Mina tankar inför V86 29/5 på Rättvik » 28 maj | Andreas Stenberg -…

Mina tankar inför V86 29/5 på Rättvik

Elitloppshelgen är till ända och vi återgår nu till det "normala" igen och det har blivit dags för favoritspelformen V86. 

Vi blickar ändå tillbaka ett kort ögonblick till helgen som var och vilka fantastiska lopp vi fick se. Inte minst på söndagen då Elitkampen avgjordes med en underbar seger till världens bästa Björn och hans guldklimp Tangen Haap. Tycker verkligen dom förtjänade det här och vill sända mina största gratulationer till hela Teamet bakom denna framgång och självklart till Björn och Ida Karlsson som har gjort det fantastiska. Har sagt det många gånger förr, men Tangen är och förblir nummer 1 i mina ögon.

Så var det även dags för Elitloppet att avgöras lite senare samma dag och vilket antiklimax det blev, där det tillslut blev fransk seger i Dijon och Romain Derieux. En otrolig skräll som verkligen övertygade ifrån spets. Men den stora snackisen kom att bli Readly Express och dennes supertråkiga avslut på en fantastisk karriär. Efter ett smått överlägset lopp i försöket så fick man avbryta sitt finallopp pga. skada, men man fick i alla fall avsluta med stående ovationer från den fantastiska publik som trotsat vädergudarna och tagit sig till Solvalla. Det blev verkligen ett avsked värd en stjärna och det är bara lyfta på hatten och tacka för att man fått vara med och se detta ekipage på en travbana. 

Men som sagt, onsdag igen och V86 och jag är tokladdad inför detta. så det finns väl inte mycket mer att orda om en att.

NU KÖR VI!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK

Avd3

2140M Auto

Omgångens största men samtidigt omgångens bästa spik tycker jag finns i denna avdelning. 6 Bottnas Fantom har varit helt fantastisk sen han kom till Stall Nurmos och tränaren har inte sett detta ekipage förlorat än i sin ägo. Man är otroligt startsnabb och här tror jag Rick Ebbinge trycker sig till tät direkt för att sedan köra där hela vägen. Hästen har stor respekt med sig och jag tror att man får sitta ganska ostört i spets och spara krafter till upploppet, där man även där kommer visa sig vara starkast. HELA VÄGEN RICK!

OMGÅNGENS NÄST BÄSTA SPIK

Avd5

2140M Auto

3 Frankenstein AM låter det sådär äckligt uppåt på ifrån stallet. Fredrik Linder anser det vara en toppchans och senast vann man oerhört enkelt på bra tid och då med krafter kvar. Då hästen just nu är spelad som fjärdehandare anser jag den vara oerhört spelvärd och med optimismen man andas ifrån stallet så bankar vi in denna i en mycket öppen avdelning i övrigt.

OMGÅNGENS AVSLAG

Avd6

2640M Auto

Lång distans, orutinerade hästar och en favorit spelad till över 40% i nuläget från spår 8? Jag förstår ingenting när jag ser detta i 8 Optimum Terminator. Då ingen av ekipagen tjänat 100k och hästarna körs för första gången av nya kuskar så tar jag fram stora penseln och streckar på så mycket plånboken svarar. Vill framhålla några måstestreck, bland annat 6 Gulf som verkligen står på tur för seger här med tre raka tvåor på imponerande vis. Dags för seger nu? 4 Fagur blir otroligt kuskförstärkt med Norges bästa kusk i vagnen och gjorde en oerhört stark insats senast vid segern på Bollnäs, då man låg utvändigt ledaren hela loppet för att sedan trycka sig förbi sista 100M. Riktigt imponerande. Med de loppet i kroppen så är man ännu bättre till denna start och till knappa 4% i nuläget så tackar jag och tar emot!

OMGÅNGENS LÅSNING

Avd8

2140M Auto

Här får vi se en häst ifrån Robert Bergh som kommer till start med absoluta toppform. 9 Au Pair Girl har tagit två raka segrar på mycket fint vis och nu förstärker även Björn Goop ekipaget för första gången vilket jag anser är ett oerhört plus. Tål en hel del och är oerhört stark. Min andra häst i denna avdelning är ytterligare en formtoppad häst och det i form av 10 Dame Dream som kommer från en överlägsen seger på Eskilstuna och man låter oerhört nöjda från stallet. Man kommer att få ett mycket bra lopp här med fina ryggar att gå i inför slutrundan och man besitter en väldigt fin avslutning. Mitt tredje streck här blir 3 Walkie Talkie och är en riktig smällkaramell. Senaste starten på Solvalla ryckte man alla skorna och jag varnade även då för detta ekipage. Jag hoppas verkligen man fortsätter gå skolöst och att Per är offensiv i in styrning. Då kan skrällen vara ett faktum och då vill jag jag vara där och ta betalt.

OMGÅNGENS MILJONDRAG

Avd1

1640M Auto

2 My Gifted My tycker jag står riktigt spännande till här och med lopp i kroppen och spetsläge så anser jag detta vara en toppchans. Möter lite enklare motstånd en senast och man låter uppåt från stallet med tanke på förutsättningarna. Till 2% är det här ett riktigt superdrag att öppna omgången med, SE UPP!

Detta var mina tankar inför den i mitt tycke svåra omgång på Rättvik. Jag hoppas ni säkrar er andel och är med mig eller någon av mina duktiga kollegor denna onsdag så ska VI Tillsammans se till att få en rejäl slant att dela på.

Hoppas ni får en fantastisk vecka och var rädda om varandra

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

Väl Mött

///

Stenberg

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.