Tankar inför V86 Östersund 4/8

  Veckans V75 slutade i 3 lappar med alla rätt men skrällarna uteblev och därmed också utdelningen. Tråkigt värre då det såg riktigt bra ut efter de inledande avdelningarna. Vi deppar ihop och kommer igen.

  V86 denna vecka går på Östersundstravet och det ser som vanligt spännande ut med många fulla lopp. Förhoppningsvis petar vi dit lite skrällar och får betalt!

  Mina andelar till omgången:

  V86 - 1

  2640 meter voltstart.

  Spikförslaget:

  Trots spår 5 i volten vill jag ändå hävda att 5 Naheed kan vara en trevlig spik att inleda omgången med beroende på spelprocent. Jag vill tro att detta är något alldeles extra och hästen har dessutom nu fått ett lopp i kroppen efter längre vila. Vann det loppet på övertygande vis och det bör ha tagit honom framåt. Jag håller hästen som mer stark än snabb så distansen borde passa och värsta konkurrenterna står 20 meter bakom. Inte jättesnabb ut i volt men Magnus bör köra sig framåt så snart hästen står på bena.

  Draget:

  7 Showtimejackflower fick ett bra spår i bakrevolten och är en för klassen härdad häst. Har mött bra motstånd på slutet och det kan ha varit i tuffaste laget. Går nu ner lite i klass och med ett lopp i kroppen efter vila måste man räknas tidigt. Stark och rejäl häst som har en vass speed tillslut.

  Skrällen:

  4 Beluga West har ännu inte vunnit lopp i karriären men det borde komma när som helst. Besitter fina fart resurser och visst skulle det kunna snälla till om Rikard hittar en fin smygresa och sen lucka.

  V86 - 2

  Kallblodslopp över 1640 meter autostart.

  Spikförslaget:

  Då favoriten känns överspelad i skrivande stund så tycker jag 2 Vimse Lars är ett bättre spikförslag. Snabb ut bakom bilen och lär ta hand om ledningen initialt här. Därefter kan Öystein välja upplägg efter hur loppet blir kört och hästen känns. Väljer man ledningen så skulle man kunna leda fältet in i mål med lite klaff. Skulle även kunna vinna från ryggen på ledaren.

  Draget:

  9 Norrlands Scott gick bra senast och formen verkar sitta där. Har fått ett perfekt smygläge här med en snabb startrygg att gå i. Brukar ha en bra avslutning att skjuta till så kan Ingvar spara speeden tillräckligt länge så blir man att räkna med över upploppet.

  Skrällen:

  11 Moeses är en jättetrevlig häst som hunnit bli 11 år gammal men det är väl ingen ålder för ett kallblod? Spåret är såklart iskallt över kort distans och härifrån måste det blir tempo. Wäjersten väljer dock att rycka de skor som går och hänga på amerikanska vagnen så hästen måste kännas bra. Miljonsmäll!

  V86 - 3

  Derbystoet, kallblod över 2140 meter autostart, 450.000kr till vinnaren.

  Spikförslaget:

  2 Hopp Karoline är en riktig kämpe och vinnarskalle som verkligen inte vill släppa någon förbi sig. Kunde knappt fått ett bättre spår här då hästen inte är speciellt snabb ut. Tengsareid kan nu fokusera på att behålla spåret och sedan köra när tillfälle ges. Ett lopp i kroppen, barfota runt om och amerikansk vagn anmält. Det känns som det kan komma ett jättelopp här!

  Draget:

  3 April Faxa som kan öppna snabbt bakom bilen ser ut att kunna ta hand om ledningen. Därefter tror jag inte man är villig att släppa till någon. Kan leda detta väldigt länge och skulle det bli trafikproblem när hästarna skall attackera bakifrån så kanske man lyckas smita undan.

  Skrällen:

  Enligt mig sticker 3-4 hästar ut här och de är också de som blir betrodda men skall man nämna någon som kan överraska lite så är alltid Mats Djuse intressant när det vankas kallblod. 5 Klack Sigrid var trea bakom min favorit i försöket och förlorade med ungefär en längd. Det bet dock bra över upploppet och då det lär bli lite mer körning nu så skulle Klack Sigrid efter en smygresa kunna vara piggast tillslut.

  V86 - 4

  Stolopp över 2140 meter voltstart.

  Spikförslaget:

  6 Global Brexit ser ut att ha fått en vettig uppgift framför sig här med ett okej spår från bakrevolten. Mats E Djuse hoppar upp för första gången och man rycker nu bakskorna igen vilket gett effekt förut. Kan öppna hyfsat ut volten och jag tror man ganska snart är framme hos värsta konkurrenten på framspåret. Stark häst som klarar endel jobb själv.

  Draget:

  Daniel Wäjersten hoppar själv upp bakom 4 Strangerinthenight. Det kan såklart finnas olika anledningar till detta men att det är en för klassen kapabel häst råder inga tvivel om. Kanske tror han på bäst chans för henne, eller så vill han själv känna in henne i debuten. Fina fartresurser har hon iallafall och är ofta med där framme men har haft svårt att sätta nosen först. Får Wäjersten ordning på det nu?

  Skrällen:

  12 Anna Mauds Lassie har varit ute på V75 och mött bra hästar förut. Ofta stått där framme då så bakspår är kanske lite nytt. Kapabel för detta gäng och tävlar hon på topp kan hon absolut runda dem tillslut. Skulle gynnas av tempo där framme och då inte alls borta.

  V86 - 5

  Svenskt Kallblodsderby över 2140 meter autostart, 700.000kr till vinnaren.

  Spikförslaget:

  3 Tangen Bork växlar man ner på utrustningsmässigt enligt listorna men jag tror inte det är så allvarligt. Hästen kommer med 9 raka segrar i bagaget och vann senast enkelt i uttagningsloppet. Kan öppna snabbt och lär ta hand om ledningen här. Därifrån blir man mycket svårslagen och jag tror stenhårt på att hästen tar sin tionde raka seger.

  Draget:

  Öystein Tjomsland har fem hästar med här i derbyt varav tre har spåren 1,2 och 3. Det känns lite som att han själv sitter på leken och lite kan bestämma själv vilken som skall vinna denna gång. 2 Brenne Bas kan öppna även han och lär sitta bra på det från start. Skulle det strula för Tangen Bork så är detta första utmanare till vinsten.

  Skrällen:

  1 Langlands Hövding är ytterligare en startsnabb häst från Tjomslands armada. Jag tror detta är hästen som kommer bevaka ryggen på ledaren och därifrån har det skrällt förut. Det måste såklart krångla lite för favoriten och visar det då sig en sen lucka skulle man kunna spurta hem detta.

  V86 - 6

  Spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Spikförslaget:

  9 Emperor tycker jag har gått framåt rejält sedan man bytte regi och han kommer nog fortsätta med det. Obesegrad felfri hos Oscar Berglund och nu åker jänkarvagnen på. Magnus Djuse som vunnit med hästen förut får förtroende igen och man får ett perfekt smygläge här. Tycker det skall vara en fin möjlighet för ännu en viktoria.

  Draget:

  I ledningen in i första sväng sitter troligtvis 1 Constant Caviar som har en vass öppning att skjuta till. Har kapacitet nog att leda detta länge och inte alls omöjligt att det blir hela vägen.

  Skrällen:

  15 Money Smile är kanske ingen jättesmäll om han skulle vinna men vi får väl se var procenten landar. Stark häst som tål att göra jobbet själv och skulle kunna runda alla tillslut. Spår 15 är såklart tufft men i lite lägre klasser som detta kan det gå vägen. Lite tempo på loppet så bjuds man in och sedan får man hoppas det inte blir trafikstockning på vägen.

  V86 - 7

  Kallblodslopp över 2140 meter autostart, 150.000kr till vinnaren.

  Spikförslaget:

  7 Månlykke A.M. är väl just nu världens bästa kallblod med både styrka, snabbhet, vinnarskalle och startsnabbhet. Det senare lär man försöka använda sig av här även om spåret är lite långt ut. Det finns några startsnabba invändigt också men jag tror inte de vill svara när Månlykke kommer dundrandes. Väl i ledningen blir man väldigt svårslagen!

  Draget:

  10 Odd Herakles är inte långt bakom Månlykke i mina ögon. Även han besitter många kompetenser likt favoriten här. Bakspår är såklart ett minus men skulle det strula det minsta för Månlykke så är detta den troliga vinnaren.

  Skrällen:

  4 Tangen Haap har haft lite struligt på slutet men senaste insatsen visade man att formen verkar vara på väg tillbaka. Härdad häst som mött de bästa. Kan öppna snabbt och besitter även fin styrka. Storleken mindre än de två tidigare nämnda men kan absolut utmana om allt skulle klaffa!

  V86 - 8

  1640 meter autostart.

  Spikförslaget:

  2 Borea Del Circeo som kan öppna snabbt drog ett fint spår här. Trivs i ledningen så det lär siktas dit. Kan leda detta fältet länge och skulle jag tvingas spika så faller mitt val på denna italienare.

  Draget:

  7 Exklusiva Liss håller jag nog som bästa hästen i fältet men både distans och utgångsläge är fel här. Hästen är mer stark än snabb och trivs i ledningen. Här blir det ingen ledning och man kommer antagligen få göra mycket jobb själv. Kan dock vinna ändå på ren styrka.

  Skrällen:

  10 Zerozerosette har verkligen steppat upp på slutet och kommer med flera fina prestationer i raden. Formen verkar sitta där och nu väljer man dessutom att rycka framskorna. Bakspår över kort distans är såklart ett minus men hästen har fartresurser som borde räcka långt ändå!

  Detta var lite tankar inför onsdagens V86 från Östersund. Dessa kan såklart ändras fram till spelstopp.

  Vill man spela med mig så gör man det HÄR eller högst upp på sidan.

  Nu tar vi åttan till stugan!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube