Grand Prix d'Amérique 2021

Äntligen är stunden kommen och ett av de loppen vi travälskare ser fram emot mest är äntligen här. 

Grand Prix d'Amérique 2021

Är det jag syftar på och som jag har väntat på detta. Tyvärr får man ej närvara på plats, men det är en stor dröm jag har och jag hoppas verkligen att det kan bli så nästa år!

Jag tänker bjuda på mitt bästa spel inför denna upplaga och jag kommer även köra en V4 denna söndag från Vincennes. Men innan vi går vidare till vad jag ska tipsa om så kör vi lite fakta om just detta storlopp. 

Var och hur avgörs Prix d'Amérique?

Prix d'Amérique avgörs alltid den sista söndagen i januari (detta år den 31/1) på travbanan Vincennes utanför Paris i Frankrike. Loppet körs över 2700 meter.

Vad är det för prispengar i Prix d'Amérique?

Detta år så ligger vinstsumman på hela 450 000 euro, vilket motsvarar drygt 4,5 miljoner svenska kronor.

Hur ser jag Prix d'Amérique?

Prix d'Amérique 2021 sänds direkt via ATG eller på TV:n och då via TV12.

Hur lyder ditt bästa spel för dagen?

Mitt bästa spel för dagen är ett platsspel på Gu d'Héripré (e. Cocktail Jet). Jag har haft ett öga för denna hästen ett tag och bland annat när han galopperade olyckligt efter att ha tappat en sko på upploppet i Grand Prix de lÚET (Gr.I). Värt att nämna även där att innan det olyckliga inträffade så hade han gjort ett stenhårt jobb utvändigt om Ecurie D. Men det var i Critérium Continental för fyraåriga hingstar och ston som jag verkligen höjde på ögonbrynen rejält. Franck Nivard som styrde då som även denna gång, satt långt bak i fältet och följde med i tredjespår i uppförsbacken. Därifrån lyckades ekipaget runda alla till slut efter en rejäl långspurt och segertiden blev 1.11,0 a/2.100 meter. Ruggig insats och vilken sylvass spurt dom bjöd till med!

Med detta lopp på näthinnan och med den kapacitet hästen besitter så finner jag ett fint värde i att kunna landa bland dem tre första i årets upplaga av Grand Prix d'Amérique. 

Efter den senaste insatsen så har såklart oddset sänkts något. Men det kan bli bra ändå - och jag finner definitivt ett stort spelvärde i min idé. 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL MIN V4

Rygga på egen risk och gör det alltid med en summa som ni har råd att förlora. Spel ska vara roligt, inte ett måste! 

Grand Prix d'Amérique 2021:

 1. Victor Ferm - Christophe Martens
 2. Féerie Wood - Alexandre Abrivard
 3. Diable de Vauvert - Gabriele Gelormini
 4. Gu d'Héripré - Franck Nivard
 5. Moni Viking - Matthieu Abrivard
 6. Drole de Jet - Pierre Vercruysse
 7. Looking Superb - Francois Lagadeuc
 8. Feliciano - David Thomain
 9. Chica de Joudes - Alain Laurent
 10. Valokaja Hindö - Nicolas Bazire
 11. Power - Robert Bergh
 12. Tony Gio - Yoann Lebourgeois
 13. Délia du Pommeraux - Eric Raffin
 14. Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
 15. Davidson du Pont - Jean Michel Bazire
 16. Bahia Quesnot - Junior Guelpa
 17. Face Time Bourbon - Björn Goop
 18. Billie de Montfort - Jean Phillipe Moncli

Jag är otroligt taggad inför detta lopp och känslan är god att vi som vanligt kommer bli bjudna av trav i yttersta världsklass! Så se till att bänka er framför TV:n och ha champagnen på kylning, för detta ska ses och avnjutas på bästa sätt.

Stort lycka till på spelen och njut av travsporten i dess finaste form.

Bonne chance 

///

Stenberg

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips