Saftigt platsodds till Prix d'Amerique

Sista söndagen i januari är här igen och det betyder att nästintill alla travintresserade riktar sina blickar mot Vincennes och Prix d'Amerique. Tyvärr kan inte undertecknad närvara denna gång heller, och närvaro på plats förblir en våt dröm. Däremot har jag förberett ett saftigt platsspel som jag tror mycket på.

Ingen kan väl säga något annat än att Face Time Bourbon skall vara favorit till att vinna detta ärofyllda lopp för tredje gången i rad. Denna undantagshäst är något extraordinärt och även om förberedelserna och resultaten inför årets start inte varit optimala så tror jag han bara löser det. Sébastien Guarato är en mästare på att ställa iordning hästarna när det verkligen gäller och har tidigare satt tvivlare på plats.

Vinnarspelet på Face Time Bourbon är däremot inget jag kommer lägga mina pengar på, utan istället har jag som sagt hittat ett saftigt platsspel.

Prix de Belgique vinnaren Feydeau Seven såg helt suveränt fin ut vid vinsten senast. Nu tänker många att "han vann ju för att Davidson Du Pont galopperade", och ja, det är möjligt att han kanske inte hade slagit en travande Davidson Du Pont även om de hade försökt, men sättet han i så fall hade kommit tvåa på gav i alla fall mig mersmak. Han lämnade hästar som Delia Du Pommereux, Cokstile, Zacon Gio och Gu D'Heripre längder bakom sig när upploppet kom, och det handlade endast om Jean-Michel Bazires två hästar i slutstriden. Davidson Du Pont galopperade som han även gjorde starten innan, och Feydeau Seven kunde jogga in i mål.

Det är absolut toppform på Feydeau Seven för dagen och förutsättningarna inför Prix d'Amerique kunde knappast vara bättre. Med frågetecken på flera av de betrodda och en inställning från kusken om att segern inte är inom räckhåll så tror jag att man väljer en taktik för att komma så långt fram som möjligt. Då är absolut inte en tredjeplats omöjlig att nå och till 6.2x pengarna så tänker i alla fall jag lägga en del av spelkassan på detta.

Oddset hittar vi just nu hos Svenska Spel.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Travveckan sätter fart från Skellefteåtravet och så även med en magisk årsdebutant som jag tror vinner direkt!V4-1 Sandra Eriksson är i fokus under ... Läs travtips

Mantorp erbjuder oss en V64-måndag av god klass med både obesegrade och ett profiltätt fält i V64-5! 🔨 SPIKEN V64-1 Man ska inte göra det ... Läs travtips

Det är ett fartfyllt V86 som väntar nästa onsdag! På Åby körs ett sprintlopp för elithästar med bland andra Bepi Bi i startfältet! Här är tidig koll ... Läs travtips

Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips