Tankar inför Grand Slam 75 26/6 - En glass i solen

  Lite speciellt denna midsommarvecka med Grand Slam 75 på lördagen och V75 på söndagen. Kan lätt bli lite snurrigt men vi skall väl överleva?

  GS75 går av stapeln på Rättvik denna lördag och spelstopp är så tidigt som klockan 15.00, så det gäller att skaka av sig gårdagen i tid för att hinna fokusera!

  En spännande omgång med många roliga ekipage till start, och som vanligt tror jag på bra utdelning.

  Mina andelar till omgången:

  Jag har även fått äran att styra över vår viktigaste andel ”Barncancerfonden” denna vecka. På denna andel går varenda krona provision oavkortat till Barncancerfonden. Så är det någon andel ni skall köpa så är det denna!

  GS75 - 1

  Breeders Crown, treåriga hingstar och valacker över 2140 meter autostart.

  En jämn första avdelning där man med gott samvete kan strecka på lite. Treåringar utvecklas mycket från start till start och man behöver inte bli förvånad om någon helt obetrodd går ut och gör en monster prestation.

  9 Graham Hill har sett fin ut i livets samtliga starter och går framåt för varje lopp. Ingen raket från start utan styrkan är de vassaste vapnet. Visade prov på riktigt fin inställning och styrka senast när han vann från dödens. Upp i klass nu men blir det tempo här så blir man livsfarlig tillslut.

  3 Dozen Of Oysters har också han utvecklats rejält mellan starterna. Kan öppna snabbt och skulle kunna ta hand om täten härifrån. Gjorde så i tufft sällskap senast men släppte och sprang in på fint sätt som trea. Denna gång tror jag inte man vill släppa om man får ledningen och då kan man leda länge.

  1 Carl Halbak har mött tuffa hästar i princip hela karriären. Lite enklare emot nu än man är van vid och hästen skall såklart ses med chans. Är dock inte jättesnabb ut bakom bilen och risken är överhängande att man blir fast. Skulle Magnus lyckas tråckla sig ut så kommer man sluta långt fram.

  GS75 - 2

  Fyraåriga kallblod över 2140 meter voltstart.

  Ett lite skiktat lopp där jag tycker fyra hästar sticker ut från övriga. Tre av dessa sticker ut lite extra och jag väljer därför att låsa på dessa tre.

  2 Sjöli Basse som gjort det bra i Norge mot lite enklare motstånd drog här ett perfekt utgångsläge. Hästen öppnar okej och bör från spåret köras till ledning. Väl där tror jag man leder detta fältet väldigt länge och är inte alls främmande för att det går hela vägen.

  6 Mjölner J.R. visade fin styrka när han vann senast från dödens. Kommer med formen på topp och måste tas på allvar här. Hittar Mjölneröd ut från innerspåret så klarar hästen av att göra endel arbete själv. Kan mycket väl köras fram och sätta upp lite tempo och ändå vinna.

  12 Lill Hans håller jag som bästa hästen i fältet men utgångsläget är ju vad det är. Att ta 40 meter på en fin sommarbana är aldrig lätt, när 11 andra ekipage står i vägen är det ännu svårare. Blir det klaff så tror jag ändå man löser det, ett par galopper och en okej start så är det helt plötsligt inte så långt kvar.

  GS75 - 3

  Breeders Crown, treåriga ston över 2140 meter autostart.

  Preliminära lappens första spik kommer i den tredje avdelningen och det i form av 7 Aranka Face.

  Jag trodde mycket på hästen sist men motståndet var för tufft. Här ser det på pappret lite enklare ut och trots spår långt ut så tror jag man sitter med långt fram tidigt. Kanske försöker Ohlsson överta? Jag tycker iallafall hästen har något extra och övriga kommer behöva vara riktigt bra för att slå henne här.

  Värst emot har också dragit spår 12, 12 Glamorous Rain. En superkapabel märr som visat fina takter i livets samtliga starter. Möter dock tuffare hästar här och spåret gör inte direkt uppgiften enklare. Kommer hamna långt bak från start och det kan bli långt fram tillslut.

  GS75 - 4

  Stayerlopp över 3140 meter voltstart.

  Spännande proposition med många volter och lång distans.

  1 J.J. Stitch är en ung och lovande häst som är stark och rejäl. Han står ensam på startvolten och härifrån kan Goop ta en lugn start och ändå sitta säkert i ledningen. Jag tror man kan leda detta loppet länge och blir inte förvånad om det bär hela vägen in i mål.

  12 Ivory Di Quattro som har varit ute och kämpat mot de allra bästa, är också en ruskigt tuff häst. Trivs ypperligt över den långa distansen och även om hästen på slutet inte sett som bäst ut så står man otroligt högt kapacitetsmässigt här. Kan vinna på ren kapacitet och måste med tidigt på lappen.

  Skrällen skulle kunna vara 9 Doctor Doxey Zenz som besitter hög kapacitet. Trivs över lång distans och hästen som kan öppna från start kommer troligtvis köras offensivt. Återfinns tidigt i den främre träffen och det är inte alls omöjligt att man försöker kuppa sig till en ledning. Oavsett position tycker jag man skall räknas tidigt i ett sånt här lopp.

  GS75 - 5

  Breeders Crown, fyraåriga hingstar och valacker över 2140 meter autostart.

  Trevliga hästar som kommer ut i detta fyraåringslopp och min första häst blir 2 Hell Bent For Am som blandar och ger lite i sina prestationer. När hästen tävlar på topp är det riktigt hög klass och vinner oftast, men sedan kommer en klappinsats strax därpå. Örjan hoppar upp igen, vilket jag ser som ett plus och man har dessutom dragit ett bra spår. Spännande även med amerikanska vagnen på.

  3 Chiru verkar vara något alldeles extra i Nurmos stall och jag förstår att man håller hästen högt. Man återgår nu till skor men det ser jag inte som ett jätteminus på denna hästen. Okej insats senast men jag tvivlar ändå inte på att formen finns där. Blir att räkna med här!

  Skrällen skulle kunna vara Frode Hamres 7 Hat Trick som också det är en kapabel herre. Har fina tider i kroppen men har sett lite sämre ut några starter på slutet. Senaste insatsen var dock ett steg i rätt riktning så känslan är ändå att formen är pålägg uppåt. Vingelläge från spåret men skall ändå räknas.

  GS75 - 6

  Midsommarloppet över 2140 meter autostart.

  Lite av omgångens höjdpunkt och det är fyra hästar som sticker ut. Dessa är också de som är betrodda och de som vill ha hängslen och livrem spelar med, 1 Nadal Broline, 2 Milligan’s School, 8 Jaguar Dream och 9 Sorbet.

  Jag kommer dock gå rakt ut på den jag tror bara vinner, 9 Sorbet. Ledde länge senast men slagen på mållinjen. En kuskmiss enligt mig och Örjan gör inte misstag två starter i rad. Bakspår är såklart inget plus men det känns mest som oddshöjande här. Bästa hästen i fältet och även om ledningen är bästa positionen för hästen så går man bra även bakifrån. Revanschlustan är nog stor både hos kusk, tränare och häst, och jag tror vi kan förvänta oss en riktigt bra prestation.

  GS75 - 7

  Breeders Crown, fyraåriga ston över 2140 meter autostart.

  Alltid spännande med stolopp för unghästar. Det känns som det ofta händer mycket i dessa lopp och därför väljer jag att gardera ganska brett här.

  1 M.T.Perette som kan öppna bra fick ett fint spår 1 här och det lär man försöka utnyttja. Det blir nog körning från start för att hitta till ledningen och väl där vill man nog köra där. Kostar det inte för mycket så kan man leda detta länge men jag håller nog ändå hästen som bäst över kort distans.

  2 Önas Py kan vara stjärnsmällen i omgången. Just nu spelad under 1% så tycker jag man är alldeles för bortglömd. Visst, hästen har inte vunnit än i karriären men har inte gjort några dåliga insatser för det. Kan öppna snabbt och skulle eventuellt kunna hitta ner i rygg på ledaren. Därifrån har det skrällt förut och hon måste med på mina lappar!

  12 Honey Mearas är väl hästen i gänget men drog sämsta utgångsläget. Skall såklart räknas ändå och Örjan brukar ju kunna hitta vägar som ingen annan gör. Det skall dock klaffa en hel del för att det skall gå vägen härifrån och det är endast ett streck i mängden denna gång.

  Detta var mina tankar inför lördagens GS75 omgång. Dessa kan ändras fram till spelstopp.

  Knip gärna en andel här om ni vill vila ögonen på fint trav efter en tung midsommar, så gungar vi in semesterkassan tillsammans!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube