Mina tankar till V86 på Jägersro/Solvalla "Vi åker inte 60 mil t/r…
  • Hem
  • Andreas Stenberg
  • Mina tankar till V86 på Jägersro/Solvalla "Vi åker inte 60 mil t/r för att komma tvåa"

Mina tankar till V86 på Jägersro/Solvalla "Vi åker inte 60 mil t/r för att komma tvåa"

Äntligen dags igen och nu är det V86 som står på schemat och även min onsdagsdebut här på Travstugan.

Den spelform som jag personligen tycker är den roligaste och även denna omgång har potential att kunna betala bra. 

Jag har hittat många fina drag och spikarna låter det ruggigt bra om ifrån tränarhåll.

Liksom mina andelar på V75 så kör jag även här två olika system. En som bygger helt på analysen här, och så kör jag även en "fräckis" där jag gör ett riktigt fräckt system. Här får ni inte bli förvånade om jag spikar en häst som knappt kanske är spelad, detta system går för det stora pengarna. Allt handlar om rätt information och den rätta magkänslan.

Mina andelar hittar ni här

Nu åker vi!

Avd1 Jägersro - 2140M Auto

En otroligt öppen start på denna omgång där, enligt mig, ALLA kan vinna. Låter kanske klyschigt men ett lopp med endast 6 hästar så är de enligt mig 1 eller alla på systemet. Jag kommer helgardera på mina system, men vill ändå redovisa mina tankar.

Spetsfavorit tycker jag 5 Devil Sound är, men med en gasglad Kolgjini i loppet från spår utvändigt med 6 Smoking Joe kan det bli en utdragen körning som gynnar flera bakom. Både 1 Hurricane River och 2 Zohar Front är inga raketer från start, man kan ta det lugnt och hitta ut i slagläge med varvet kvar. En häst med ruggig form, som kan bli farlig om den håller sig i rätt gångart, är 3 Zanzibar Effe, som nu får Jeppe Juel i vagnen för första gången.

Rank: 5-3-1-2-6

Avd2 Solvalla - 2140M Auto

Favorit just nu är 5 Shutter Island, Örjan upp för första gången drar såklart på sig mycket streck. Den slipper brodden och ska köras barfota bak vilket är stora plus. Jag tycker dock detta är helt fel favorit och kommer gardera brett. Finns otroligt mycket fina hästar med i detta lopp. 3 Bottnas Easy Cash håller jag som spetsfavorit och Erik Adielsson i spets anser jag vara en av Sveriges vassaste på. Kan vara en chansspik för den vågade och som vill gå kort, men jag vill gärna ha med några fler bortglömda hästar. 6 Remarkable Feet skulle kunna ställa frågan i början och tvinga fram en körning vilket skulle gynna mina idéer från bakspår. 15 Jamie Oliver blir totalt bortglömd och mycket beror nog på 4 raka galopper, men felfri räknas han såklart och kan avsluta riktigt vasst. 12 Balotelli Crown får Rikard N Skoglund upp för andra gången och senast dom två körde tillsammans blev de seger, kuskform går ej att klaga på i detta fall och till 1% kan detta va ett ruggigt miljondrag i omgången. Vill även nämna ytterligare en skräll i denna avdelning, 10 B.B.S. CanYankee som besitter skyhög kapacitet, har fått ett lopp i kroppen och bör ha gått framåt med det. spår 10 tycker jag inte behöver vara fel då den bara kan smyga med och bli livsfarlig, 3%????


Rank: 3-6-5-15-12

Avd3 Jägersro - 1640M Auto

Lärlingslopp och kort distans och här sätter Joakim Lövgren upp lärlingen Bernardo Grasso på 5 It´s My Boko, en otroligt spännande häst som besitter skyhög kapacitet, när den går felfritt. Tyvärr spökar det lite för mycket på autostart för att jag ska våga spika, men solklar första häst och kommer få överta spets ganska omgående och blir således hästen att slå. Håller även Bernardo Grasso som en mycket duktig lärling. Joakim Lövgren står verkligen i centrum i detta lopp då han även tränar loppets andrahandare 2 Global Whitechapel. En mycket fin häst som är under utveckling men har problem med galopper. Sköter hon sig så är hon kapabel att duga långt här, men galopprisken är hög. 1 Shiny är ingen raket från start, men kan bli farlig med lucka. 3 Call it Magic är väldigt intressant denna gång då det ska plockas bort alla skorna för första gången, ända orosmomentet är vart den hamnar ifrån start. Men luckor brukar komma i dessa lopp.

Rank: 5-2-3-1-8

Avd4 Solvalla - 2140M Auto

Omgångens bästa spik har jag hittat här, och de i form av 1 Cobourg Hanover. Otroligt startsnabb och får Ulf Ohlsson styra från start och behålla mycket krafter inför slutrundan så tror jag han rinner iväg på upploppet. Främsta motbudet tycker jag är 5 Wild Love, som gör det bra varje gång med Kevin Oskarsson. Kan han hitta ned i en bra position så kommer hennes spurt att fälla många på upploppet. 2 Hope and Dreams kan få en fin resa och det ska bli intressant och se hur Mats E Djuse väljer att göra i loppet, landa utvändigt ledaren eller gå ner i rygg och hoppas på lucka? 3 Ile Saint Louis rycker man alla skor på till denna start och det har visat sig vara bra tidigare, dock stort minus om hon hamnar i dödens. En häst som skulle kunna få en drömresa är 6 Beautiful Bacardi, med "gubben i lådan" i vagnen vet vi ju att vad som helst kan hända.

Rank: 1-5-6-2-3

Avd5 Jägersro - 3140M Volt

Ett lopp på 3 varv där vi hittar omgångens största favorit i Joakim Löfgrens 7 Staro Leonardo, solklar förstahäst hos mig men här vill jag varna för en häst som blir otroligt bortglömd och där kretsar kring hästen säger att, "Vi åker inte 60 mil t/r för att komma tvåa". Jag talar om 6 Crossfire Simoni, just nu endast spelad till 2% och det är alldeles för lite för en häst som är otroligt starkt och besitter en härlig avslutning. Kan Bo Falsig som kör hitta bra ryggar på vägen så blir inte jag förvånad om Crossfire SImoni sätter nosen först när 3 varv är gjorda. 

8 Cobbys Olifant är en annan otroligt fin och stark häst som alltid gör fantastiska lopp, men första starten för året och kan behöva loppet i kroppen, besitter en hög grundkapacitet.

Rank: 7-8-6-4-5

Avd6 Solvalla - 1640M Volt

Ett spännande och väldigt jämnstreckat lopp där jag har hittat ett riktigt roligt drag i loppet i form av 10 Sigel Doc, tycker verkligen denne står på tur för seger och besitter en skyhög avslutning som övriga får se upp med, vill man gå kort här så chanspikar man sig ur. En häst som kan få en fin resa är 11 Lady Youline, springspår nu och borde kunna hamna bra på det direkt, kanske till och med spets. Dock lång frånvaro så frågetecken på form. 5 Upstream gör debut i ny regi och det är alltid spännande, dock inga skyhöga plus från tränarhåll, så formen är även här ett frågetecken. Besitter en hög kapacitet ändå och borde vara med där framme, men tycker den är väl överspelad. Vill även nämna 8 Lukas Bris, som jag har följt ett tag och är ofta med där framme. Tyvärr utan att lyckas sätta nosen först, men när den väl gör det så ska jag ta betalt.

Rank: 10-11-5-2-8

Avd7 Jägersro - 2140M Auto                                                                                      

11 Victory Island kommer på besök, och gör det med full form. Obesegrad hittills i år och har hamnat 16/24 starter på pallen. Det är som ni läser, en riktigt bra häst. Men spår 11 på Jägersro tror jag kan spöka lite, men gynnas såklart av tempo i loppet. 2 Dontbreakthebankås med en gasglad Adrian Kolgjinikommer va ruggigt angelägen om spets, dock inte säkert att han får den, men det är där han trivs bäst. 4 Global Tenderness besitter ingen jätteform för dagen, men har en otrolig startsnabbhet och är den troliga ledaren. Sen är frågan om Christoffer Eriksson vill köra där eller inte? Ett otroligt öppet lopp det här och det krävs en hel del streck för att man ska kunna sitta lugnt. Några roliga skrällar att se upp med är 6 Bara Min som kan hamna helrätt på det och sitta fint ute i andra spår. 1 Youngblood Pellini blir otroligt bortglömd och blir gynnad av att bli av med skorna igen, öppnar helt ok och får man bara rätt rygg och luckan tillslut så kan den vara med på fotot. 3 Nordmann älskar distansen och är på tok för lite spelad.

Rank: 11-2-4-1-6

Avd8 Solvalla - 2140M Auto

Dags för kvällens avslutande lopp och jag avslutar denna omgång med en spik. 5 Whitestripe Maid har gjort det otroligt bra hela tiden och har nu belönats med 2 raka segrar i år. Det ryktas om barfota runt om, vilket skulle vara ytterligare plus och stärker min spik ytterligare. Får Rickard Svanstedt hålla ett jämt tempo där framme utan för mycket körning i början tror jag de bär hela vägen. GASA RICKARD. 

Värsta konkurrenterna anser jag står på bakspår och väljer man att gardera så vill jag nämna några stycken. 13 La Camilla Pellini är den troliga ryggen på min spik och kan således bli farlig med lucka. 12 Desideria De Soze får Örjan upp för första gången och den effekten har vi sett förut. Otroligt kuskplus och får den bara rätt smygresa och löpningsförlopp så kan Örjan mycket väl sitta på en rensare. 6 Glimra Guld måste jag nämna, garderar man brett ska den med och är så mycket bättre en 1%, bra form och en fantastiskt duktig kusk.

Jag hoppas ni kikar in och säkrar er andel hos mig eller någon av mina kollegor här på Travstugan. Formen hos oss är otroligt bra, så sitt inte tomhänt.

Stort lycka till på era spel så hörs vi igen på lördag, då nalkas det jackpott på V75 och på min hemmabana, Mantorp.

Väl Mött 

  

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips