Inför V86 - tidiga spelförslaget » 26 aug. | Viktor Åkerblom -…

Inför V86 - tidiga spelförslaget

Tänk att trav kan väcka så mycket känslor. Att alla analyser efter loppet är helt meningslösa om de inte stämmer med resultatet.

För många långa år sedan var jag med i Let´s Dance. Jag var inbjuden att lära mig dansa därför att jag varit barnprogramledare.

Det var en häftig och nyttig lärdom och upplevelse. I början så var jag mest glad om jag lyckades ta hyfsat rätt steg i hyfsat rätt takt. Men desto längre tiden gick och desto mer jag tränade så började jag sakta identifiera mig som dansare.

Därför kommer jag ihåg hur vi inför vår vals hade tränat som djur. 8-10 timmar per dag och vi var så redo och laddade för att visa upp vad vi åstadkommit under den minst sagt intensiva veckan. Allt går som en dans. Låten är snart slut. Jag njuter. Slappnar av. Tappar fokus en sekund. DÅ kommer felsteget. Ett litet felsteg som förstör perfektionen. Som stjäl 10 poängaren mitt framför mina ögon. Det blev jobbigare för att jag blivit bättre, jag hade lagt ner tid och energi. Därför var fallet större.

Därför var fallet större.

Lärdomen blir dock att av alla 10 danser jag fick lära mig (Vi tog hem 3:e platsen jag och Carin) så är nog vals den jag kan allra bäst. Men efteråt så började vi även träna väldigt mycket och förberedde oss inför varje uppgift.

Liknelsen blir nu till travet och analyserna av sporten. Från början när jag klev in som tipster så var det på kul. Jag var glad om jag höll hyfsad takt så att säga. Det blev viktigare för varje timme som lades ner. I början var det lättare att rycka på axlarna. Nu är det viktigare. Dels för mig själv och den jag tippar med varje vecka. Men kanske framförallt för de människor som tar rygg och tror att vi kan vara värda att ta rygg på.

Nu i lördags hade vi gjort jobbet. Timmarna, tiden och analysen var gjord. Trots det så blev det bara 4 rätt… Den andra gången sedan vi började på Travstugan utan att vara inom ”pengarna”. Men sånt är livet. Så länge man gör jobbet och tror på det man gör så kan/kommer det komma felsteg. Dessutom så hade det nog varit bra att ha varit lite förvirrad i lördags. Vem hade kunnat tro att spår 8 skulle vara vinnarspåret 4 gånger i rad…!? Svar 26 lyckliga miljonärer. Någon sa att livet är ett maraton. Det gäller att hålla länge.

Någon sa att livet är ett maraton. Det gäller att hålla länge.

Jag har många mål i livet. Väldigt mycket pengar har ingen avgörande roll i dessa drömmar. Men jag vill ändå sätta storvinster. Jag vill se sånt som andra inte ser. Jag vill våga gå på den känslan. Men för att komma dit är det bara att inse att det kommer att komma en del ”felsteg” på vägen. Den här veckan gör farsan revansch med mig i Viktors Vinnare.

Häng gärna på!

Andelar till mina system köper du enkelt här 

  • Viktor
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Axevalla har verkligen en toppenomgång med V75 denna helgen. Det är fulla och jämna fält som gör upp och över Skaraslättens långa upplopp kan ... Läs travtips