Inför V86 på Solvalla och Åby » 4 sep. | Viktor Åkerblom -…

Inför V86 på Solvalla och Åby

Har just avslutat en intervju som drog ut på tiden.
Därför har jag inte helt hunnit samla tankarna igen - livet!

Parallellt med V86 idag så har det varit fokus på den långfilm som jag producerade och spelade i förra sommaren. Vi har nåt genom nålsögat och fått distribution. Det är en fantastisk känsla och vi är oerhört stolta. Så nu skulle det sitta riktigt fint med en klockren "8a" ikväll också! Brukar ju som bekant vara så att livet går i olika vågor - där det mesta kan flyta på näst intill overkligt bra som just nu, för att ibland ha tillfällen och perioder i livet där det inte riktigt känns fullt lika bra. Gäller därför att njuta riktigt ordentligt nu!

Då det har varit en arbetsintensiv period har jag inte riktigt hunnit bjuda in någon att spela med. Har dessutom tänkt att det kanske kan vara rätt just att fokusera helt på mina egna tankar och idéer när man har "vind i seglen" så att säga. Ni får höra av er senare ikväll efter tävlingarna, för att berätta om jag ska lägga spelen på egen hand framöver - eller om jag ska fortsätta att ta stöd av kunniga vänner/familj. Hursomhelst ser jag verkligen fram emot kvällen och jag tror absolut att jag har hittat ett par guldkorn i omgången.

Här är min tidiga analys inför kvällen

V86-1 Favoriten 2 HIGHSPEED DYNAMITE kan visserligen vara överlägsen i detta lopp. Men det känns ändå spännande att försöka fälla direkt i inledningen för att skapa lite spänning i omgången. Särskilt då jag hört att det rykas om regnskurar ikväll och en förmodad tung bana nere på Åbytravet. Det tillsammans med open stretch-spåret kanske kan ställa till det för den stora favoriten?

V86-2 I det här loppet med fördel för ston över kort distans tror jag att det räcker med fyra hästar. Tror kanske lite extra på 5 OTTENS DIBABA med Magnus Jakobsson i vagnen som nu blivit nedstruken till ett ännu bättre spår fyra bakom startbilen och verkligen kan ge favoriten 3 FLASHDANCE en match. 6 REAL CAVIAR är ingen bluff och 1 GOT TO DASH har läget. Känner mig nog nöjd med dessa fyra. 

V86-3 Känslan är att den bästa lösningen förmodligen är att helgardera loppet och gå vidare. Vidöppet är ordet! Att hitta vinnaren här på förhand är verkligen inte enkelt. 

V86-4 Ett litet fält med enbart åtta ekipage. Dock enbart fina ston som kommer till start i det här fyraåringsloppet. Här tror jag att omgångens bästa spik dyker upp i 6 VIVACIOUS ALLIE. Den här lillasystern till hedersmärren Double Exposure har verkligen visat upp fin kapacitet och förutsättningarna ser bra ut inför kvällen. Tror faktiskt att hon visar sig bäst oavsett löpningsförlopp. Att Örjan Kihlström sitter i sulkyn innebär dessutom i princip garanti på en bra resa/snygg körning. Borde alltså vara en straffspark, trots att hon möter ett par tuffa kullsystrar. 

V86-5 Här har jag ett roligt drag i 2 LOVE NO MORE som inte har levt upp till sin kapacitet och sitt kunnande på sistone. Tror att hon är tillbaka i rätt "slag" ikväll och att hon får en fin resa. Då är det nog ganska bra chans att hon visar sig starkast tillslut och avgör tillsammans med den mycket duktiga kusken Henna Halme som känner hästen väl. 

V86-6 Inte lika spännande lopp nu när hela fyra ekipage blivit strukna. Gör det förmodligen mycket enklare för favoriten 6 CAPTAIN MY CAPTAIN att vinna. Ser ändå ett visst värde i att gardera honom och streckar förmodligen både 3 FRANKENSTEIN AM och 1 LATTE KÄLL också. 

V86-7 Tror 4 PORTNAHAVEN har en bra chans att leda runt om här. Spetsstriden är dock oviss och förutsättningarna är trots allt även en lurig spårtrappa för ston. Garderar nog därför upp med 1 FLEUR MEARAS och 2 DAMNGOODLOOKING.

Är ni sugna på att lira ett platsspel så får ni 3,25 hos Svenska Spel på PORTNAHAVEN just nu via den här länken. Loppet körs på Åby kl.21:40

V86-8 Avslutningen innehåller kvällens näst bästa spik. Här startar italienskan 2 ULTIMALUNA GRIF över passande sprintdistans. Har svårt att se hur hon ska förlora det här loppet faktiskt. Det skulle kanske vara om 4 STONEWASHD DIAMANT tar ledningen och tillåts dämpa tempot? Jag är ytterst tveksam till det och tror att favoriten har god chans här från olika positioner och ledningen är nog inte nödvändigt. Det är även lite snack från flera håll idag om 9 UNE ETOILE GAR - men det blir nog svårt att ta sig förbi de ovan nämna som förmodligen kommer att låsa loppet genom att placera sig i ledningen samt positionen ytter om ledaren. 

Nu håller vi tummarna för att jag är helt rätt ute - även om det förmodligen kommer bli så att jag tvingas ändra mig lite grann nära inpå start, när jag har "mer kött på benen"...

Känslan är i vart fall god och jag hoppas givetvis att ni vill dela travkvällen tillsammans med mig och mina andelar som ni hittar här!

Trevlig kväll och ett stort lycka till! 

  • Viktor
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Axevalla har verkligen en toppenomgång med V75 denna helgen. Det är fulla och jämna fält som gör upp och över Skaraslättens långa upplopp kan ... Läs travtips