Jackpot V86 från Eskilstuna - Blir Nurmos nyckeln?

  Förra veckan satt äntligen V86 igen efter några omgångar med stolpe ut. Utdelningen uteblev dock trots mängder av streck i de avslutande avdelningarna. Det positiva blir väl att vi får jackpot denna veckan.

  Sundbyholmstravet i Eskilstuna står för underhållningen denna Jackpotomgång och jag tycker det ser spännande ut. Redan i den första avdelningen får vi se några riktigt fina hästar göra upp. Väldigt blandade klasser och relativt välfyllda lopp gör att jag tror på fin utdelning.

  Mina andelar till omgången:

  V86 - 1

  2140 meter autostart.

  Fina hästar kommer ut i den inledande avdelningen och jag tänkte försöka mig på en fräckis och spika mig ur.

  Täten tror vi väl att 6 Heavy Sound får ta och visst skulle det kunna vara så enkelt att han får leda runt om.

  Jag är dock mer inne på att det är dags för 3 Hachiko De Veluwe nu. Det lät positivt inför senast och man hade tänkt rycka skorna och allt till den starten. Fick dock strykas men är nu tillbaka och borde vara det i närmast full form. Anmäld barfota runt om igen och fick för första gången på länge ett bra utgångsläge. En topphäst som besitter fin styrka och jag tror man skulle kunna vinna detta från dödens.

  V86 - 2

  Treåringslopp över 1640 meter autostart.

  Hade det inte varit för spåret så hade jag inte tvekat en sekund på att spika 1 Illuminati K.W. här. Jag tycker det är bästa hästen som dessutom kommer med fin form. Jörgen lät uppåt inför senast och kommer säkerligen vara lika uppåt nu på hästen. Spåret kan dock bli en fälla då hästen inte är någon raket från start och därför måste jag gardera.

  En som däremot är snabb ut är 5 Florence Ima. Hon kan öppna bra bakom bilen och vägen till täten borde ligga öppen här. Fart och kunnande finns för att leda fältet runt om och borde hon ses med bra chans.

  Skrällen skulle kunna vara 9 Ciel Wibb som följde med bra bakom Nymkye Brigadoon i den senaste starten. Någon sådan motståndare finns inte i detta fältet. Fick då en resa i rygg på ledaren men rådde aldrig på en bättre häst. Har här fått ett smygläge igen och skulle tillfälle ges kan hon absolut utmana tillslut. Spännande uppsittning i form av Magnus Djuse också!

  V86 - 3

  2140 meter voltstart. 

  Direkt när jag såg startlistan här så tänkte jag spik på 10 Teton Sweet Lindy som jag håller huvudet högre än övriga här. Spår 5 är såklart inte optimalt men hon är så bra att en liten tappstart inte borde förstöra segermöjligheterna. Markus kan fokusera på att komma iväg felfritt och därefter påbörja avancemanget framåt i banan. Borde vara en bra chans!

  Jag vill dock inte spela utan 9 Tullibardine Boe som jag håller högt. Hon har dock inte alls fått till det på slutet utan det har varit galopper och sämre prestationer. Per Lennartsson som styrde senast får chansen igen och det ser jag som ett jätteplus kontra ordinarie kusk. Insatsen senast var ett steg i rätt riktning och jag hoppas och tror att hon kommer prestera ännu bättre nu. Krångligt spår men måste ändå räknas!

  V86 - 4

  1640 meter autostart.

  4 Black And Quick är klar första häst för mig här och han står fint inne på pengarna. Insatsen senast tycker jag var häftig när han rundade fältet efter ett halvvarv och sedan bara matade på i ledningen. Detta är en häst som haft lite bekymmer med att vinna men nu äntligen fick sätta nosen först. Han är dock ofta med där framme och kapacitetsmässigt står man högt i dessa sällskap. Jag tror vi kan vänta oss ett liknande upplägg som sist denna gång. Lugn start och sedan offensivt mot ledningen och då bär det nog hela vägen igen!

  3 Athos Dei Greppi besitter fin kapacitet men har inte fått till det på svensk mark. Den dagen det släpper så kommer det gå undan och då kan man absolut vara med och göra upp i ett sånt här fält. Måste med vid gardering.

  2 Allagash Nancy kan öppna snabbt bakom bilen och lär laddas från start. Kan absolut ta hand om ledningen och frågan är om inte Haugstad vill köra där då. Väljer man att göra det så kan leda länge och med lite flyt hela vägen. Skulle även kunna välja att släppa till exempelvis Black And Quick och få en fin rygg att gå i. Oavsett så tycker jag det är ett garderingsbud.

  V86 - 5

  Ungdomsserien över 2140 meter voltstart.

  Ni som följer mina analyser vet att jag brukar förespråka bred gardering i ungdomsloppen och kommer så även göra denna gång.

  Jörgen Westholm tycker jag har bra snurr på stallet för tillfället och han har dessutom många duktiga ungdomar som får chansen att sitta upp. Här får till exempel David Grundmann som visat fina körhänder sitta upp bakom 4 Lefty Gun. Utgångsläget kunde såklart varit bättre men kommer man bara iväg så borde man få överta täten. Skulle kunna rinna undan med lite flyt. Räknas tidigt!

  7 Global Benefit som är ett kapabelt sto fick här ett bra utgångsläge. Spår 2 på tilläggsvolten borde hon lösa galant. Kan sedan styras på ganska offensivt då det är en stark häst som klarar endel jobb själv. Kommer sluta långt fram och har bra chans att räcka hela vägen.

  Knallen i loppet är 10 Worrywart som känns totalt bortglömd här. Kapabel häst som har en fin avslutning att bjuda på om tillfälle ges. Duktige Andreas Lövdahl sitter upp och han vet precis hur man lägger upp ett travlopp för att utnyttja hästarnas styrkor. Räkna med att Worrywart kommer ösande över upploppet!

  V86 - 6

  2140 meter autostart.

  2 Natorp Bo lät det bra på inför senast men motståndet var hårt och jag tror även distansen lite fel för hästen. Distans och motstånd känns mer rätt denna gång och med ett bra utgångsläge tycker jag hästen skall räknas tidigt. Rygg ledaren är inte alls ett omöjligt läge och därifrån har Thomas Pettersson vunnit lopp förut!

  7 Neelix gör här debut i ny regi och det kan ge en nytändning. Kapaciteten i hästen är det inget fel på och han är ofta med där framme och gör upp om det. Spåret är såklart lite långt ut men han är startsnabb och borde kunna hitta ner i banan ändå. Står bra inne i loppet och detta motstånd har man slagit förut!

  Både 10 Vine Vision och 11 The Bald Eagle är båda ruskigt bortglömda här. Spelade till 1% respektive 2% finner jag stort spelvärde i att plocka med båda två. Det finns både fart och styrka så det räcker och blir över i båda. Dessutom sitter varsin duktig kusk upp bakom. Utgångsläget behöver inte alls vara fel över distansen och går det bara lite lite för fort så kan vi räkna med att dessa två topphästar kommer ösande ner över upploppet.

  V86 - 7

  Fyraåringslopp över 2640 meter autostart.

  Många fina fyraåringar kommer till start i detta fyraåringstest över lång distans. Här kommer nog många gå rakt ut på stosprintervinnaren 6 Fifty Cent Piece som är en ruskigt kapabel häst. Även om hon visat på fin styrka i några lopp tidigare så tror jag ändå mer på den häst som jag tror gynnas mest av distansen, 3 Boston Wise L.

  Jag väljer att spika Nurmos springare här som kommer med full form och verkligen stormtrivs över längre distanser. Testades i Harpers mot ruskigt bra motstånd men räckte inte till då. Lite enklare emot denna gången och jag tror att man skulle kunna köra sig till tät här.

  Skulle jag inte spika så hade jag fått ta nästan samtliga då jag tycker det är jämnare än vad procenten visar. Stormvarning för 5 Sahara Jaeburn som vann det finska kriteriet i fjol.

  V86 - 8

  Klass 2 försök över 2640 meter autostart.

  Avslutningen är vidöppen och här väljer jag att bränna flest streck i omgången.

  1 King Kong är tidig in på kupongen efter övertygande seger senast. Kan öppna snabbt bakom bilen och skulle kunna hålla ut övriga. Blir det ledningen utan för mycket ödslade krafter så leder man länge, väldigt länge!

  5 The Engine är en kuse som jag fastnat för. En stark och rejäl häst som trivs över längre distanser. Vann från ledningen näst senast men hästen fungerar även från andra positioner. Okej utgångsläge och då hästen kan öppna hyfsat så lär Westholm hitta en fin resa. Räcker sedan långt!

  10 Haitkin AM har verkligen höga toppar och djupa dalar. De dagar man fungerar så vinner man men imellanåt blandar man in en sämre insats och är inte ens nära pengar. Kapaciteten duger iallafall långt i detta fältet och hästen har inga bekymmer med distansen. Skall räknas tidigt!

  Detta var mina tankar inför onsdagens jackpotomgång på V86. De kan såklart ändras fram till spelstopp och allt eftersom information kommer.

  Vill man gunga in andra raka åttan med mig så kan man köpa en andel HÄR.

  Nu kör vi!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube