• Hem
  • V75 Bergsåker 6/1 2018

V75 Bergsåker 6/1 2018

Årets första V75 och hoppas vi inleder lika starkt som på V86 med full pott!

Missa inte att säkra dig andel för 50kr, 150kr eller 500kr (Analysen bygger på 150/500kr; https://tillsammans.atg.se/utl...

V75-1
Dags för revansch på spiken!

15 Geisha Sund spikade jag näst senast, men då svek hon rejält. Det fanns dock förklaringar, som banan och tre omstarter. Senast var det samma gamla Geisha igen och detta är hästar som åttaåringen normalt sätt bara ska slå.

V75-2
Öppet lopp med intressanta skrällar!

4 Orkidee Skift avslutade bra senast och ska laddas mot tät. Leder länge om öppningen inte blir för tuff. 2 Twinkle Kronos är rejäl och det finns på kartan att sexåringen sitter i tät.
9 Toreador är läcker men Pasi hästarna går inte som tåget. 3 Fairplay Pellini är bästa hästen men behöver nog lopp i kropp och löper bäst utan skor. 1 Sign Me Up Too har ett lopp innanför västen och lottades till ett perfekt läge. 11 Weekend Fun kommer mer och mer. Gynnas om det blir hårt tempo och kan flyga lågt till slut. 5 Global Thunder är bäst över sprint men blir farlig med rätt resa. 6 Mellby Ess har sett fin ut i ny regi och får inte nonchaleras helt.
10 Gobo´s Mystery räcker normalt inte, men eventuellt jänkarvagn gör ekipaget intressant.

V75-3
Låset känns Berghsäkert!

5 Zenit Brick har verkligen övertygat på slutet och avgjort enkelt trots tuffa resor. Att Goop inte kör känns som ett klart minus och som storfavorit testar jag att dubbla med 3 Digital Ink som verkligen börjar hitta formen. Trivdes inte på banan senast men visat fina takter innan. Sitter med största sannolikhet i tät, en position där nioåringen är obesegrad på sju försök och blir väl där inte lätt att plocka ner.

V75-4
Lösningen är stekhet!

15 Odin Tabac är van att möta de bästa men står lite tuffare inne än vanligt och det är inte säkert att gamlingen hinner på övriga. 3 Eldvin är intressant med Örjan och felfri tror jag det är bra segerchans. 4 Storsjarmören var bara en längd efter favoriten senast de möttes trots att utrustningen strulade. Fin chans till snabb revansch. 10 Sjö Odin står även han bättre till mot favoriten och måste räknas tidigt. 1 Tand Tuff är stark och gynnas av distansen, farlig om det löser sig. 7 Alfie har fin fart och kan springa fort med rätt resa. 14 Moe Svarten är en rejäl norrbagge som inte får räknas bort.

V75-5
Ängeln släpper ingen över bron!

2 Angle of Attack trivdes inte på banan senast och fick dessutom göra jobbet utvändigt om ledaren. Möter enklare hästar nu, kommer behagligt ta hand om tät och kan sedan defilera hem detta. SPIK!

V75- 6
Rätt favorit men öppet bakom!

3 Persos Smokie har övertygat i ny regi och börjat visa vad han går för. Möter passande motstånd och felfri är det en bra chans helt enkelt men ovan voltstart. 7 Forecast har fin form men saknar den rätta moralen. Även 12 Tabacco har fart för att räcka men måste höja sig i psyket. Inte heller 4 Taffy vinner lopp på beställningen men har formen på topp. 8 Vic de Lux var bra senast och ska räknas även om motståndet är tuffare. 11 Sambuca Knight går ner i klass men är bäst i den främre träffen. 6 Savignon Blanche skulle kunna hamna bra till och streckas som sista häst till låg procent.

V75 -7
Nurmos sitter på leken!

6 Erik Sting är bästa hästen och svarade för ett enormt lopp i årsdebuten. Borde inte vara sämre nu trots att sexåringen varit struken för förkylning. Normalt sätt en toppchans, men då formen är lite svårbedömd garderar jag. 1 Jaques Noir är också en kapabel herre som borde sitta i tät. Släpper sällan någon förbi sig och är det klara andrastrecket. Tar även med 9 Mellby Emeralds som borde kunna få en fin resa, eventuellt i rygg på ledande Jaques Noir och blir spännande att se med lucka.

Gillar ni mina tankar får ni gärna haka på med en andel eller två!

/Emelie

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips