Speltips V75 Danmark: tråkigt om det blir Juul?

Charlottenlund avrundar sommaren med Danskt Derby 

Söndagen innan vår egen Derbyfinal ska köras på Jägersro 5 september, avgörs Danskt derby på Charlottenlund i samband med en riktigt fin V75-omgång. Som även rymmer loppet Derbystayern för de lite mer meriterade hästarna. Till exempel Even Steven, Bandit Brick och Andre Ward. 

Dessutom får vi även se Elitloppsvinnaren från ifjol visa upp sig i sprinterloppet "Rex the Greats lopp", tillika V75-3. Där han bland annat möter 2 Extreme, 7 Tycoon Conway Hall och 9 Slide so Easy.

  • Visst bör 5 Cokstile fixa detta tillsammans med Jorma Kontio i sulkyn? Från ett perfekt startspår bakom bilen med flera formhöjande lopp i kroppen. 

Tidiga tankar inför omgången

V75-1 

Den gode Flemming Jensen startar två av sina kanoner här i Derbystayern, med 100 000 danska kronor i förstapris. Själv har han valt att sitta upp bakom 4 Even Steven, som faktiskt kan vara ett bra singelstreck att inleda omgången med. I den senaste starten krossade han motståndet över just lång distans, trots att han tävlade med skor runt om på en för dagen något hård Jägersro-oval. Lutar åt en lättare balans nu och kan bli släppt till ledningen rätt så omgående, om Flemming väljer att vara offensiv. Men kan säkert vinna detta från olika positioner. Från 20 meters tillägg startar stallets andra häst, 10 Andre Ward som också är en riktig tuffing! Var klart bra i den senaste starten där han fick testa jänkarvagn och avgjorde på ett rejält sätt. Denna fartfyllda herre blir betydligt mindre streckad än favoriten, men skulle nog kunna utmana om han har en riktigt bra dag och lite tur med positionerna. Tror som sagt att loppet främst står mellan dessa två stallkamrater, men vill även varna för Ola Karlssons fina Scarlet Knight-valack 9 Panamera som har stor fördel i den dryga distansen, med många övertygande vinster i bagaget. Har visserligen inte startat på länge, men kanske kan överraska ändå med maxklaff? En annan segervan herre är 7 Bandit Brick som ibland är ruskigt vass på speed. Har dock inte varit som bäst på slutet och över aktuell distans blir jag mycket förvånad om han lyckas ta ner samtliga över upploppet. 

V75-2

I tröstloppet Derby Consolation samlas många av de fyraåringar som tyvärr inte lyckades kvalificera sig till den stora Derby-finalen. Vilket innebär fina unghästar och här kan vi se fram emot många revanschsugna ekipage! Själv är jag oerhört förtjust i Wishing Stone-valacken 12 Fossa, som även han tränas av Flemming Jensen. Kan det bli andra raka V75-segern för stallet trots utgångsläget? Långt ifrån säkert när det nu handlar om medeldistans. Väljer därför att gardera med främst 6 Farasi Surprise, 7 Felix Tröjborg och 8 Franz Jaeger. Kanske ett par stycken till om spännande info dyker upp under tävlingsdagen. 

V75-3

Trots att den forne Elitloppsvinnaren 5 Cokstile gav sig med minsta möjliga marginal från ledningen senast, travade han ändå 10,4 och bör knappast vara sämre den här gången med lopp i kroppen. Från ett perfekt utgångsläge bakom bilen luktar det spets och slut! Även om Steen Juul säkerligen kommer bjuda upp till kamp med sin 2 Extreme som håller på att växa in i den absoluta eliten. Den här gången tror jag dock att han "väger för lätt" och att favoriten även kan ta ner honom från dödens (positionen utvändigt om ledaren). I övrigt är det svårt att inte imponeras av Flemming Jensens tolvåring 9 Slide so Easy, som fortfarande ser ut som en unghäst i kroppen och verkligen visar att han både gillar att tävla, samt visa upp sig.. Bakspår på kort distans i den här klassen ska dock vara nästintill omöjligt. 

V75-4

Walther Kaiser-Hansens minneslopp för treåriga hästar. Lyckas 1 Love you Too tillsammans med Robin Bakker hålla upp ledningen i starten, kan loppet vara över. Har visat överlägsna fartresurser hittills och blir inte lätt att besegra i så fall. Just därför är nog taktiken given för loppets andrahandsfavorit 4 Without a Doubt. Jag gissar att Martijn de Haan som kör, gasar för fullt när startbilen släpper i hopp om att snuva favoriten på ledningen. Skulle det bli utdragen spetskörning kanske svenskhoppet 8 Larry Wood kommer in i loppet från sitt svåra startspår. Joakim Lövgrens häst visade stigande formkurva senast och avslutade då riktigt fint som trea. Har tidigare levererat vassa tider på just medeldistans och blir inte allt för hårt betrodd nu från spår åtta. Pass upp! 

V75-5

Lägre klass och per automatik högre svårighetsgrad när det gäller att hitta vinnaren. Bästa hästen tror jag bestämt att 8 Rossi Garline är, men har samtidigt fått det sämsta utgångsläget av de mer betrodda hästarna i loppet. Vilket öppnar upp och bäddar för skräll? 9 Dixie Dick blir bortglömd mycket på grund av galoppen i den senaste starten, men bör inte bedömas enbart på den insatsen. Har ett passande smygläge nu och med tempo på loppet så.. Vill även varna för 12 Freddy Boy som ryktas vara i kanonslag för dagen. Mötte Funny Boy nyligen och gjorde det bra då. Ni vet hästen som övertygade stort på V86 i onsdags när han spurtade ner samtliga över upploppet efter sen lucka. En annan fartfylld herre är 2 Eldon Neergård. Håller han bara rätt på påkarna den här gången kan det faktiskt vara spets och slut från ett fint startspår bakom bilen. 

V75-6

Dags för eftermiddagens stora höjdpunkt, Dansk derby 2021! Mycket, mycket stor favorit på strecken verkar 5 Festival of Speed bli. I skrivande stund 84 % och det är just en sådan vi gärna vill fälla för att lyckas kamma hem riktigt fina pengar! Dock fortfarande obesegrad efter elva starter i livet och här är jag fullt medveten om att jag förmodligen tar mig vatten över huvudet..  Vinner sannolikt om inget oförutsett sker, och så får vi Juul igen i vinnarcirkeln. Med tanke på den långa distansen och att vi trots allt spelar på djur, vill jag gardera med stallkamraten 4 Frodo Cash som kanske får rygg på ledaren och en perfekt smygresa? Samt Peter Untersteiners bidrag 2 Forever Shadow. Som tagit två övertygande segrar på slutet över lång distans. Förhoppningsvis får vi se lite körning om det hela i vart fall, och inget så kallat "krypcasino" från start till mål med tanke - på prissummorna i loppet. 

V75-7

Pengarna ska fördelas och är vi fortfarande "med i matchen" blir detta oerhört spännande! Sista avdelningen ser nämligen klurig ut och det känns svårt att på förhand sia om hur loppet kommer bli kört? Lyckas till exempel Bo Westergaard hålla upp ledningen i starten med sin 1 Enjoy Banker5 Cadiz plockade ner 6 Encore Cloc från utvändigt ledaren nyligen, men den senare ryktas vara bättre till den här starten? 2 C You Again överraskar ibland med fina prestationer ock kan hamna bra till. 5 Bugsy är startsnabb och frågan är vad Ken Ecce gör om han lyckas pricka starten perfekt och kör ekipaget till ledningen? Tror att dessa fem gör upp om det, men är som sagt väldigt osäker på vem av dem som kommer passera mållinjen först..

Missa nu inte att vara med på Barncancerfondens andelsspel denna söndag.
Andelarna kostar 39 kronor/styck och du hittar dessa via länken nedan. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips