Tidiga tankar inför V86 Bergsåker & Solvalla - Drömspiken bankas in

  Snett på det förra på veckans V86. Alla vinnarna var påtänkta och fanns med men på olika kuponger. Det var byggnationen av systemen (och såklart spikarna) som inte ville sig. Tack till er som fortsätter tro på mig!

  Denna vecka är det Bergsåker och Solvalla som står som värdar för V86, och det ser återigen spännande ut. Det finns inte riktigt några pangspikar som bara går ut och städar av sina motståndare och det finns några roliga skrällar. Hög potential i omgången med andra ord!

  V86 - 1

  Bergsåker, spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Lite halvskiktad inledning på omgången med fyra-fem hästar som sticker ut.

  4 Becker är tillbaka efter längre vila och gör regidebut för Robert Bergh. Såklart jätteintressant och med ett bra utgångsläge måste man räknas direkt. Becker öppnar snabbt men jag är tveksam till att han spetsar direkt här, o andra sidan är han oöm för positioner. Känner jag Bergh rätt så ställer han ändå frågan i ett andraskede i hopp om att få överta. Blir Becker släppt då så ser det såklart bra ut och han blir hästen att slå. Jag tycker dock att Becker hittills i karriären behövt ett par lopp i kroppen efter vila och därför blir gardering givet.

  8 O.P’S Fantastic har sett ”fantastiskt” fin ut på slutet och det har även gett resultat. En seger och två andraplatser på fyra senaste starterna vittnar om en häst som kommer med form. Spåret blev såklart sämsta tänkbara men då hästen är snabb ut kan det lösa sig ändå. Även om hästen kanske trivs bäst i spets så har han visat att han går bra även bakifrån så Uffe har lite olika alternativ på upplägg här.

  13 Alert Kronos har blandat och gett på slutet så det är svårt att sätta fingret på formen. När han fungerar tävlar han dock på hög nivå för detta gäng och det blir farligt att lämna honom utanför kupongen. Mer stark än snabb så spår 13 behöver inte vara jättedåligt. Wallberg förstod förstås att hästen kunde hamna långt bak och har säkerligen ett upplägg för det tillsammans med kusken Wäjersten. Blir det tempo och/eller några galopper så bjuds hästen in i matchen.

  En rolig miljonsmäll är 6 Awaited som är förvånansvärt lågt spelad i skrivande stund. Visst, hästen har endast en seger på de 22 starter som gjort senaste två åren, men han är ändå ofta med där framme. Jag vill inte kalla honom en icke-vinnare för det utan det har varit småsaker som gjort att han inte vunnit. Klaffar allt så besitter hästen både styrka och snabbhet för att vinna här.

  V86 - 2

  Solvalla, 1640 meter autostart.

  Den andra avdelningen är i mina ögon ett riktigt getingbo. Här kommer jag måla på så långt färgen räcker och en helgardering behöver inte alls vara dumt.

  4 Mojo Express är snabb från start och skulle med lite klaff kunna hitta till ledningen härifrån. Där trivs man och skulle Djuse hitta dit med hästen så släpper man inte till vem som helst. Mojo Express har mött tufft motstånd tidigare och är härdad så med en spets position leder man länge.

  Snabba från start är även 6 Powerbank och 7 Lord Horse som också de lär ha ledningen i sikte. Båda två trivs över distansen och är bra nog för att leda fältet runt om ifall det inte blir för utdragen körning i början. Lord Horse växlar man dessutom upp igen med barfota runt om, vilket kan ge en liten extra kick.

  Det finns dock risk för körning och högt tempo från början här. Då kan det bli trötta ben tillslut och de lite starkare hästarna bjuds in. Hästar som gynnas av körning är 8 Shapes, 10 Loveexplosion H.C. och 11 Trumpie som alla dessutom är starka nog att sätta upp tempot själva. Räkna med ledaren kommer få massage längs vägen!

  V86 - 3

  Bergsåker, 1640 meter autostart.

  Lite lägre klass på detta sprinterlopp och det gör alltid saken lite lurigare. Jag försöker ändå greppa tag i omgången här med att gå lite halvkort efter en dyr inledning (även om man egentligen kanske gör rätt i en bred gardering).

  9 L.L.Labero som kan öppna snabbt bakom bilen fick tyvärr ett bakspår här. Från ett framspår så hade man troligtvis spetsat och då haft bra chans till ledning runt om. Spår 9 behöver dock inte vara dåligt. Oskar skulle kunna trycka av till en början och då det inte är några kanoner på framspåren så kanske man hittar igenom. Spets från spår 9? Inte omöjligt i mina ögon. Hästen fungerar dock även bakifrån så men behöver då såklart hjälp med tempot.

  6 Åcknes Elliot är bara tre år men skall ändå räknas här. Har tagit fina kliv från start till start och fortsätter det här så är man inte alls borta. Hanna Forslin som styr brukar fungera bra med Lina Tallbergers. Åcknes Elliot avslutade vasst till en andraplats senast efter smygresa senast och verkar vara i fin författning för dagen.

  Skoryck och kuskplus blir det på Lina Tallbergers andra häst i loppet, 3 Katalonia. Ulf Ohlsson hoppar upp för första gången och samtidigt passar man på att kasta framskorna. Ger skorycket effekt så skall man ses med bra chans. En erfaren kusk brukar dessutom ha väldigt stor inverkan när det handlar om lite lägre klass, så Uffe med sina drygt 2000 starter om året skulle kunna bli en avgörande faktor.

  V86 - 4

  Solvalla, Amatörpokalen (K100 lopp) över 2640 meter autostart.

  Amatörlopp brukar även dem kunna skrälla till. Det är ofta många som vill vinna och kanske kör lite för offensivt. Långlopp gör att det kommer straffa sig tillslut. Jag väljer ändå testa ett lås på två hästar jag fastnat för.

  8 Fromheaven Idzarda håller jag som bästa hästen i fältet och trots utgångsläget tycker jag det skall vara bra chans. Kan öppna snabbt och fungerar över distansen. Struken senast och vilat lite länge vilket är två minus men här får man lyssna av vad stallet säger men åker man från Åby till Solvalla så är det inte för ett lopp i kroppen.

  3 Vikens Dome som är rejält stark älskar att trava över längre distanser men har letat lite efter formen sen han började starta igen. Förra året var det under vinterperioden han gick som bäst och den börjar vi närma oss nu. När hästen går som han skall så skulle kan kunna vinna ett sånt här lopp från dödens, så stark är han. Jag tänkte försöka ta betalt för honom innan spelarkåren hittar hit och därför blir det andrahäst i mitt lås!

  4 Red Hot Roadster skall såklart också räknas tidigt. Han öppnar riktigt raskt och kommer vara ledaren av loppet. Kan leda väldigt länge men då jag tycker det finns andra som är starkare och bättre över distansen så rankas han ner lite.

  V86 - 5

  Bergsåker, kallblodslopp över 1640 meter voltstart.

  I den femte avdelningen hittar jag ett spikförslag i form av Tjomslands nya kallblodsstjärna 6 Grisle Oden G.L. Hästen gör det bra start efter start och har som treåring redan tjänat in över 3 miljoner, vilket är imponerande. Spår 6 innebär springspår och då hästen öppnar hyfsat så kommer han sitta fint på det direkt från start. Styrkan får ses som hästens främsta egenskap och han har alltid en vass bit till slut. Förra starten höll han tillexempel på att slå av Månlykke AM den sista biten. Med formen på topp, bra utgångsläge och ingen Månlykke denna gång så tycker jag det ser ut som en bra chans.

  2 Bellfaks kan öppna och skulle kunna hitta till tät med lite klaff härifrån. Skulle då kunna leda länge. Har dock varit väldigt ojämn i sina prestationer går inte att lita på.

  Mest intressant emot mitt spikförlag håller jag istället 8 B.W.Rune som är en allround häst. Besitter både styrka och snabbhet, och fungerar från alla positioner. Formen sitter där och avslutningen näst senast var riktigt vass.

  V86 - 6

  Solvalla, spårtrappa över 1640 meter autostart.

  Omgångens kanske bästa spik hittar vi i den sjätte avdelningen. 4 Your Dreamlove har det låtit uppåt på från stallet ett tag nu utan att hon fått sätta nosen först. Hon har dock fått kämpa med tråkiga utgångslägen och svåra löpningsförlopp men har ändå landat långt fram. Prestationerna har imponerat på undertecknad. Nu med spår 4 och autostart så tycker jag förutsättningarna ser fina ut. Hon har en ruskig avslutning att skicka av när tillfälle ges och den fäller de flesta här. Jag tycker dessutom det luktar körning här och det gynnar Your Dreamlove. Spelad till endast 4% tycker jag det är en bombspik just nu!

  2 Bellatrix Club skall såklart räknas tidigt här. Har en ruskig avslutning, trivs över distansen och sitter i rätt spår direkt. Jorma kan härifrån lägga upp loppet som han vill och är inte beroende av någon annan. Jag tyckte dock Bellatrix Club såg lite sämre ut senast och rankar därför ner henne.

  6 Myse D’erpion kan öppna vasst och lär laddas mot spets. Kan därifrån leda länge!

  V86 - 7

  Bergsåker, spårtrappa över 2640 meter autostart.

  Kupongens dyraste lopp kommer i den sjunde avdelningen. De bästa hästarna har fått sämsta lägena, vilket såklart skall vara naturligt när handlar om spårtrappa. Men hästarna där framme är inga duvungar de heller, vilket gör det klurigt. Jag målar på ordentligt och hoppas att det smäller.

  Båda Mika Haapakangas två springare 7 Gogobet Sisu och 10 Tattoo Avenger har visats upp i fin författning på slutet även om prestationerna kanske varit lite ojämna. Båda trivs över den långa distansen och besitter nog med hårdhet för att runda ett sånt här fält till slut. Jag håller väl Tattoo Avenger som vunnit på V75 på slutet som snäppet vassare av dem två men tycker båda skall med på kupongen.

  14 Balotelli Crown är just nu spelad till under 1% vilket är ett enormt frågetecken för undertecknad. Det är en ruskigt kapabel häst som även om han inte visat toppform på slutet måste räknas här. Har gått bra över lång distans tidigare och har en avslutning som fäller de flesta. Hittar Hanna bara en fin rygg att gå med i så kommer Balotelli svara bra över upploppet!

  8 Bonny Boy tar när som helst första segern i nya regin. Har sett fin ut i båda starterna för Linderoth och verkar ha formen på gång. Jag håller hästen som mer stark än snabb och han borde därmed gynnas av den lite längre distansen här. Kul outsider bud!

  V86 - 8

  Solvalla, Triton Sunds Lopp över 2640 meter autostart.

  Avslutningen känns lite skiktad och jag väljer att gå på de tre betrodda då jag tror att det är dessa de står emellan.

  3 Missle Hill kan öppna riktigt snabbt men frågan är om man tar sig förbi Milligan’s School i starten. Gör man det så leder man detta länge. Missle Hill är kanske bäst över kortare distans men har visat att han även hanterar lång distans på ett bra sätt. Går även från andra positioner än ledningen så kör nog inte ihjäl sig för den positionen.

  2 Milligan’s School kan även han öppna snabbt och lyckas han hålla ut övriga blir det hästen att slå. Har inte visat toppform på slutet men lång distans här gynnar honom som är både stark och snabb. Trivs allra bäst i spets men går även bakifrån.

  Jag tror mycket på dessa två och det kan vara ett starkt lås. Men om det blir körning mellan dem så bjuds såklart andra hästar in.

  7 Lucifer Lane blir därför mitt lilla skrällbud här. Man hängde på jänkarvagnen inför senaste starten då hästen kändes onormalt fin i träningen. Motståndet då var knallhårt och Lucifer kom aldrig in i matchen. Fick det loppet i kroppen och förhoppningsvis har det tagit honom framåt. Denna gång känns motståndet mer lämpligt och även om det kanske krävs lite körning där framme så är han absolut inte borta.

  Detta var lite tankar inför onsdagens V86 omgång från Bergsåker och Solvalla.

  Jag gör ett par försök att hitta åttan och ta en del av miljonerna med mina andelsspel. Häng gärna med på en andel!

  Lycka till med liret så ses vi i vinnarcirkeln!
  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube