Han tar inte in 20 meter denna gången heller! » 3 aug. | NiklasL -…
  • Hem
  • NiklasL
  • Han tar inte in 20 meter denna gången heller!

Han tar inte in 20 meter denna gången heller!

V75-7 tillika sommartravets final är ett lopp över 2640 meter volt med dubbla tillägg. Jag har fastnat för ett H2H spel mellan Sir Henry P.Hill och Muscle Hustle där jag kommer förespråka spel på den förstnämnda.

För de första blir jag inte riktigt klok på Muscle Hustle, denna herre har dummat sig mest hela tiden senaste tiden, alternativt underpresterat. För 4 starter sedan var han ute i ganska liknade situation på Bergsåker, stod då 20 meter bakom en okej häst, New Joker, men var 5 längder bakom i mål, alltså mer än 20 meter. Vid denna start var han absolut ingen raket från start och tappade dessutom mark inledningsvis. För 3 starter sedan var han även där ute i voltstartlopp med liknande upplägg, även där imponerade han inte och landade in på en 5:e plats. Sist vart de galopp i inledningen så således är formen högst tveksam, framförallt vad de gäller voltstart med tillägg men även rent allmänt.

Sir Henry P.Hill har en annan formkurva, detta är en häst som gillar lång distans och har inga problem med voltstart. Under Elitloppshelgen var denna herre ute i ett långlopp med liknande förutsättningar men stod då längst bak med 40 meters tillägg, således har han inga problem att göra del själv och gå i spåren. Springspår på 20 här passar bra och jag tror man kommer få en fin resa.

Sammanfattningsvis så tror jag detta är en mycket bra chans att Sir Henry P.Hill är före Muscle Hustle i mål. Muscle har inte imponerat när han står bakom hästar och tar nästan ingenting på framförvarande ekipage med dessa förutsättningar, denna gång står han längst bak och skall alltså runda många hästar för att komma i närkamp med Sir Henry P.Hill och sett till de senaste prestationerna anser jag de som låg chans. Oddset indikerar att detta skall vara en slantsingling men jag tycker Sir Henry skall vara klar favorit att vara först i mål av dessa. Lycka till vid rygg!Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Värmlands skogar körs V64-omgången denna måndag kväll. Här är våra tankar inför omgången:V64-1Segersviten förlängs trots utgångsläget.Främsta ... Läs travtips