allra bäst i ledningen och är oerhört startsnabb, håller man ut 1 Vacqueras ska det vara god chans, distansen är en klar fördel. Skor på hovarna är givetvis en nackdel men har vunnit med det och i kombination med brodd tidigare, jag spikar sannolikt på en kupong. 5 Eddy West är mest spelade emot favoriten, fick toppspår och återkommer efter ett kortare uppehåll, varit mycket fin innan dess. Letar man vidare kommer alltid 6 Morotai Degato med en stark avslutning. 7 Dark Roadster samt 8 Zlatan Knick håller bra form och jag gissar att man ställt i ordning lite extra på hemmaplan, pass upp!

Detta är mina preliminära tankar och allting kan förändras beroende på strykningar, värmningsintryck och annat. Ni kan följa systemuppbyggnaden köpa in er på mina respektive andelssystem via länken nedan. Kupongen som visas här är grundtanken i "Masens Falukorv".

Kom ihåg att spel på hästar ska vara roligt och satsa aldrig mer än ni har råd att förlora. Hoppas att vi ses i Romme på lördag och stort lycka till!
Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Åby har inte någon V64-kväll på sin torsdag men väl en lunchomgång. Hemmatränaren André Eklundh kan mycket väl ordna en dubbelseger på V4:an! V4-1 ... Läs travtips

Det är dags för V64 från Östersund denna torsdag. Kvällen innehåller två montémästerskap som kan bli serika! 🔨 SPIKARNA V64-4 Det är ... Läs travtips

Nästa lördag är det från Örebro vi hämtar V75-omgången och stora höjdpunkten är givetvis de två E3-finalerna! V75-1 Väl medveten om utgångsläget så ... Läs travtips

Vi tar oss till Örebros oval på lördag och det är korta E3 finaler plus klass 2,1, brons, silver och guldlopp. Korta E3 över 1609 meter som går i ... Läs travtips

Äntligen tillbaka på kontoret efter en välbehövlig semester, och det betyder också att V75 analyserna är tillbaka.Travet har gäckat mig på slutet ... Läs travtips

En kväll med dramatik och spännande laddning - derbyuttagningarna på Jägersro!Här är en tidig koll över V75-omgången.V75-1 Ja, men det är väl kanske ... Läs travtips