✓P76 ✓Solvalla ✓tips ✓gratis ✓500 000 garanterad omsättning

P76 från Solvalla: Elitloppet nästa?

P76 från Solvalla och som vanligt erbjuder Legolas en mycket öppen omgång (läs spelvänlig) - med garanterat 500 000 kronor i omsättning!

Statistiken hittills talar sitt tydliga språk. Hittar du vinnarna i de sju avdelningarna, är chansen god att du blir rikligt belönad - i synnerhet med tanke på de extrapengar som Legolas alltså skjuter in i omgången. Där syftet är att skapa spelvärde för oss som gillar att lägga några slantar på travspel i allmänhet. 


Faktum är att en ensam vinnare har tagit hem hela potten två onsdagar i rad

Resultat P76 

Utdelning 7 rätt: 175 000 kr - antal vinnande system 1. 
Utdelning 7 rätt: 175 000 kr - antal vinnande system 1. 

Morgondagens omgång ser minst lika klurig ut som dessa har gjort på förhand. Så det kan vara klokt att göra ett tappert försök att fälla ett par favoriter, samt hitta den skräll som gör att övriga spelare försvinner längs vägen. Vi bjuder givetvis på en tidig analys här nedan. 

Spela P76 här!

P76-1

Ett vidöppet stolopp inleder omgången – strecka på! 6 Maharanih är den som har övertygat mest på förhand med två raka segrar. Även 4 Livi Nike H.M. har inlett karriären lovande, men har inte testat startbilen än. 1 Wishing Noon efter den läckra hingsten Wishing Stone, kanske kan avsluta lika bra som sin pappa kunde göra i lopp? I så fall blir det spännande från ett bra startspår där det känns upplagt för en smygresa. I övrigt hittar jag faktiskt inte så mycket mer som känns intressant när det gäller att hitta tänkbara segerkandidater. Däremot kvarstår det faktum att det förmodligen kan hända mycket i det här loppet. Storleken på plånboken får avgöra hur många hästar som får plats på systemet. 

P76-2

Lärlings- & Ungdomslopp över 2140m. Är det något man lärt sig under sina år som travspelare, är det definitivt att lärlingar/ungdomar verkligen vill visa upp sig när de får möjligheten - vilket oftast leder till mycket spännande och rafflande lopp. Däremot är det lätt hänt att tempot blir lite för högt inledningsvis, när många med startspår i det främre ledet laddar hårt för att skaffa sig en bra position. Antingen så går man kort i loppet, eller målar på ordentligt. Jag chansar och nöjer mig med två streck. 9 Captain My Captain har övertygat i två raka, och inleder från ett bra startspår i det andra ledet. Sedan dubblar jag med den bästa hästen, som enligt mig är 11 Master Hill och kommer från formstallet Timo Nurmos. Den här travaren har mycket högre farter i kroppen än sina motståndare. Formen tror jag är ok och fungerar han bara fullt ut så tror jag att han avgör med god marginal tillslut. 

P76-3

4 J.S.Alpha och 9 Maximus M.M. tycker jag höjer sig över mängden. De har dessutom lottats till ok startspår – framför allt den senare som startar från springspår och förmodligen kan sitta i ledarpositionen relativt tidigt, trots ett tillägg på 20m från början. 

P76-4

Här har vi flera kanoner till start! Framför allt ska det bli väldigt roligt att se 4 Lesperanza som övertygat stort på Vincennes i de två senaste starterna mot tufft motstånd. 1 Ile Saint Louis inleder från ett gynnsamt innerspår och kan få ett fint lopp. 3 Under the Counter är på gång och har förmodligen smygform - avslutar fort om hon går med optimal balans och får ett smyglopp. Vad kan den norska gästen, 7 Madelen L.T.C.? Innan galoppen senast ståtade hon med tre raka segrar i grannlandet. Det är dock inte någon av dessa fina ston som jag tror mest på, för det är nämligen 2 Stonewashd Diamant, som kvällen till ära får Erik Adielsson i sulkyn istället för Peter Untersteiner. Är hon i någorlunda form med ett lopp i kroppen efter vintervila, så tror jag stenhårt på att hon visar sig vara starkast över upploppet- det här är en flygmaskin av rang! 

P76-5

Anrika "The Unions lopp" över sprintdistans, 1640m med bilstart. 4 Heavy Sound gör årsdebut och kan vara sådär äckligt bra redan i debuten är min känsla på förhand. Frågan är hur mycket kusken, Kenneth Haugstad, vågar köra från start efter vila? Det vimlar nämligen av startsnabba hästar i det första ledet. 3 Rajesh Face kan avsluta rykande och tål ett högt tempo. 7 Charrua Forlan öppnar som en katapult ibland och kan leda loppet runtom, om han lyckas ta sig till ledningen initialt. Förmodligen är det en och annan här som sneglar mot en start i Elitloppet – får vi den snabbaste tiden hittills i år!?

P76-6

Omgångens bästa spik dyker upp här i 13 Sir Henry P.Hill. Visserligen från ett bakspår, men över lång distans och med ordinarie kusk i vagnen. I den senaste starten övertygade han på en bra tid och toppformen borde således vara nära nu. Hästen är stark och tål att göra en hel del jobb själv på vägen. Här gäller det förmodligen för Jörgen Westholm att köra framåt i ett tidigt skede, så att det inte blir allt för långt fram under det sista varvet. För då är han tuff nog att avgöra det här loppet från utvändigt ledaren. Storskrällen kan annars vara 1 One Two Beat som har presterat strålande under lång tid nu, och förmodligen får en bra löpning från innerspåret. Skulle det öppna upp sig under sista delen av loppet så är han mycket vass tillslut. Och körande Torbjörn Jansson har skrällt förut, från mycket sämre spår än detta. 

P76-7

Lurig avslutning väntar. 1 Solkattens Chiron kommer förmodligen att försöka ta emot 3 Cesare Borgia från start. Ovisst vem av dessa som kommer till ledningen från början? 7 Intense Boko har uppvisat fina takter hittills, men inleder från ett svårt spår långt ut bakom startbilsvingen. 9 Dream Kåsgård presterar jämnt och säkert, men har inte lyckats vinna lopp än. Kanske den första viktorian kommer nu med ett lopp i kroppen? 10 Look Håleryd gör sin årsdebut och kanske inte riktigt är tillräckligt i form för att kunna avgöra på medeldistans redan nu? Om tempot blir högt, kanske hans styrka kan fälla avgörandet tillslut ändå?

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Örebro sätter igång sitt dubbeltrav ikväll! E3-finalerna imorgon blir en höjdare men först är det Concolations ikväll som gäller!I avslutningen tror ... Läs travtips

V75 1 8 Bo C kommer ut på hemmaplan med toppform efter 2 raka segrar. Dåligt läge men lär köras offensivt. 1 Shorthanded Jag är den troliga ledaren ... Läs travtips

Det är alltid en skön känsla att sätta sjuan trots utdelningen varit låg dom senaste veckorna. Den här veckan hoppas vi på lite mer klirr i kassan ... Läs travtips