• Hem
  • Erik Sparring
  • V75 Romme, 17 april, påskdagen, jackpot och hemmaplan, ruggigt taggad!

V75 Romme, 17 april, påskdagen, jackpot och hemmaplan, ruggigt taggad!

Hej vänner!

Imorgon styr vi äntligen kosan mot Rommetravet och en finfin jackpot. Väderprognosen ser strålande ut och vinden (som annars kan vara ett problem) ser ut att hålla sig lugn. Räkna med fin bana och riktigt vältrimmade hästar, flera av hemmatränarna har siktat hit länge, många av dem alldeles för bortglömda… här kommer lite korta tankar och idéer:

Inledningen (V75-1) är otroligt lurig och bjuder verkligen in till gardering. Jag kommer sannolikt plocka med ett helt gäng, kanske alla, på något system, men den som vill vara riktigt järv singlar ändå 2 Wingait Henke. Hästen går bara bättre och bättre, rapporterna är goda, sitter sannolikt i spets och där kan det bli tufft för övriga. Det finns dock ett antal osäkerhetsfaktorer, omstart är inte alls omöjligt och då sjunker chanserna rejält. Vid kort distans gäller det att pricka starten perfekt. 7 Velten Swarovski har varit ruggig i sina senaste starter och prickar man springspåret här tror jag man blir livsfarlig. 4 Master of Zon är märkligt lite spelad, Joakim är en tränarkämpe som verkar väldigt nöjd och jag tror man har laddat ordentligt hit. 10 Fighter gillade jag verkligen i sina senaste starter, Markus B Svedberg har otrolig stallform och mästaren Adielsson hoppar upp i sulkyn, spännande!

1 Succession är favorit i V75-2 i nuläget men samtidigt de mest orutinerade i fältet. Har dock sett otroligt vass ut och fick ett fördelaktigt spår med Kihlström i sulkyn. Jag hoppas på omstart och plockar med ett gäng bakom. 10 Liquify’em är totalt bortglömd, har årsdebuten avklarad och nu plockar man av skorna igen, med den balansen gjorde hästen det otroligt bra förra året, snabbaste tiden i fältet, stormvarning om det löser sig på vägen! Även 12 Madame af Djupmyra är borttappad, kan räcka hela vägen med lite tur och omstarter. Finns gott om skrällbud i detta lopp, klurar vidare på vilka som ska med tills imorgon.

I gulddivisionen (V75-3) är 6 Who’s Who favorit trots den lite ”halvdana” insatsen senast. Jag kan läsa mig till att många tipsters och speltjänster går emot denna gång, samtidigt låter Pasi inte särskilt oroad och tror att hästen kommer göra en riktigt bra prestation. Alla tokhyllar 5 Born Unicorn som jag misstänker kommer göra några riktigt svettiga prestationer i år. Olycklig galopp senast men man verkar inte oroade över det och nu fick man spår invändigt om värsta konkurrenten. Jag har dock ingen superfeeling som spik, tänk om 2 Milligans School hittar till spets först? Där släpper man aldrig… 9 Spickelback Face drog torskspår och behöver tur med resan. Sist men inte minst har vi 8 Beartime som alltid är obetrodd och ändå radar upp makalösa prestationer, läxade upp hela gulddivisionen från sist utvändigt i sin premiär i högsta klassen. Nu är det visserligen mycket hårdare motstånd men man vet aldrig med Jepson bakom denna. Miljondraget?

3 L.Q Widde har jag sett några gånger på Romme nu och jag får inget grepp om hästen, verkar alltid jätteorolig, måste värmas i ryggar, tas av banan om starten fördröjs och far omkring hit och dit. Sen lägger Westholm honom volten eller bakom bilen och poff så är alla andra chanslösa… sund spik på ett mindre system men här kan det bli rejält betalt på övriga. Plockar med ett gäng till på några system, omstart eller störningsmoment kan ställa till det för favoriten.

Både V75-5 och V75-6 är otroligt öppna, i skrällväg vill jag ändå lyfta fram dessa:

V75-5

8 Optimum Bankrobber, 2 %, driver ni eller!? Haugstad låter uppåt och tror att skorycket kommer ge en extra växel, kan bli riktigt farlig.

10 Kee Keeper räknar jag sällan bort, låter okej från tränarhåll men jag anar att man vill se hästen göra ett bra lopp på ”nästan hemmaplan”, 3 %.

11 X. Tour åker långt och det gör man sannerligen inte med en häst som känns oklar, har snabbaste rekorddtiden i fältet, barfota runtom nu, räkna med fight till sista droppen, 6 %.

V75-6

10 Cash Cowboy, 2 %, har visserligen årsdebut och knepigt spår, men rapporterna låter riktigt bra och upploppet på Romme räcker till, pass upp med lite tur på vägen!

9 Reven Dejavu såg fin ut sist och man lyckas nästan alltid hitta en bra lucka med fina avslutningar, kan vara värd att kika på.

6 Kimi di Quattro har också årsdebuten avklarad, kapacitet finns definitivt och skorna åker av, formstallet Svedberg, 6 %, tackar!

2 Young King är på gång och jag tror man kommer sätta nosen först snart, kanske rentav imorgon?

I avslutningen spikar jag 6 Unico Broline utan att blinka, vilken otrolig häst! Nu har man spårfördel gentemot 12 Phoenix Photo och det enda som kan fälla favoriten torde vara galopp eller någon form av utdragen körning mitt i loppet.

Oerhört spelvärde i omgången, idag vann två stora favoriter i Klosterskogen och ändå blev utdelningen över 650k på sju rätt. Sitter skrällarna där de ska imorgon trots att några betrodda vinner kommer det ändå bli bra betalt. Jag gör ett ordentligt försök, hoppas ni vill hänga med!

Missa inte mitt och Willes gemensamma system imorgon, spännande kombination av våra tankar, snart sitter sjuan där! Länk nedan.

I övrigt vill jag önska er en fortsatt trevlig påsk och rikta ett stort tack till alla ni som hänger med på mina andelar varje vecka 😊


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Åby har inte någon V64-kväll på sin torsdag men väl en lunchomgång. Hemmatränaren André Eklundh kan mycket väl ordna en dubbelseger på V4:an! V4-1 ... Läs travtips

Det är dags för V64 från Östersund denna torsdag. Kvällen innehåller två montémästerskap som kan bli serika! 🔨 SPIKARNA V64-4 Det är ... Läs travtips

Nästa lördag är det från Örebro vi hämtar V75-omgången och stora höjdpunkten är givetvis de två E3-finalerna! V75-1 Väl medveten om utgångsläget så ... Läs travtips

Vi tar oss till Örebros oval på lördag och det är korta E3 finaler plus klass 2,1, brons, silver och guldlopp. Korta E3 över 1609 meter som går i ... Läs travtips

Äntligen tillbaka på kontoret efter en välbehövlig semester, och det betyder också att V75 analyserna är tillbaka.Travet har gäckat mig på slutet ... Läs travtips