V86-tips: Ninjan är i zonen

Åtta rätt i onsdags på V86, sju rätt i lördags på V75 och bra betalt även på söndagens GS75 förra veckan. Formen känns verkligen som den sitter där och vi petar dit spikarna igen. Nu gäller det att ta betalt också och det kan mycket väl komma nu.

Saftig jackpot denna vecka när Jägersro och Solvalla bjuder in till tävlingar. En spännande omgång som på förhand ser lite smålurig ut och det brukar betyda fin utdelning.

V86 - 1

Jägersro, stolopp över 2140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid 395.001kr vunna.

V86 bjuder på en öppen inledning denna vecka.

2 Quiz Roc spikade jag näst senast och hon svarade då verkligen för en topp-prestation. Även i senaste starten övertygade Morten Melins märr och visade att hon för dagen har toppform. Nu ser hon ut att bli stor favorit pga detta vilket jag inte riktigt köper. Utan de två senaste segrarna, som genererat 100.000kr, hade hon stått hårt inne på pengarna här. Hon går också ut mot tuffare motstånd än tidigare, så jag blir sugen på att gardera. Visst ser det ut som att hon får ledningen, och det skall då såklart ses som en vettig chans men värdet ligger i gardering.

6 Diversity Pellini tycker jag är en spännande utmanare. Från springspåret bör Hanna hitta en fin position långt fram i kön. Har sedan en häst som kan avsluta riktigt rappt och fälla många sista biten. Behöver såklart hjälp med tempot men med betydligt tuffare ston på tillägg så tror jag att hon får den hjälpen.

10 Darah Bibo är van att tävla mot tuffare motstånd än detta och är härdad. Kommer säkerligen köras offensivt från detta läge och kan vinna med många olika löpningsförlopp. Litet frågetecken kring formen men endast 80% borde räcka långt här.

V86 - 2

Solvalla, 2140 meter autostart.

Analyssystemets första spik hittar vi i den andra avdelningen.

3 Ninja Zon är ett sto som siktas mot de större årgångsloppen i år och skall hon utmana där, så skall hon vinna ett sånt här lopp. Har fått ett fint utgångsläge med spår 3 bakom bilen. Sylvass från start och lär ta hand om ledningen initialt. Sen är frågan, släpper man? Jag hoppas och tror att Markus vill testa henne i ledningen här. Det går inte att alltid släppa och förlita sig på turen utan hon måste klara av spets också. Oavsett vad så tycker jag det skall vara en vettig chans. Under 30% så tvekar jag inte att spika men det får inte skena för mycket för motstånd saknas inte.

5 Ozzy’s Melody satt fast med sparade krafter senast och lär vara framåt till detta lopp. Jag tror inte man vinner ifall man får gå utvändigt ledaren men skulle man få överta eller det blir tempo på loppet så stiger chansen.

4 Galileo Journey och 1 Allagash Nancy är skrällarna.

V86 - 3

Jägersro, 2640 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 220.001kr.

Lite halvskiktad avdelning 3 och jag tror man kommer långt med tre-fyra streck.

8 Ninia’s Boy tycker jag står för klassen i gänget här och sitter med alldeles för lite pengar på sig. Har mängder med galopper i raden och är fortfarande inte att lita på trots två överlägsna segrar. Sköter man sig så tror jag det är en väldigt bra chans för Johans sjuåring att runda detta fältet, och har man nerver av stål spikar man. Jag vågar pga galopperna däremot inte gå fullt ut på hästen.  

9 Giantissimo är en riktig vinnarskalle med hela 10 vinster på 15 starter i livet. Har styrkan som främsta vapen och gynnas därmed av den längre distansen här. Har dock, likt Ninia’s Boy, haft endel bekymmer med aktionen och kan därför galoppera lite när som helst. Vill till ledning och körs säkerligen offensivt här. Utan för mycket svar och felfri så måste han räknas tidigt.

Dessa två tycker jag sticker ut lite men vill ändå plocka med två hästar från bakspåret.

11 Back In Black är en allround häst som går över alla distanser, så även om jag håller henne bättre över kort så är hon inte borta här. Spår 2 blev bra och härifrån kan Fiore styra efter hur loppet blir kört. Kan sen sätta in slutstöten när läge ges och då fäller hon många.

14 Ingesson är ruskigt stark och lär köras offensivt av Gustav Johansson. Hästen står kapacitetsmässigt bra inne i klassen och även om spåret inte blev det bästa så tror jag man kan utmana på ren styrka och vilja.

V86 - 4

Solvalla, stolopp över 2140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid 300.001kr vunna.

Ett jämnt stolopp som kräver sina streck.

1 Ninia’s Kiss är tidig i mina ögon trots längre frånvaro. Detta är ett kapabelt sto som krånglat till det lite för sig i tidigare regi och nu gör man en comeback i ny regi. Får dessutom Örjan upp bakom. Finns det någon som kan hålla en häst i trav så är det han. Jag tror att det kommer köras för tidig ledning här och sedan tror jag man testar. Skulle kunna leda runt om även om formen inte sitter där.

8 Himalaya Sisu är också ett kapabelt sto som skall räknas tidigt. Går väl allra bäst utan skorna på men skall för det inte räknas bort här. Trivs när hon får smyga med i ryggar och använda sin speed till slut, då fäller hon många. Utgångsläget med spår 3 på bakspår är därför inte helt fel och kan Kristian bara få till resan så är hon långt fram.

Två kapabla favoriter men som också har endel frågetecken på sig, gör att jag vill gardera på här.

Jag glömmer inte 2 Make My Dream som vinner lopp när som helst. Kan här få en fin resa i rygg på ledaren och med sen lucka kan det då bli riktigt bra.

11 Vanja som är jämn och stabil, och hela tiden gör bra prestationer. Styrkan är hennes vapen men från springspåret här tror jag även hon kan öppna bra. Kommer då sitta bra på det tidigt och skulle sedan kunna bruka sin styrka för att övervinna fältet.

V86 - 5

Jägersro, stolopp över 1640 meter autostart.

Ett klurigt kortdistanslopp av lite lägre klass. Jag testar att chansspika mig ur det men rekommenderar annars hyfsat bred gardering.

3 Jeopardy ser jag som bästa hästen i fältet och trots frånvaro tror jag hon bara är bäst här. Lugauer har fin form på stallet för dagen och när man för andra gången väljer att slänga på jänkarvagn här så är det nog iordningställt. Hon har gjort bra prestationer över kort distans tidigare och från detta fina läge så kommer hon sitta långt fram i kön från start. Troligtvis inte startsnabb nog för spets men har en bra avslutning som bör fälla de flesta.

2 Easy Come Easy Go och 4 Velten Isabel gör upp om ledningen initialt och den som får ta hand om den kan leda länge. Båda bör åka med vid gardering.

V86 - 6

Solvalla, Guldklockan försökslopp över 2140 meter autostart.

Som vanligt när det vankas Guldklockan så kan nästan vad som helst hända. Det blir därför en handfull streck från undertecknads sida.

6 Dooley’s U.N.G håller jag som förstahäst här. Ett helt okej utgångsläge för en häst som kan öppna hyggligt och en duktig kusk. Borde kunna hitta ner i en vettig position och därmed ett vettigt slagläge. Trivs i spets men fungerar även bakifrån så kusken har valmöjligheter och från tränarhåll andas optimism.

9 Strong Vacation trodde jag på senast och spikade. Tyvärr blev styrningen allt annat än bra och det avgjorde loppet. Får Line bara till styrningen denna gång så har hon häst nog att vinna ett sånt här lopp. Tränaren var positiv senast och har god tro på sin häst, som är i fin form för dagen och det tror jag inte ändrats till denna start.

11 Jennifer Web är kanske bortlottad här men jag kan ändå inte släppa henne. Det finns fin kapacitet i märren och hon är ofta med där framme. I ett sånt här lopp där det kan göras misstag och hästar kan galoppera så kan det ibland lösa sig riktigt bra för hästarna med dåliga spår och då blir Jennifer Web farlig. Gynnas även om det skulle bli tempo, då fäller hon många över upploppet.

V86 - 7

Jägersro, 1640 meter autostart.

Även sjunde avdelningen känns öppen på förhand. Jag tycker mig dock hitta två ekipage som sticker ut och testar ett klassiskt tvåhästarslås.

2 Wingait Henke håller jag som förstahäst och det för att han inte är speciellt beroende av någon position. Han fungerar fint i spets och skulle han komma dit så kan loppet vara över. Fungerar också bra bakifrån och kan själv göra jobbet till seger. En allroundhäst som hålls högt i stallet och som skall ses med bra segerchans.

3 Spinal Tap A.T. håller jag som spetsfavorit och jag vill alltid ha med ledaren i kortloppen. Kapaciteten finns att leda runt om men det får inte kosta för mycket från start bara.

Jag tror det räcker långt med dessa två men vill man strecka vidare så är Conrad Lugauers 5 Lovely Lasse tidig i mina ögon. En trevlig häst som kommer allt mer och som stallet snackar gott om.

V86 - 8

Solvalla, 1640 meter autostart.

Omgångens kanske öppnast lopp avslutar V86 och här kan miljoner fördelas.

4 Pastorns Lady som kan öppna, kommer med flera bra prestationer i raden och formen känns som den sitter där. Förtjänar snart en seger i raden och den skulle mycket väl kunna komma här. Mikael lär laddas vad som går för spets och når man dit så skulle man kunna leda runt om.

5 Surf’n Turf kan även han öppna snabbt och skulle kunna utmana om tät ifall Torbjörn vill. Detta är en bättre häst än vad raden visar men det har bara inte fungerat på slutet. Går bra från tät men om formen inte sitter där så kanske man släpper och hoppas på lucka. Kan avsluta vasst.

9 Iwan Boko låter Goop nöjd med för dagen och trots att hästen kanske är bättre över längre distanser så fortsätter man anmäla till kort. Det tolkar jag som att Goop antingen vill ha lite mer speed i hästen eller att han faktiskt tror att han kan utmana. Jag tror hästen startar med chans ifall det blir tempo på loppet och till låg procent är det ett spännande streck.

Detta var mina tidiga tankar inför onsdagens V86 omgång från Jägersro och Solvalla. Jag gör som vanligt ett par försök själv med mina andelsspel som ni hittar här nedan.

Vi ses i vinnarcirkeln!
Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det är en tämligen öppen lunchomgång på Mantorpstravet denna torsdag. Spiken faller in på en som lyckligtvis agerar livvakt åt systemet! V4-1 Med ... Läs travtips

Norrländska banorna fortsätter med tema "midnattstrav" när torsdagens V64 inleds klockan 21:06 med Midnight Race!Jag drar in tre(!) spikar och ... Läs travtips

Dannero kör verkligen midnattstrav med Dagens Dubbel som startar 22.31 och V64 startar 21:06. Det är roliga tävlingen och det kan vara en härlig ... Läs travtips

Innan alla börjar dansa runt Midsommarstången ska det avverkas en V64:a!V64-3 Omgångens jättefavorit ska ses med mycket god segerchans Öystein ... Läs travtips

Traditioner står sig starka och som alltid är det Kalmar som arrangerar V75 under Midsommarhelgen!Notera att omgången körs på söndagen.V75-1 9 Rossi ... Läs travtips

V75 Som vanligt tar vi oss till Kalmar efter lite midsommarfirande så det är alltså V75 på Söndag denna gång. Efter många favoriter senast så har ... Läs travtips