Tankar inför V86 Åby & Solvalla - Seger direkt för stjärnan Ecurie D

Springburst är nu över och det resulterade i en sjua och en herrans massa sexor för egen del. Det känns bra inför kommande travhöjdpunkter att formen börjar komma tillbaka i takt med sommaren likt förra året.

V86 denna vecka delas mellan min hemmabana Åby och huvudstadsbanan Solvalla. Det är riktigt fina hästar som selas ut och högt underhållningsvärde utlovas!

Mina andelar till omgången:


V86 - 1

2140 meter autostart.

2 Precious Lane tyckte jag såg superfin ut senast när hon spurtade in som trea på nytt rekord efter lite vila. Tar hon det loppet rätt sätt och går lite framåt så kommer hon sluta långt fram även här. Det var Åby senast och det är Åby igen nu, så även om hon inte startar som en raket så finns det ju fler positioner som är intressanta än på ”vanliga” banor.

10 Gloster Gladiator, som sprang in på nytt rekord senast efter en fin avslutning, kommer med formen på topp. Polletten verkar ha trillat ner och hästen börjar förstå vad tävling handlar om. Har en stark avslutning att bjuda på och spår 10 känns som ett bra spår för hästen som trivs i ryggar. Anmäld med skor runt om vilket är ett minus men är bra nog att vinna ändå.

6 Cocco B.F.C. som gör debut i Sverige skulle kunna vara loppets skräll. Jag vet inte så mycket om hästen mer än att tränaren Gennaro Casillo har hyrt stallplatser hos Christoffer Eriksson för att starta hästar i Sverige. Oklart var hästen står kapacitetsmässigt men man verkar tro endel på hästen inför framtiden. Loppets enda treåring kan vara farlig att lämna utanför.

Jag kommer strecka dessa tre och även 3-4 hästar till. Loppet känns öppet och många kommer vara med och göra upp om det beroende på hur loppet blir kört.

V86 - 2

Stolopp över 2140 meter autostart.

7 Blaze Kronos måste få första strecket här på sin kapacitet och inställning. Snabb ut och det lär laddas från start trots utgångsläget. Skulle kunna leda detta loppet från start till mål. Hon såg dock inte lika vass ut i senaste framträdandet och har sen dess vilat. Det kan saknas lite i henne till denna start och behövas ett lopp i kroppen. Men då Nurmos väljer att anmäla barfota runt om för första gången så får vi nästan anta att det är iordningställt.

1 Alien Hill är en riktigt kapabel häst som blandat och gett i sina framträdanden på slutet. Har vilat några månader och gör här årsdebut. Kan öppna bra och tål att göra endel jobb, kanske inte utmanar om täten initialt men hittar Ulf bara ut så kan hon bli farlig tillslut.

6 Västerbo Vixen lär laddas från start hon också. Ruskigt snabb ut bakom bilen och jag tror man kan vara den tidiga ledaren. Har inte heller sett som bäst ut på slutet men också här väljer jag att ta hårt på skorycket. Första gången någonsin ifall det blir så och kombinerat med en tidig ledning kan det bli spännande. Just nu spelad till 6%!

Jämnt stolopp där många kommer vara med och göra upp om det. Bästa hästarna har fått krångliga lägen och dessutom återkommer de efter vila, vilket ger lite frågetecken. Gå brett är mitt råd!

V86 - 3

Ungdomslopp över 2140 meter autostart.

3 Fromming med duktige Victor Rosleff ser ut att ha en passande uppgift framför sig här. Kommer med en fin seger i bagaget där man tog sig till spets och sedan ledde runt om. Jag kan se mig ett liknande scenario här och förstår de som väljer att spika.

Jag tycker dock att ungdomslopp har en tendens till att skrälla. Många vill mycket och det kan ske endel konstiga manövrar. Därför väljer jag att strecka på några fler hästar på mitt preliminära system.

2 Air Space har inte vunnit ihjäl sig hittills i karriären men nu gör man spännande utrustningsförändringar. Jänkarvagn och skoryck så nog ställs det på till denna start. Kan öppna hyfsat och skulle kunna ge favoriten en match om ledningen.

Körning därframme skulle kunna gynna 11 Hitthebar som känns som bästa hästen i fältet. Formen är dock inte riktigt där än men får man bara smyga med och det varit lite körning så kan nog Henriette tagga till femåringen den sista biten till en seger. Barfota balansen bör vara ett plus på denna Father Patrick sonen.

V86 - 4

Fyraåringslopp över 2140 meter autostart.

7 Brambling vann kriteriet i fjol och lär dra många streck på den skalpen. Nu fick man dock sämsta spåret i ett litet fält där man riskerar att få göra allt grovjobb själv om det skall bli något tempo där framme. I en årsdebut och med dessa förutsättningar rankar jag därför ner en mycket kapabel häst.

Det tenderar att bli pärlband i dessa tunna avdelningar och spetshästen brukar då ha en stor fördel. Vem som tar spets här känns lite lurigt att sia om men jag väljer att tro att Björn Goop med Frode Hamres nyförvärv 1 Synergy lyckas hålla ut övriga. Här saknas det dock lopp i kroppen och det är också första starten på svensk mark. Så det finns lite frågetecken även kring den hästen.

2 Global Badman blir därför min första rankade här. Lopp i kroppen och van tufft motstånd. Lite långsam ut men har desto snabbare avslutning och jag tror man kommer vara starkast tillslut här.

V86 - 5

K75-lopp över 2140 meter.

Omgångens enligt mig bästa spik och första spiken på preliminära systemet kommer ut i den femte avdelningen, 9 Suarez. Hamnade lite väl lång bak i fältet från vingel läge senast och det gick inte att ta något sista biten då. Från spår 9 nu bör man kunna glida igenom på ett smidigt sätt och därmed skaffa sig en position längre fram i kön, kanske till och med överta ledningen? Långt fram i kön så tror jag man blir svårslagen här. Hannah Gustavsson som styr tycker jag har gjort det bra tidigare så där är jag inte orolig.

Värsta motbudet är 4 Borups Umami som högst troligt får tag på ledningen. Leder nog länge om inte Suarez får överta. Lopp i kroppen och barfota balans, bör bevakas tidigt!

V86 - 6

2140 meter autostart.

I den sjätte avdelningen kommer preliminära systemets andra spik ut, 7 Ecurie D. Nu får ni ursäkta om jag kanske är lite färgad då detta är en av mina absoluta favorithästar.

Jag tycker att man är klasser bättre än detta motståndet och trots årsdebut och dåligt utgångsläge så skall man bara vinna detta. Hästen är både stark och snabb, öppnar fort och visar en sådan enorm löpglädje och vinnarskalle. Har säkert väntat på detta hela vintern, att få komma ut och visa upp sig på banan igen.

Värst emot tycket jag 4 Forfantone AM. Såg fin ut i årsdebuten och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Skulle Ecurie D göra bort sig eller av någon anledning vara nedsatt så är detta ett tidigt motbud.

V86 - 7

1640 meter autostart.

5 Zinko Top är ännu en häst som Gennaro Casillo ställt hos Christoffer Eriksson. En häst som verkar besitta en hög kapacitet och som kommer med form. Vann senast från spets i Italien och det lär laddas vad som går för att nå samma position här. En bra chans att leda detta runt om!

3 Moneykeeper varnade jag lite för senast. Spår 11 då och hästen blev tillslut fast med sparade krafter. Jag fortsätter varna även här. Spår 3 är såklart mycket med gynnsamt även om hästen inte är någon blixt från start. Har mött tuffa hästar som tidigare och härdats. Gynnas om det blir tempo och då tror jag man utmanar om segern.

7 Copaca Banana gick kanonfint i årsdebuten när man vann från utvändigt ledaren. Samma utgångsläge nu och kanske till och med lite lättare hästar emot. Måste räknas tidigt trots spåret!

V86 - 8

2640 meter autostart.

Då jag tycker mig hittat ytterligare en stark tipsetta i den sista avdelningen så kommer preliminära systemet denna vecka spelas med tre spikar.

4 Bitcoind’Arc känns kapacitetsmässigt överlägsen detta fält trots att man har nästan 200.000kr mindre på kontot än vissa. Detta är en häst som spelar i för låg division för tillfället. Spår 4 kommer utnyttjas till fullo när Jorma laddar till ledningen. Väl där kommer väl ingen vilja trycka upp något tempo utvändigt utan får fokusera på platserna där bakom.

Vill man spela emot favoriten så plocka med 9 Conrads Janne som är bra om han står på benen och 11 Bridge Jumper som håller en hög klass. Jag tror dock inte dessa har något att sätta emot Nurmos springare denna onsdag.


Observera att detta är tidiga tankar och att de kan ändras fram till spelstopp.

Hoppas ni vill hänga på mig och någon av mina andelar, så gungar vi in nästa åtta tillsammans!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 27 November från Solvalla! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga tips ... Läs travtips

Sju rätt igen i lördags och analysen var helt rätt på det i form av spikar. Bland annat brakvann Rare Magic från spets helt enligt plan. Lite ... Läs travtips

Sista V75-omgången för det här året som det är tillåtet att köra med valfri balans. Dessutom finaler och jackpot, vilket bäddar för en härlig ... Läs travtips

Hej på er!Då var det dags för årets sista V75 där det är tillåtet att köra mad valfri balans, därefter väntar ett par månader med skotvång oavsett ... Läs travtips

Dags för V75 igen med finaler från Solvalla och topplopp rakt igenom med en smaskig Jackpot på 44 miljoner. Sjukt taggad är man och nu ska jag vara ... Läs travtips

Finaler som håller absolut toppklass på Solvalla och dessutom jackpot och extremt spelvänligt. Det här ska bli ruskigt roligt.  Som vanligt ... Läs travtips

Vi har en trevligt jackpot och det kan bli perfekt inför julklappshandeln med en fin vinst. Inte nog med jackpot så är det finaler på Solvalla vilket ... Läs travtips

Finns det något bättre än V75-finaler på Solvalla? Knappast! Det kommer vara gasglatt och tävling på hög nivå och dessutom en härlig jackpot att ... Läs travtips

Jag kan förstå att det känns avlägset med Elitloppet när vi befinner oss mitt i den mörkaste tiden på året. Men faktum är att det står inte på så ... Läs travtips