Great Southern Star 2021 » 3 feb. | Andreas Stenberg - Travstugan.se

Great Southern Star 2021

G’day mates!

På fredag är det stor travfest på andra sidan jordklotet, för då körs ett av Australiens största travlopp på Tabcorp Park Melton. Detta är en liten förort till Melbourne och detta lopp skulle man kunna jämföra med Australiens svar på vårt egna Elitloppet.  

Loppet går av stapeln på fredag förmiddag svensk tid och självklart kan du följa detta lopp på ATG.se

Vi kommer att få se fantastiska hästar selas ut och hästar som verkligen har kapacitet för ännu större lopp och för att välja ut några att nämna så vill jag vurma för bland annat Tornado Valley som är Australiens kanske bästa häst för tillfället. Han vann detta lopp förra året och var till exempel aktuell för Elitloppet 2019. Hästen älskar att gå i ledningen och lottades till ett smaskigt utgångsläge i sitt försöksheat. Men klarar han att stå emot den stora stjärnan ifrån Nya Zeeland? 

Majestic Man är storstjärnan jag vill nämna som verkligen sticker ut inför denna start. Hästen sprang förra helgen nytt banrekord på just Tabcorp Park Melton och resultatet blev fantastiska 1.11,7a/2.240m. Favoritskapet bär han denna gång inte helt oväntat och Nya Zeelands bidrag är rejält formtoppad inför denna final och favorit ska han vara!

McLovin vill jag även skriva några korta rader om och här snackar vi formtoppad för dagen. Hästen som ståtar med fyra raka segrar inför fredagens start är stallkamrat med Tornado Valley och en häst med ruggig kapacitet. Stallet är optimistiska och en finalplats tror jag inte ska bli några som helst problem då man lottades till det lite något enklare heatet. Väl i finalen är spårlottningen oerhört viktig och väldigt mycket avgörs redan där.

Information om tävlingen

Great Southern Star 2021 delas upp i två försöksheat, där de tre bästa i respektive försök samt de fyra bästa tiderna går till final. Sammanlagt så blir startfältet fyllt med tio hästar. 

Loppet avgörs på distansen 1720m autostart och försöken går iväg 09.22 samt 09.52 svensk tid och finalen är tänkt att släppas iväg 12.22!

Vinnaren av Great Southern Star 2021 belönas med hela 171.000 australienska dollar och detta motsvarar nästan 1,1 miljoner svenska kronor.

Mitt spel

Mitt spel för dagen blir faktiskt ett Vinnarspel och det landar inte helt oväntat på den stora favoriten Majestic Man. Jag tror att övriga får ta ett steg tillbaka denna gång och efter senaste insatsen med banrekordet på näthinnan, samt stallets rapporter gällande träning efter det loppet så har man en stor chans att lösa denna uppgift. Solvallas sportchef Anders Malmrot har berättat att han självklart kommer se på detta lopp och leta gobitar och kanske får vi se Nya Zeelands bästa häst i Sverige i framtiden?

Brad Williamson heter kusken (son till hästens tränare Phil Williamson) som ska styra Majestic Man och även han är optimistisk inför uppgiften, men framförallt OM man lyckas vinna sitt försöksheat. För vinnarna av heaten får fördel i finalen vad gäller spår och det är otroligt avgörande vill han påpeka. Så räkna med att ekipaget lär gå all in redan i sitt heat för att kunna få bästa möjliga förutsättningar i kommande final! 

Oddset är rörligt inför detta, då det som sagt går två försöksheat för att få ut finalens startfält, samt att spåren är oerhört viktigt.

Jag kommer även göra två olika V4or denna fredagsmorgon, där försöksheaten självklart är med. Australien brukar kunna betala ifrån sig bra och hoppas det även blir så denna gång! Länk till dessa hittar ni här nedanför:

V4 Stor 100kr/andelen RYGGA STORA ANDELEN HÄR

V4 Liten 50kr/andelen RYGGA LILLA ANDELEN HÄR

Startlista

Great Southern Star, försök 1kl. 19.22 (09.22 svensk tid)
1720 meter autostart

1. Fear Not - Glenn Conroy
2. Tough Monarch - Anthony Butt
3. Well Defined - Ellen Tomey
4. Magicool - Zac Phillips
5. McLovin - Kate Gath
6. Imperial Whiz - Jodi Quinian
7. Wobelee - Chris Alford
8. Always Ready - Jason Lee
9. Red Hot Tooth - Kerry Manning

Great Southern Star, försök 2 kl 19.52 (09.52 svensk tid)
1720 meter autostart
1. Andyou - James Herbertson
2. Tornado Valley - Kate Gath
3. Im Ready Jet - Jason Lee
4. Just Believe - Rodney Petroff
5. Majestic Man - Brad Williamson
6. Dynamic Legacy - Greg Sugars
7. Robbie Royale - Chris Alford
8. Pink Galahs - Matthew Craven
9 Sundons Courage - Ryan duffy

* De tre första i varje försök går till final samt de fyra bästa tiderna.
* På Tabcorp Park Melton är det sju hästar i det första ledet bakom bilen.


Häng gärna med på något av mina spel och spela aldrig för mer en du har råd med

SPEL SKA VARA ROLIGT - INTE NÅGOT MÅSTE

///

Stenberg


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi sätter fart på V64-veckan med trav från Mantorp! I V64-5 ser vi bästa spiken i omgången där One Kind of Art hittat sig en toppen-uppgift! ... Läs travtips

Ikväll startar Björn Goop en del hästar och framförallt får vi se Astronascente Zac vars nästa stora uppgift är V75-finaler. Här tror jag han ... Läs travtips