Finlandia Ajo 2021

Finlandia Ajo 2021

Äntligen är vi inne i maj månad och månaden som vimlar av fina lopp runt om i Europa och framförallt för oss svenskar med stort travintresse så är det ju Elitloppsmånad!

Innan dess så ska vi besöka Helsingfors och travbanan Vermo för att bevittna årets upplaga av Finlandia Ajo. Detta lopp körs över distansen 1620 meter och vi kommer få se hela fyra svensktränade hästar av tio startande. 

Jag kommer denna omgång släppa en V5a på 50kr/andel och självklart även ett spelvärt sidospel som ni kommer att kunna läsa om här nedanför.

Mitt spel denna omgång blir ett vinnarspel och det på spårlottsvinnaren 5 Milliondollarrhyme. Hästen som varit fyra i Elitloppet de två senaste åren är nu ute efter en ny rosa biljett (vilket man får vid seger i detta lopp) och taktiken är stenklar ifrån stallet. 

Denna sjuåriga hingst har tjänat cirka 4,8 miljoner kronor hittills i karriären och kommer från en imponerande seger i The Onions loppSolvalla på tiden 1,10,7. Tränare Fredrik B Larsson är väldigt nöjd med hästen för dagen och ser fram emot detta lopp och han kan inte klaga på förutsättningarna. Formen är väldigt fin för dagen och jag tror ekipaget visar sig starkast tillslut.  

Senaste insatsen visade som sagt en enorm uppåtform och hästen hade en hel del sparat över linjen. Fredrik B Larsson rapporterar att man jobbat på startsnabbheten och utvecklingskurvan går rakt uppåt. Jämfört med detta år och förra årets säsong så ser 5 Milliondollarrhyme betydligt rappare och vassare ut och stallets hårda vinterträning har gett resultat. 

Jag sticker ut hakan och anser att denna häst bör få en rosa biljett och förhoppningsvis så slår han många experter på nästan och får den via en fin seger här på Vermo

Ekipaget reser till Finland med båten på fredag kväll och ska gå precis som vanligt enligt rapporterna! 

Rygga mitt vinnarspel här

Startlista: Finlandia-Ajo

 1. Zarenne Fas – Santtu Raitala (Jerry Riordan)
 2. Ubertino Grif – Hannu Torvinen (Nina Pettersson-Perklén)
 3. Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
 4. Le Gros Bill – Antti Teivainen (Ari Viander)
 5. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
 6. Hickothepooh – Vidar Hop (Trond Anderssen)
 7. Dear Friend – Johan Untersteiner
 8. Click Bait – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
 9. Grainfield Aiden – Hannu Korpi
 10. Next Direction – Iikka Nurmonen (Timo Hulkkonen)

Stort lycka till på spelen.

/Stenberg

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Helgen är här och med den V64 Express. Det är Gävle och Umåker som delar på kvällen och de två spikarna? De kommer dansa åttor runt ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips