Tankar inför V86 från Bergsåker & Solvalla

  Vi är där och hugger igen på V75 både lördag och söndag utan att riktigt kunna avsluta. Snart sitter den där igen!

  V86 denna vecka varvas mellan Bergsåker och Solvalla, och det är trevligt trav vi kommer bjudas på. Några avledningar känns ovanligt lättlästa medans andra ruskigt luriga, vilket jag tror innebär medelutdelning för åtta rätt.

  Vi kommer såklart göra ett par försök och de spelas alltid med chans till stora pengar.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” där vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V86 - 1

  Fyraåringslopp över 1640 meter autostart.

  Går ut hårt och spikar mig ur den första avdelningen och det gör jag med 7 Katri P.Boko som jag tror tar sig till spets och leder runt om. Visat på fin startsnabbhet och sprungit bra tider, men ett sto som går ut mot hingstar och valacker är såklart alltid lurigt. Jag tycker dock att hon visat mest i fältet hittills och till nuvarande låga spelprocent tycker jag det är en spelvärd spik.

  Vill man gardera så bör man nog titta ganska brett. Många hästar kan vara med och göra upp om det och de kan utvecklas mycket från start till start. 10 Weco till exempel tycker jag är jätteintressant trots bakspår. Obesegrad hittills men också ett sto som nu får möta hingstar och valacker. Ordnar kusken en fin resa så kan det gå vägen ändå för hästen verkar bra!

  V86 - 2

  2640 meter autostart.

  5 Pinto Bob borde vara och lär bli favorit här då det känns som bästa hästen för dagen. Inte jättelänge sedan han var ute på V75 och vann i guld. Trivs ypperligt över längre distanser då han är mer stark än snabb. Gynnas också av det lilla fältet då han inte öppnar supersnabbt. Borde ha en bra chans att kunna runda gänget.

  6 Global Undecided är också han en häst som lever mycket på sin styrka. Bästa biten har han tillslut och då är det inte många som hänger med. Varit inne i en liten svacka men senaste insatsen vittnar om att formen är på gång igen. Söker nog rygglopp här för att ta dem tillslut och måste räknas.

  Skrällen, 3 Linus Boy, håller nog de flesta som en kort- eller medeldistans häst men kikar man lite längre bak i tiden så har han även gått bra över lång. Snabb ut och lär ta hand om ledningen. Väl där släpper man säkerligen och intar positionen i rygg på ledaren. Därifrån har det skrällt både en och två gånger tidigare. Spännande med Kihlström upp igen!

  V86 - 3

  Stolopp över 2140 meter autostart.

  Lite skiktat stolopp enligt mig och det finns en stark favorit och tänkbart spikbud i 3 Twinkle Face. Kan öppna snabbt bakom bilen och lär siktas mot ledningen här. Väl där kan man bli mycket svårslagen om Tomas Pettersson lyckas dämpa tempot. Det som talar lite emot är att stallet inte gått som bäst på slutet men känslan är ändå att Twinkle Face har hållt i sin form.

  7 Iceland Falls tycker jag är spännande emot. Har gått bra en längre tid nu och förtjänar sin vinst snart. Bästa biten har man tillslut så det gäller att Wäjersten hittar ner i banan och får spara på speeden. Då blir man mycket farlig över upploppet!

  En annan som kan avsluta vasst är 6 Lisa S.E. som även hon kommer med fin form. Lite samma sak gäller här som för Iceland Falls, ner i banan och spara speeden. Då gäller man många!

  V86 - 4

  Fyraåringslopp över 2140 meter autostart.

  Andra preliminära spiken och ännu en spets och slut häst hittar vi här i den fjärde avdelningen. Örjan hoppar upp bakom Reijo Liljendahls 4 Perpetuate och här lär det laddas från start. Hästen öppnar riktigt vasst och trivs i ledningen. Vann senast på mycket övertygande sätt på V75 mot tuffa hästar och gjorde det dessutom från dödens. Här tar nog ingen emot i ledningen och jag tror detta blir en ”walk in the park” för ekipaget och bankar in spiken nästan oavsett procent.

  Vill man ändå gardera så gör det först och främst med 3 Comes With Age och 9 Mellby Illusion som är de jag tror skulle kunna utmana om segern.

  V86 - 5

  2140 meter voltstart.

  Öppet voltstartslopp där de betrodda står på framspåren och de roliga motbuden med tillägg.

  3 Bowling Orlando som öppnar snabbt tar väl ledningen initialt här och väljer Wäjersten sedan att köra där kan man leda länge. Satt fast i ryggen senast på Open Sky och gick i mål med sparat. Lär inte göra om samma misstag!

  1 Open Sky öppnar lite långsammare även om jag tror det kommer gå snabbare denna gång (debut i voltstart senast). Behöver hitta ut i ett andraspår här för annars är risken stor att man blir fastlåst och i ett andraspår blir det ju lite längre att springa än sist. Avslutade dock ruskigt snabbt när luckan öppnade sig senast och hittar man en ryggresa i främre träffen här så fäller man många igen.

  Roliga motbud på tillägg är bland andra 5 Huddlestone som förtjänar en seger snart igen. Många framskjutna placeringar på slutet. Gynnas av tempo då man är mer stark än snabb. 9 Krakas som är en väldigt spännande häst. Regibytet till Robert Dunder verkar ha gjort gott och snart kommer första segern i den nya regin.

  V86 - 6

  Fyraåringslopp för ston över 2140 meter autostart.

  Ni som följer mig vet att unghästar och ston ofta betyder bred gardering för mig. Inget undantag denna gång utan ta så många ni har råd med. Det tänker jag göra!

  4 Bridge Maid är just nu stor favorit och det köper jag inte riktigt. Hon vann några lopp i början på karriären men har sedan i våras haft lite bekymmer. Gjorde en bra prestation sist med en fin avslutning från kön till en andraplats och visst kan det vara så att man hittat tillbaka, men stor favorit här? Jag tycker det finns för mycket roligt emot för att inte gardera.

  3 Genta Oh Ja håller jag som bästa hästen i fältet men hon är däremot oerhört osäker. Känslan är att Goop testar runt lite i balans och utrustning för att hitta det som passar och när det väl är på plats kan det bli riktigt bra. Skor runt om igen nu. Det tror jag är bra och står hon bara på bena så bör hon ha bra chans att vinna.

  1 Dreams Happen kan öppna snabbt bakom bilen och med Mika Forss i sulkyn tror jag taktiken är given. Jag hoppas och tror man laddar mot spets för att köra där. Då kan man leda länge. Har mött tuffa hästar tidigare och nu går man väl ner lite i klass. Spännande garderingsstreck.

  V86 - 7

  Spårtrappa över 2640 meter autostart.

  Jag tycker att 2 Berra Steel skall ha en fin chans här och det är ytterligare ett spikförslag från min sida. Såg inte som bäst ut senast i derbykvalet men känslan är ändå att Wäjersten ha satt formen. En dålig dag på jobbet helt enkelt och förhoppningsvis studsar man tillbaka direkt. Inte så snabb ut och har därmed fått det bästa spåret. Rejält stark, tål att göra jobbet själv och trivs över distansen. Visst det är tufft emot men han är tuff själv också!

  Motbuden då. 9 Soul Tan kommer med formen på topp och jagar fjärde raka segern. Fick ett smygläge här och distansen är inga problem alls. Skulle kunna ta rygg på Berra Steel och spurta ner tillslut. 12 Kalashnikov vann senast med lite flyt men detta är en stark herre. Spår 12 är såklart inte optimalt men längre distans ger i alla fall större möjligheter att komma in i matchen. Fin form även här!

  V86 - 8

  Spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Lite lurig avslutning på V86 även om det finns en klar första häst i 12 Balboa Lux. Bästa hästen i fältet, Örjan upp och man kommer med formen på toppMen jag tycker ändå det finns frågetecken och det handlar främst om utgångsläget. Spår 12 är ju aldrig bra men ännu värre då jag anser att hästen är allra bäst i tät. Dit kommer man inte här utan får försöka bakifrån. Visst, Örjan upp ökar ju såklart möjligheterna att vinna härifrån men garderingen känns ändå given.

  10 Baby Boy tycker jag är ett spännande motbud trots bakspår. Han öppnar snabbt och skulle med lite flyt kunna glida igenom fältet i starten till en vettig position. En stark häst som tål endel jobb och har bästa biten tillslut. Kan runda många i sista sväng och därefter segla undan med lite flyt.

  8 Bramante Ors har ännu inte vunnit på svensk mark men radar upp fina prestationer. Snart borde segern sitta där. Spår 8 är såklart ett minus men ett plus är att Magnus Djuse hoppar upp. Får hoppas på att man hittar ner i banan hyggligt och då kommer man sluta långt fram. Spännande till låg procent, kommer första segern nu?

  Det var några tankar inför onsdagens V86 omgång. Hoppas de kan hjälpa er på er väg till miljonerna.

  Vill man spela med mig så gör man det HÄR

  Nu gungar vi in nya fina pengar på V86!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube