V86 Solvalla/Åby 3 oktober 2018 » 3 okt. | Emelie - Travstugan.se

V86 Solvalla/Åby 3 oktober 2018

V86 Solvalla/Åby 
Start 20:30

V86-1
1 Masterglide säger Peter Untersteiner är hans bästa vinstchans i omgången och ska göra allt för att hålla upp ledningen. Kanske spets och slut? Det som gör mig tveksam är att hästen har 0/4 på distansen och ganska svag segerprocent från ledningen. Med den statistiken så tror jag också att Open Stretch är till hans nackdel och gör ett fällningsförsök direkt i den inledande avdelningen.

V86-2
Spikar 6 Harrington som står bra till och är ute över passande distans. Möter lite enklare motstånd. Hästen kan öppna bra och från ledningen är han obesegrad efter ett försök. Vill tillägga att det är svårt med spikar i omgången och spikar därför hellre en häst som möter enklare motstånd.

V86-3
Låser loppet på två hästar. 2 Ibra Sånna har vunnit 3/3 från spets och blir kuskförstärkt med Jepson. 11 Tim Frontline gick strålande under sommaren men har haft en del otur senaste tiden. Men gillar hästen och farlig att räkna bort i segerstriden. 

V86-4
I kvällens fjärde avdelning får vi se omgångens största favorit 3 Cactus från stall Nurmos. Men unga hästar och få starter är ändå ett litet varningstecken. Unga hästar utvecklas väldigt olika och det kan hända mycket under ett lopp. Jag garderar därför med några motbud. 8 My Newt och 10 Infinite Knight ser ut att vara minst lika lovande som 3 Cactus. 

V86-5
Plockar med 11 Transcendence som var Derbyfemma och gynnad av distansen. 9 Vincent As som lever främst på sin styrka. 3 Martin De Bos är inte helt stabil men stark. 4 Kindy Cane är favorit i skrivade stund men känns något fel eftersom det är ett 4-årigt sto mot bra och mer härdade hingstar. 

V86-6
Låser loppet på tre hästar som sticker ut kapacitetmässigt. 9 Nobel Amok vinner nog loppet om han sköter sig men det finns osäkra tendenser men felfri en bra chans. 6 Invincible H.C. är en bra häst för klassen och Örjan upp i sulkyn kan kanske vara vägen till vinst. 12 Island Life har hög kapacitet men presterar väldigt ojämnt. Femtespår är också en faktor som kan vara avgörande men jag hoppas Erik Adielsson får iväg honom felfritt. Han har kapacitet för att vinna.

V86-7
9 Ryssebo La Reine var jättebra när den vann senast på ett kladdigt Åbyunderlag. Blir tempot högt så kommer hennes spurt bita bra. Måste varna för 14 Julia Pellini som allt som oftast blir bortglömd av spelarkåren men gör för det mesta bra lopp. 15 Kash Brodda har fin kapacitet och fast hon har knepigt utgångsläge så måste hon räknas tidigt här.

V86-8
I avslutningen så är 5 Nonstop Cherie ganska klar favorit och visst är formen bra men det borde vara jämnt spelat mellan den och 4 Born Unicorn som jag tycker går ner i klass. Tar även med två skrällar 10 New Steele som är helt bortglömd men har fin kapacitet och kommer han bara hyfsat på det så kommer spurten bita bra. 2 In Line Tooma sitter förmodligen i spets och han biter ifrån sig bra från den positionen. Oskar Kylin Blom kör med härligt självförtroende och här kanske han avrundar omgången på liknande sätt som i lördags när han vann ihop med Antonio Tabac fast till ett smaskigare odds. Kör hela vägen Oskar!

Lycka till!

// Emelie

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips