Speltips: Dubai World Cup lördag

Dags för det mycket prestigefyllda och penningstinna loppet Dubai World Cup, som avgörs på Meydan Racecourse i Förenade Arabemiraten lördag kl.17:50 svensk tid. 

Ett av världens absolut största galopplöp och Grupp 1-lopp ska nu avgöras. Den samlade prissumman i loppet är hela 12 miljoner dollar och regerande mästare är hingsten Thunder Snow, som segrade både 2018 samt 2019 - innan loppet blev inställt 2020 p.g.a. den pågående coronaviruspandemin.

Den nuvarande mästaren tränades av Saeed bin Suroor, som även är den tränare som lyckas bäst hittills i loppets historia - med sina imponerande nio segrar. Enligt mina kontakter (framför allt proffstränare Julian McLaren) blir det dock ingen nya viktoria i loppet det här året för hans del. Även om bidraget 14 Gifts of Gold finns med i startlistorna och absolut har chansen.

Nej, desto mer spännande låter det kring 11 Salute the Soldier som det "surras" om på flera håll. Den nu sexårige valacken har övertygat stort i årets tre starter och jagar sin tredje raka seger (trea i årsdebuten). Han tränas av Fawzi Abdulla Nass och rids återigen av skicklige Adrie DeVries, som tidigare visat sig vara en riktigt lyckosam duo på tävlingsbanan. Blir det ledning från start till mål för denna formstarka front runner? 

Jag testar ett platsspel och kanske även ett vinnarspel - om oddset ser bra ut på lördag.

Dessutom har jag utmanat min namne och kollega Andreas Stenberg i samband med eftermiddagens högklassiga galopptävlingar. Där vi båda kommer att komponera varsitt andelsspel till V4. Vill ni hänga med så hittar ni våra andelar här: 

 1. Andreas Stenberg 65kr/andel
 2. Andreas "Liam" Lundin 65kr/andel


STARTLISTA DUBAI World Cup

  • Dubai World Cup, 2000 dirttrack
 1. Great Scot
 2. Hypothetical
 3. Chuwa Wizard
 4. Title Ready
 5. Military Law
 6. Mystic Guide
 7. Capezzano
 8. Theoreat Collection
 9. Jesus' Team
 10. Sleepy Eyes Todd
 11. Salute the Soldier
 12. Magny Cours
 13. Ajuste Fiscal
 14. Gifts of Gold

Vill du läsa mer om Dubai World Cup så hittar du en sammanställning av den viktigaste informationen genom att klicka här.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det vankas söndagstrav med GS75 på Hagmyren och det bjuds på fina lopp där vi bland annat får se Daniel Redén's treåringsprospekt, Xhantis Harvey i ... Läs travtips

Vi far mot Lindesberg nästa onsdag när det är dags för V86. Bergslagsloppet avslutar med en fartfest - här är tidig koll på omgången! V86-1 12 ... Läs travtips