Tankar inför V86 Lindesberg 7/7

Vi kommer från en tuff V75 omgång där vi ändå lyckas hitta vinst och plus i kassan. Nya tag denna vecka där det vankas flera V75 omgångar men först en trevlig V86 omgång.

Denna vecka står Lindesberg för underhållningen och generellt är det lite lägre klass denna onsdag. Det tenderar att skrälla lite mer i dessa lägre klasser och vi hoppas att så är fallet även denna onsdag.

Mina andelar till omgången:

V86 - 1

Fyraåringslopp över 2140 meter voltstart.

Väldigt jämn inledning på V86:an och jag skulle inte kalla det fegspel att ta alla. De flesta hästar kan vinna här och många kommer nog gardera på. Just därför väljer jag att försöka gå lite kort och greppa tag i omgången.

8 Climber har inte fått något gyllene utgångsläge här men det är en häst som kommer med form. Sänkte sitt eget rekord över kort distans så sent som i senaste starten och med lite tempo här är nog egna rekordet över 2140 meter i fara. Öppnar inte jättesnabbt och kan mycket väl behöva backa sig ut. Men få hästar i fältet gynnar och man kan absolut runda till seger.

5 Ottens Hero är en häst som jag haft ganska svårt att ta till mig men som på senare tid vuxit i mina ögon. Nu får man ett knepigt spår 5 samtidigt som motståndet hårdnar lite. Kan öppna och klarar man bara spåret så kommer man sluta långt fram. Måste räknas tidigt.

6 Baroncini Jet såg kanonfin ut för tre starter sedan när man enkelt tog hand om ledningen och sedan ledde fältet runt om. Var senast ute mot riktigt tufft motstånd och räckte inte till då. Nu är det ner i klass igen och man har dessutom fått ett springspår. Bör sitta i ledningen efter en bit och därifrån skall hästen slås. Ses med bra chans att leda detta runt om!

V86 - 2

Stolopp och spårtrappa över 2140 meter autostart.

Ni som följer mig vet vad jag brukar säga, stolopp, lågklass och lärlingar brukar betyda skrällar. Här är det proffskuskar men vi uppfyller 2 av 3 kriterier så jag tänker strecka på.

3 Nymke Brigadoon gör en mycket spännande start här. Andra starten för Björn Goop och bör ha gått framåt med den första. Har sprungit fina tider i Belgien och är nu anmäld barfota runt om. Skulle mycket väl kunna gå ut och krossa detta motståndet om det faller väl ut och skulle för den riktigt vågade kunna vara en spik att ta tag i omgången med.

5 Mellby Image som kan öppna lär laddas mot tät och kan leda detta länge. Har vunnit med Emilia Leo tidigare och skulle kunna göra det igen här.  

Totalt bortglömd tycker jag 12 L’Amour Printemps har blivit av de tidiga spelarna. Utvecklingskurvan pekar rakt uppåt för denna märr och formen verkar vara på topp. Två fina insatser i nya regin och här kommer nog en tredje. Kan runda detta fältet trots iskallt utgångsläge.

V86 - 3

Monté över 2140 meter autostart.

Jag testar att låsa på två ekipage som borde ha en bra chans här. 3 Definitif Launcher där Sveriges bästa montéryttare Emilia Leo hoppar upp har sett fin ut på slutet och kommer med form till denna starten. Riktigt snabb ut från start och skulle kunna sitta i tät efter ett par meter här. Leder runt om?

Även 5 Self Explosive kan öppna bakom bilen och kommer sitta i den främre träffen tidigt. Detta är snarare en sprinter än en medeldistanslöpare men kan Jonathan som rider hålla på krafterna någorlunda så har han en bra bit tillslut. Barfota runt om för andra gången är också spännande.

Vill man strecka vidare så är favoriten 6 The Big Bang tidig och kommer med kalas form!

V86 - 4

Barncancerfondens lopp över 1640 meter autostart.

Trevligt lopp där de bästa hästarna har dragit spåren 6 till och med 10. Jag kan tänka mig att många väljer att gå rakt ut på 9 Double Exposure som en bra dag skall vara överlägsen detta fält. Jag har dock inte varit övertygad av årets starter och väljer därför att gardera. Det kan hända att hon studsar tillbaka och brakvinner men det är just nu riktigt bra betalt bakom.

7 Diamanten som är snabb ut skulle mycket väl kunna spetsa från spåret här. Når man spets så klarar hästen av att hålla ett jämnt högt tempo hela vägen och kommer göra det tungt för konkurrenterna. Kan leda hela vägen!

6 Esprit Sisu och 10 Global Undecided välkomnas in i matchen om det blir körning. Det är inte alls omöjligt att Double Exposure tidigt körs fram utvändigt om Diamanten för att ingen annan sätter upp tempot. Då kan det bli lite körning där framme och risken finns att tempot blir högt. Esprit Sisu och Global Undecided har båda fin styrka och en bra avslutning att tillgå. Två taktiska kuskar sitter upp bakom och det kan bli spännande över upploppet.

V86 - 5

3140 meter voltstart.

Svårlöst stayerlopp där löpningsförloppet kommer bli avgörande.

2 Longines är en häst från stall Nurmos som jag har fastnat lite extra för. En tuffing som har strulat till det lite för sig men som när det fungerar visar på fin kapacitet. Borde hitta till ledningen här, distansen klarar han nog fint och kan leda detta länge.

8 Ready Lavec har gjort det mesta rätt under inledningen av sin karriär och skall räknas tidigt även här. Har aldrig varit utanför pallen men nu blir det första gången över lång distans och det är en stor skillnad på 3140 meter och 2140 meter. Finns lite frågetecken kring hur hästen hanterar distansen. Har dessutom varit ifrån ett tag så graderingen är given.

9 Illama Tooma är en stark kuse som trivs ypperligt över den dryga distansen. Kommer med fin form och vann senast över samma distans. Mika Forss som styrde då hoppar upp igen och de kan mycket väl runda fältet tillslut igen.

V86 - 6

2140 meter autostart.

I den sjätteavdelningen kommer preliminära systemets första spik, och det i form av Goop tränade 7 Apollo Creed.

Hästen kommer från en mycket fin insats där man slog ledaren från utvändigt. Kördes då offensivt och fram tidigt men fick lite svar och blev kvar i dödens. Lär köras offensivt igen och denna gång tror jag ingen svarar. I ledningen blir man ruskigt svårslagen och vi bankar in spiken!

V86 - 7

Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

Som vanligt när det vankas stolopp så garderar jag på lite och hoppas det smäller.

7 Blue Frontline har fått ett fint utgångsläge i form av springspår här. Kan nog hitta till ledningen och då leder man nog länge. Kommer med två fina insatser i raden efter en tid av strul och formen verkar närma sig toppen. Skall ses med bra chans!

9 Make More Cider är en häst som jag fastnade för hos Untersteiners och som jag tror kommer prestera bra framöver. Efter flytten till Goops stall så blev den nästan ännu mer intressant i mina ögon. Hög kapacitet och även om hon ströks senast så tror jag formen är bra. Enda minus är innerspåret i andra volten men kommer hon bara ut så blir hon att räkna med.

Superskrällen skulle kunna vara 15 Dallas As. Ett kapabelt sto som haft lite svårt att sätta nosen först. Har gjort det bra i Frankrike och är ofta med där framme. Utgångsläget är visserligen iskallt men med lite klaff kan hon bli att räkna med ändå.

V86 - 8

Stayerlopp och spårtrappa över 2640 meter autostart.

Avslutar omgången med en spik på en häst som jag verkligen gillar. 7 Oxidizer är en kämpe som verkligen presterar gång efter gång. Både stark och snabb och fungerar över de flesta distanser. Kan öppna snabbt och skulle Ulf få känslan för ledningen så går han nog för det. Hästen fungerar dock bra även bakifrån men får isåfall hoppas de inte blir bortfuskat i ledningen.

Jag tycker detta är en lämplig uppgift för en häst som har en seger på tur och spikar!

Detta var mina tankar inför onsdagens V86 från Lindesberg. Dessa kan såklart ändras fram till spelstopp.

Vill man vara med och spela med mig så gör man det längst upp på sidan eller HÄR.

Nu gungar vi in ännu en åtta!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips