• Hem
  • V86 Åby/Solvalla 10/1

V86 Åby/Solvalla 10/1

Full pott i årets första V86, hoppas på andra raka och få ta del av JACKPOT-pengarna!

Missa inte att säkra dig andel på 50 & 125 kr(som analysen bygger på); https://tillsammans.atg.se/utl...

V86-1
Vi ska casha in direkt! 

11 Doyoucash In (spik 50kr andelen) är en V75-härdad springare som har lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll. Kommer att vara bättre nu och möter enklare motstånd än vanligt. Får dessutom fyra getingar i betyg av (vanligtvis pessimistiska) Johan U och det är loppets klara förstastreck. 12 Awesome Deal hanterade skor bra senast även om det inte är någon fördel. Flemming Jensen vinner inte ihjäl sig i svensk konkurrens men hästen är rejäl nog för att räknas tidigt.10 Corroded är en av loppets bättre hästar som återkommer efter vila. Kan bli svårslagen om sexåringen löper på topp direkt. 3 Black Snapper har gjort tre lopp efter uppehåll och ser fin ut. Borde sitta fint på det och får inte nonchaleras. 1 Rebel Yell Face är betrodd men var verkligen inget extra senast. Lång distans känns även som ett minus och jag bjuder på femåringen.

V86-2
En trio gör upp!

1 Pompano Euphoria spikade jag senast och hästen svarade för en stark prestation utan att räcka enda fram. Nu är det debut i volt på svensk mark och dessutom full distans. Två små minus som gör att jag vill gardera även om motståndet är passande. 7 Edindy har gjort två lopp i ny regi och sett fin ut. Skulle Jorma mot förmodan träffa från springspåret kan det bära av till tät och då är mycket vunnet. 3 Nouvelle Avenue var fin vid segern och är även hon en spetskandidat. Blir från den positionen en svår nöt för övriga att knäcka. 

V86-3
Får se om Fru Fortuna är med oss i ett öppet lopp!

1 Cougar Woodland har fin kapacitet och felfri är det en bra segerchans. Har dock lätt att galoppera och är ingen spik, trots ett perfekt läge. 2 Biggarå var läcker vid segern men lite blekare senast mot tuffare motstånd. Möter ett mer passande gäng denna gång och räknas tidigt. 12 Fortuna B.R. är en rejäl häst men som tidigare nämnt brukar Flemming inte rada upp segrarna i Sverige, men ändå ett allvarligt segerbud. 7 Höwings Venus går ner i klass och tål att göra grovjobb själv. Kan bli en otrevlig överraskning för många spelare om det klaffar med loppet. 6 Am i Wrong har bra fart och det låter positivt från stallet. Hästen dras dock med stora motivationsproblem och vinner väldigt sällan lopp. Betydligt större chans att sluta 2:a än vinna, men åker ändå med som sistastrecket till låg procent.

V86-4
Hoppas inte Judas sviker ännu en gång!

6 Judas Iscariot borde kunna lotsas till tät av springspårsspecialisten Kihlström och sedan blir ekipaget extremt svårslaget. Fyraåringen borde ha vunnit senast för att få överbetyg, men samtidigt var vinnaren bra och banan var inte helt lätt. Möter ett ganska klent gäng nu och spiken känns relativt säker i en klurig omgång.

V86-5
Falken stannar som herre på täppan!

4 Falk on Hill kommer från övertygande segrar och är helt klart en motiverad favorit. Intrycket senast var inte att leka med och gången innan slog sexåringen hästar som Iago Zon samt Swing Kronos. Det finns några i loppet som hotar med att köra så länge lampan lyser men frågan är om någon verkligen orkar svara Takter på Åby när frågan ställs på allvar, särskilt med tanke på open stretch. Det skulle även kunna bli så att det körs friskt mellan några av konkurrenterna och då kan Johnny sitta o njuta i kön och knäppa samtliga över upploppet. 10 Tudor Kronos har gjort tre lopp efter lång vila men verkligen inte imponerat. Ramlade undan i årsdebuten mot billigt motstånd, och fick bestämma i tät näst senast. Senast packade sexåringen ihop helt från dödens och tröttnade lite för tidigt för att få godkänt. Det är helt enkelt inte samma gamla Tudor vi fått se i år och hästen måste rycka upp sig för att segerstrida.

V86-6
Streckar sju hästar men ingen över 10%!

Favorit ser 11 Floyd P.Boko ut att bli vilket känns väldigt märkligt. Hästen är bra i grunden, men har inte startat på sju månader, går bäst med skor och lottades till ett bakspår. Daniel Redéns hästar brukar behöva lopp i kropp och det är sällan Kihlström mördar hästar efter vila.
Andrahandare blir 5 Bacan Degato som också är en rejäl häst. Men gör debut i ny regi och man ligger lågt från stallet. Gör helt klart sina bästa lopp utan skor och blir väl hårt betrodd. Jag väljer att lämna båda dessa utanför systemet då jag tycker att loppet vimlar av roliga skrällbud till mycket intressant procent. Förstastrecket i loppet tycker jag att formtoppade 8 Surprise Power är. Hästen radar inte upp segrarna men är van att möta tufft motstånd och har en vass avslutning att tillgå. Blir inte lätt att stå emot om det löser sig från läget. 10 Zeus Kask har gått starkt bakom hästar som Antonio Trot, Ready Ribb och Nakoda Goj. Någon häst av deras kaliber finns inte i listan denna gång och sexåringen är mycket tidig på bevisad form. 6 Dimitri W.E är en segervan tysk som avslutade fint senast som felbalanserad. Kommer vara bättre denna gång och har tidigare visat att han duger fint i svensk konkurrens. 12 Dizzy River är högkapabel men fungerar inte alltid. Det viktiga är att hästen är fräsch och blir farlig om travet skulle flyta fullt ut. 7 Ebu B.Boko har toppform och även om distansen inte är någon fördel måste sjuåringen tas på allvar. 1 Westline har inte glänst i ny regi men lottades till ett perfekt smygläge och kan räcka om åttaåringen löper upp till sin fulla kapacitet. 4 Alorac Mathbell är bara stark och gynnas av distansen. Tävlar dock bäst utan skor men får inte nonchaleras helt med lopp i kroppen.

V86-7
Kort distans och ston, här jobbas skrällen in!

2 Quintessense har inte tidigare räckt till mot svensk konkurrens och jag hoppas att så blir fallet även denna gång. 10 starter på svensk mark har inneburit noll segrar och det borde inte vara någon tillfällighet. Lägg dessutom till att Fleming brukar ha problem att vinna i Sverige och har lallat bort större favoriter över kort distans, så känns den här nioåringen väl stor till 60%. Värsta motbudet tycker jag att 10 Tour Knight är. Hästen besitter fin kapacitet och kommer mer och mer. Kommer från två raka galopper men borde sköta sig när det handlar om auto. Det behövs självklart tur för att vinna från bakspår över 1640 men hästen är kvick nog för att klara detta. Även 9 Uraia har fin fart och måste räknas tidigt, särskilt som ryggen på storfavoriten under slutrundan är ett mycket tänkbart scenario. 5 Staro Litchi är rejäl och har stångats i tuffa årgångslopp. Tål att göra lite själv och blir tung att stå emot med klaff på loppet.
1 Twin Peaks vinner sällan men har formen i zenit. Skulle kunna bli farlig från sitt innerspår.

V86-8
Ideén dammar av dom tillslut!

2 Dani Boko var fin vid segern och höll starkt i dödens senast mot tuffa hästar. Möter lite enklare motstånd denna gång och det finns på kartan att åttaåringen tidigt placeras i tät. Hästen travar oftast illa, men är behandlad inför detta och det är möjligt att aktionen flyter bättre. En bra segerchans om han skulle vara fräsch för dagen. Jag väljer även att ta med 11 Dust Collector som känns distansgynnad. Tävlar alltid med skor och var rejäl vid segern efter passande resa. Var betrodd senast på V75 och går nu ner i klass. Sexåringen är en allvarlig utmanare trots tråkigt utgångsläge.

Det var mina tankar till V86-omgången. Skulle ni gilla mina tankar får ni gärna haka på med en andel eller två.

Lycka till!

// Emelie

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips