Tidiga tankar inför V86 jackpoten: Årets svåraste V86 omgång?

  Efter torsdagens succé var förväntningarna höga inför helgens trav. Tyvärr togs jag snabbt ned på jorden med endast sex rätt både lördag och söndag. Detta trots ganska favoritbetonade omgångar. Ni som följer mig vet att jag alltid spelar för bra betalt och det kan då ibland bli på bekostnad av dessa omgångar med lite mindre betalt.

  Ny vecka och nya tag. Veckan kommer ta oss in i 2021 års Winterburst och jag är tokladdad men först skall vi lira årets sista V86. Omgången som Åby och Solvalla står som värdar för, bjuder förutom på fint trav även på en saftig jackpot. Omgången ser också extremt svårlöst ut, vilket bäddar för riktigt bra betalt. Så nu slutar vi V86-året med en stor smäll!

  V86 - 1

  Åby, final i en B-tränarserie över 2140 meter voltstart.

  Vill man chansa lite och greppa rejält tag om omgången så skulle man kunna chansspika 5 Armorcer Levallo. En häst som oftast gör bra lopp och nästan alltid är med där framme när det skall avgöras. Han kan öppna hyggligt, inte snabbast men inte heller långsammast och kommer säkerligen hitta ner i en vettig position. Styrkan sitter i avslutningen som brukar vara vass så hittar Hanna bara en bra rygg att gå i så kan det räcka långt. Står bra inne i loppet och hästen är dessutom van att möta tuffare hästar än detta. Vill man hitta något negativt så är det att hästen gärna kommer tvåa eller trea snarare än etta och att han går bäst utan skor.

  6 Eppur Si Move är väldigt upp och ner i sina prestationer men kommer nu senast från en seger i fin stil. Kan ha hittat formen igen och då kan man bli farlig även här. Hästen har fina tider i sig och kusken Gustav Johansson styr bara bättre och bättre. Klaffar det så är man med där framme.

  10 Dali Pagadi kanske är bästa hästen i fältet och måste såklart streckas vid gardering. Jag tycker dock det finns lite frågetecken. Skorna är ett och utgångsläget ett annat. Detta är en häst jag helst ser i spets och barfota runt om, och till hög spelprocent måste jag därför ranka ner. Det finns istället två andra hästar som jag tycker är mer spännande till rådande procent och därför rankar högre, 9 Prima Kaiser med fin form och springspår och 15 Sato som börjar komma igång igen.

  V86 - 2

  Solvalla, 2140 meter autostart.

  Vid första anblick så sa mitt huvud spik 1 Astronascente Zac, en enkel spets och slut seger. Visst ser det bra ut på förhand med innerspåret för en startsnabb häst som trivs bäst i spets och motståndet är inte det blodigaste, men ju mer jag tänkte på det, desto mer tvekade jag. Astronascente Zac har inte alls sett som bäst ut på slutet och det finns ett par startsnabba utvändigt. Det blir ingen räkmacka till ledningen här utan det kan kosta. Utan form kan det då lätt kännas i benen till slut.

  Jag är därför mer inne på att spika 9 McGarret som har en rejäl avslutning och skulle gynnas om körning. Detta är inte heller någon segerstaplare för dagen men formen känns absolut på topp så det skall bara till det där sista. Montéloppen kanske kan få han att tända till lite extra och tycka om att vinna igen.

  7 Thriller N.P. känns uppåt igen och skall med vid gardering. Stark och rejäl häst som skulle kunna sätta sig utvändigt och ändå vinna en bra dag.

  10 Karat Band besitter kapaciteten för att vinna men formen har inte varit där på slutet. Skulle det klaffar och formen sitter där nu så är man långt ifrån borta. Funkar fint bakifrån och skor runt om är standardbalansen.

  V86 - 3

  Åby, 2640 meter autostart.

  3 Danilo H.B. ser ut att bli stor favorit i den tredje avdelningen. En häst som radat upp fina prestationer men inte riktigt räckt hela vägen. Han har verkligen tjänat ihop till en ny Viktoria. Stark och rejäl så distansen skall inte vara några bekymmer men för mig är just nu spelprocenten det. Statistiken säger 9 av 13 bland topp tre men endast en seger. Det är sällan en slump att det är så och till hög spelprocent ligger spelvärdet i gardering.

  Värst emot är (numera) stallkollegan 6 Luke Diablo. Inte heller detta någon segerstaplare men såväl en kapabel häst. Han har även bevisat att skorna på är något han trivs med. Blev i senaste starten avslagen på linjen men känslan var att formen satt där. Körs säkerligen lite mer defensivt denna gång och skulle då kunna fälla många över upploppet.

  9 Huis Clos har det strulat rejält för under resans gång men att det finns kapacitet i hästen råder ingen tvekan. Enligt mig är han bäst över längre distans och från ett perfekt smygläge måste han räknas tidigt.

  Glöm inte heller bort 2 Twins Zeus vid gardering. Fick äntligen ta karriärens första seger senast och kan ha fått mersmak. Det var en häst som ville vinna över upploppet då och det kanske har lossnat nu. Kapacitet finns i hästen och styrka besitter han. Sven Dyhrberg trivs dessutom ypperligt med att vara underdog.

  V86 - 4

  Solvalla, 2140 meter voltstart.

  I den fjärde avdelningen hittar vi ytterligare en häst som troligtvis blir ganska stor favorit, 12 Chitchat. Detta är en favorit som jag köper mer än i avdelningen före. Hästen har vunnit fyra av fem starter i livet och den femte slutade i en andraplats. Alltid med där framme med andra ord och det har sett lätt ut vid vinsterna. Beroende på spelprocenten så är detta en tänkbar spik trots ett tråkigt utgångsläge.

  Gardering kan bli dyrt då jag tycker det finns många roliga bakom den stora favoriten och man vill inte missa ifall man väljer att gardera.

  4 I Love You Sisu har blandat och gett lite i sina insatser men har han en bra dag så kan han vinna här. Spår fyra är dock inte optimalt och det kan krångla lite från start. Jennifer Persson verkar dock ha bra snurr på stallet för dagen och Rikard verkar trivas med hennes hästar. En rolig outsider.

  Goops båda hästar måste även de ses med vinstchans. 3 Bunch Of Budgies som är Björns val för dagen har blandat i sina prestationer men när det fungerar är han riktigt bra för klassen. På 5 Lincoln Abe Boko sätter han upp Petter Karlsson i sulkyn igen som vunnit med hästen tidigare. Detta är en treåring som visat fina tider och i allra högsta grad kan blanda sig i striden om en bra dag.

  V86 - 5

  Åby, spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Lurig spårtrappa med många om budet igen.

  2 Hipster K gör andra starten för Björn Norén efter att ha varit struken efter första. Detta är en jättespännande häst i mina ögon som gjort det riktigt bra i staterna innan flytt till Sverige. Från spår 2 lär det laddas vad som går från start och skulle ledningen nås väljer man nog att köra där. Distansen är kanske ett minus men får han sitta hyfsat i fred så kan det bära hela vägen. Har dock inte startat på en och en halv månad så formen är ett frågetecken varför gardering är given.

  Från Tyskland kommer två spännande gäster i 4 Brady D.E. och 5 King Of Greenwood. Båda två startade på Åby för en och en halv vecka sedan med sämre resultat. De loppen kan dock ha tagit resan ur bena och jag förväntar mig bättre prestationer till denna start. Kapaciteten i hästarna är hög för klassen och med bra spår måste båda två räknas tidigt.

  Peter Untersteiners hästar brukar trivas på Åby och här selar han ut treåringen 6 Let It Be Steel. En häst med fin kapacitet som kommer tjäna fina pengar i karriären framöver. Springer redan nu fina tider som räcker långt i detta fältet och det är inte alls omöjligt att det räcker hela vägen. Hästen avslutar vasst och med rätt resa borde han sluta bland de tre.

  V86 - 6

  Solvalla, spårtrappa och stolopp över 2140 meter autostart.

  Även detta är ett svårlöst lopp med många ston som inte riktigt verka vilja vinna. Jag måste ju dock spara på strecken någonstans och mitt val faller på ett lås här.

  Förstahäst är Björn Goops 7 The Fastlove som verkligen besitter fin kapacitet. Hon har dock inte fått visa det fullt ut på banan ännu. Hon har matchats tufft och jag tycker att hon går ner lite i klass nu. Förhoppningsvis får detta henne att tända till lite extra och ta en välförtjänt seger. Spår 7 är dock lite långt ut på vingen så det behöver klaffa lite från start.

  Jag dubblar med 5 Livi Princess H.M. som kanske inte är någon segerstaplare det heller. Hon har dock slutat på pallen i hälften av årets starter och de två senaste starterna har hon gett ett bra intryck. Får hon bara en smygresa här så kommer hon fälla många till slut igen och mot hästar som har haft lite svårt att vinna så kanske hon lyckas hela vägen. Spännande till endast 5% i skrivande stund.

  Fortsätter man gardera så måste man ta med Anders Erikssons 3 Global Blessing som gjort fina insatser. Seger senast och formen är påväg tillbaka?

  V86 - 7

  Åby, stolopp över 2140 meter voltstart.

  8 Use Face är en klar första häst och tänkbart spikbud här i sjunde avdelningen. Insatserna på slutet har verkligen skrikit form och jag tycker inte motståndet hårdnat något jämfört med segern senast. Utgångsläget är dock lite sämre och det är fler hästar att runda denna gång, vilket man måste ta i beaktning. Här håller vi koll på spelprocenten, runt 50% så kan det vara en spik i en svår omgång men sticker procenten så kan gardering vara på sin plats.

  Motbuden kommer främst från egna stallet och det i form av 4 Bluehill’s Wind och 6 Princess Kloster. Bluehill’s Wind står till för att ta sig till spets och där trivs hon. Det är en häst under utveckling och potentialen känns som den är hög i hästen. Princess Kloster står lite sämre till med innerspår på tillägg. Det är dock en kapabel häst som om hon hittar ut kan runda många.

  Varningen i loppet är 1 Nikita Vrijthout som kan öppna snabbt. Skulle kunna ta spets initialt och därefter får Jepson välja upplägg. Rygg på ledaren och open stretch är inte alls ett omöjligt scenario och det skulle kunna räcka hela vägen.

  V86 - 8

  Solvalla, 1640 meter autostart.

  Roger Walmanns hästar går som tåget för dagen och det gör att jag landar i en spik i sista avdelningen. 4 Mojo Express får Örjan upp igen till denna start och från ett bra läge tycker jag det skall bli riktigt spännande. Mojo Express kan öppna vasst och lär laddas mot täten. Har gett sig därifrån lite väl lätt vid tidigare tillfällen och därför hoppas jag att Örjan kan hålla ångan uppe denna gång. Det har låtit bra på Mojo Express en tid nu så trots lite sämre insatser tror jag formen är där. Det blir dyrt bakom Mojo Express så därför blir det lite av en nödlösning ifall spelprocenten stannar hyfsat lågt.

  Tidiga bakom är Walmanns andra häst, 8 Holy Ground som har en vass avslutning. Spår 8 över kort distans är såklart katastrof men med tempo och klaff kan det gå. Även här lät Roger uppåt inför senast.

  Björn Goops 10 Hunter Montana besitter fartresurser nog att vinna. Får han smyga i ryggar in i det längsta kan det absolut gå vägen.

  Detta var mina tidiga tankar inför onsdagens V86 omgång från Åby och Solvalla. Jag gör som vanligt ett par försök själv med mina andelsspel som ni hittar här nedan.

  Utöver V86 så har undertecknad även ett egenintresse i lopp 1 på Åby. Delägda tvååringen 1 Olivia Coger gör sin tredje start i karriären. Hon har varit tvåa i sina två första starter och endast besegrats av två tuffa ston från Per Nordström (varav den ena startar utvändigt här). Känslan är god inför denna starten och Olivia har känts bara fin hemma i träningen. Spår 1 känns som ett bra spår då hon är storvuxen och då får ta ut svängen lite extra innan starten. Hon kan dessutom öppna snabbt så ledningen är inte alls utom räckhåll härifrån. Jag tror det kan bli tufft att vinna men platsspelet skulle kunna vara aktuellt. Hittar vi ett odds på omkring 2,5 pengarna så kommer i alla fall jag att hugga!

  Vi ses i vinnarcirkeln!
  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube