• Hem
  • V75 Åby 11 augusti 2018

V75 Åby 11 augusti 2018

V75 Åby
Start 16:20

Missa inte att säkra dig andel på 200kr/500kr (som analysen bygger på) 
https://tillsammans.atg.se/utl...
Emelies Utmaning  för 55kr är oberoende av analysen!

V75-1
Jag inleder första avdelningen med att strecka på lite. 4 Doctor Doxey Zenz är min klara förstahäst återigen. Senast vann han trots ett tufft upplägg utan att vara som bäst och kommer säkert att ha gått framåt med det loppet i kroppen. Kan öppna ganska bra men förmodligen blir det dödens. 2 Cobourg Hanover sitter förmodligen i spets efter 400-500m och är hästen att slå. Den som kan få loppet är 1 Roheryn som siktar på att få rygg ledaren och med Doctor Doxey Zenz i dödens på Cobourg Hanover så lär tempot hållas uppe. 

V75-2
8 Tim Frontline är min klara förstahäst spelad just nu till 8-9%. Hästen har tänt till i ny regi hos Linda Fyhr känslan är att han utvecklas stadigt och jag förväntar mig en bra insats igen. Eventuellt jänkarvagn. Men åttondespår är alltid tufft därav gardering. 4 Waikiki Silvio plockade ner 3 Karl Sjöhammar i förra starten efter en riktigt strong insats. Formtoppen har infunnit sig och han är en given utmanare även nu. 7 Bear Hope avgjorde enkelt efter fin resa senast på Åby och räknas tidigt. 

V75-3
Spikar 3 Perfect Spirit från Daniel Redéns stall som vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren i år. Har genomgående bra statistik och detta ska vara toppchans! endast sjukdom/galopp emot. Omgångens bästa vinstchans! 

V75-4
3 Kindy Cane är min klara förstahäst har fyra raka vinster och loppets spetsfavorit. Men Veijo är för mig ingen toppkusk på V75. Inför starten på Åby blir det vanlig sulky och det kan nog vara en liten nackdel även fast Veijo säger något annat. 11 Absolut Gehör är en tuff utmanare till favoriten. Peter Untersteiner låter nöjd och hon är mer rutinerad än Kindy Cane och det kanske fäller avgörande. Vill även varna för 15 Ryssebo La Reine som varit etta eller två i sina åtta samtliga starter. Detta är en tuff märr som förvisso har ett tufft utgångsläge men hon klarar av att gå i spåren. Inför denna start barfota fram och med lite klaff kan hon dyka upp på målfotot. 

V75-5
Chansspikar 2 Don´t Mind Me med Örjan Kihlström som har bra form för dagen. Perfekta förutsättningar och ekipaget spårar nog runt om. Har tagit fyra av sina sex segrar från ledningen. 

V75-6
Min förstahäst är 2 UppoHoppa som fått ett perfekt utgångsläge och laddas för ledningen. 5 Victory Kåsgård har genomgående bra statistik och räknas tidigt. 7 Masterglide trivs på Åby och ska nog inte nonchaleras helt. 9 Flash Hammering har visat fina resurser och med klaff på loppet så är även han segeraktuell. 

V75-7
Dagens höjdpunkt Åbys Stora Pris med 2 miljoner kronor i första pris. I första anblick står väl loppet mellan två hästar 1 Propulsion och 4 Readly Express. Jag rankar nog 4 Readly Express som klar förstahäst på tidigare meriter. Men är det något jag lärt mig så kan verkligen allting hända i trav när man minst anar det speciellt i lopp med fina prispengar. Leker med tanken utrustningsfel, omstart, galopp, spänningar i luften, adrenalinpåslag, duell mellan två hästar? två heta Kolgjini som gärna vill köra för vinst och dubbla Open Stretch. Minns ni när Nuncio fick galopp på Åby i Olympiatravet förra året med första pris 1.5 miljoner kronor spelad till 67%. Det var nog många som stod där helt förvånade just då. Hur kunde Nuncio få galopp?. Detta är bara ett exempel så ni ska förstå lite vad jag syftar på. Och i en jackpot-omgång känns det extra lockande att göra ett fällningsförsök på systemet just här även om det kan vara lite väl överanalyserat. Men majoriteten sitter med spik eller lås på duellen mellan Propulsion och Readly Express.


Stort Lycka till!

/ Emelie

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips