Inför V64 på Göteborg galopp » 8 maj | Andreas Lundin - Travstugan.se

Inför V64 på Göteborg galopp

Ett både trevligt och spännande inslag på söndag är tävlingarna från Göteborg Galopp, som är en mysig galoppbana i mycket naturskön miljö ute på Hisingen.

På Göteborg Galopp rids samtliga lopp på en stor gräsbana som mäter 1 900 meter i omkrets. Denna härliga sommarbana ligger ca 8 kilometer norr om de centrala delarna av staden. Med tanke på att vi under rådande omständigheter tyvärr inte kan uppleva detta live, får vi istället njuta av fina bilder och fartfyllda lopp via "liven" istället! 

  • Förra söndagen fick vi nöja oss med fem rätt och jag räknar kallt med att det blir full pott den här gången istället. Även om många lopp känns luriga på förhand.

Veckans tidiga analys


V64-1

Första avdelningen för dagen på V64-spelet är ett Bronshandicap som rids över korta 1200 meter och här är det positionerna som kommer att avgöra mycket. Stor favorit verkar 3 Cromer och Elione Chaves bli spelade till. Visst bör ekipaget ha god chans att vinna detta, men det handlar trots allt om årsdebut och fältet innehåller många hästar som är svåra att räkna på. Trots den tunga ridvikten vill jag även ha med 5 Moojim som med sina 726 680 kronor insprungna i karriären hittills har tjänat överlägset mest pengar i fältet. 4 Buy and Sell bör också passas från ett perfekt startspår. Även 8 Point Boy kan räcka långt om han har lite tur med positionerna. Av statistiken att döma verkar han nämligen gilla att vara först i mål, i jämförelse med många av konkurrenterna här. Vilket kanske kan avgöra tillslut. Trots att han får bära tung vikt i det här loppet.

V64-2

Intressant 3-årslöpning över 1400 meter. Här hittar vi dagens bästa spik i 2 Serenity Bloom som rids av duktige Oliver Wilson som knappast slarvar bort denna ”straffspark” till uppgift. Det här fina skimmel-stoet som tränas av Lennart Jr Reuterskiöld har en imponerande segerstatistik på hela 75%. På sina fyra starter har hon tre segrar och en andraplats, den här tjejen lovar alltså mycket gott inför framtiden! Lika klar andrahäst, om favoriten skulle komma bort av någon anledning, tror jag att 6 My Motivate Girl är. Att Serenity Bloom är en bättre häst just nu råder det dock ingen tvekan om och singelstrecket känns därför givet.

V64-3

Det tredje loppet för eftermiddagen är ”Silversporren” som rids över 1600 meter. Här tror jag att det kan skrälla till lite grann, om nu inte 8 Obeya kommer till bra från start. Då blir stoet som har Lucas Olsen i sadeln den här gången definitivt giftig tillslut. Känns dock som att hon kanske står lite tufft inne i loppet och har dessutom varit struken inför detta. Nej, jag testar att gå emot och tycker 4 Haweswater med Malva Blademo ska räknas tidigt, trots en tveksam rad. Kan bättre än så och blixtrar till ibland. Även den fyraåriga fuxen 6 Reinhold ska nog med på kupongen här. Har tidigare visat att han trivs jättebra med Hanna Nimåker och de har bland annat redan vunnit lopp tillsammans.

V64-4

Dags för ett lite längre lopp över 2200 meter och i detta ”Järnhandicap” ska 7 Lady of the Canyon och Ulrika Holmquist ha en riktigt bra segerchans! Ett fint fyraårigt sto som verkar trivas extra bra över lite längre distanser, vilket känns passande nu. Har även fått ett lopp i kroppen och vi kan nog vänta oss en riktigt bra insats den här gången. Segerprocenten är dessutom fin! En häst som verkligen visar härlig form för dagen är 14 See you Again som slutade tvåa i ett fint lopp på Jägersro nyligen. Trots startspåret kan det bli snabb revansc här över den långa distansen. Streckar även 10 Queen Ascari och 8 Last Reference.

V64-5

Silverhandicap över 2400 meter är förutsättningarna som gäller här. Tyvärr två hästar strukna redan i skrivande stund och återstår gör åtta ekipage. Tycker mig ha hittat ett starkt lås i 3 Justice Focused som verkligen gillar gräsbana och har vunnit över distansen tidigare. Samt 10 Foxcatcher som jag tror är bästa hästen när det gäller denna distans i alla fall. Kommer han bara iväg bra i starten tror jag att det är god chans att han sticker nosen först över mållinjen. Känns tryggt med dessa två på kupongen. Även om jag även har stor respekt för 4 Topas Royal som kan slå till om allt klaffar perfekt under vägen.

V64-6

Loppet med det finurliga namnet ”Sunday Special” avrundar omgången och här gäller distansen 1400 meter. Är rätt övertygad om att det kommer bli tränaren Diana Danekilde som får ta emot segerchecken i det här loppet. Hennes 6 Zamson Zaid är en både vass och snabb herre, som förmodligen kommer att presenteras i ett mycket fint skick redan i första starten för året. ”Ombord” får han ingen mindre än Per-Anders Gråberg och jag tror alltså att premiären för år 2020 slutar med seger. Vill ni gardera rekommenderar jag streck för både 8 City Bridge och 4 Fury the Bullet som båda smyger lite ”under radarn” här och kan få fina löpningar i draget från fina utgångslägen.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

KORT OM OMGÅNGEN; Segerrikt tema! Vad man framförallt fastnar för kring torsdagens V64-omgång är att det i flera av loppen startar segerrika hästar. ... Läs travtips

Jackpot och läge att gå "all in" ikväll Tisdagens omgång från Solvalla (flyttades från Eskilstuna) blev inte direkt något att hänga i julgranen, med ... Läs travtips

I lopp 8 på Åby ikväll startar formtoppad som passas trots spåret.8 Dats So Cool fick äntligen utdelning senast. Hästen har gjort bra ifrån ... Läs travtips

Dags att besöka Romme denna härliga lördag och det är med en härlig revanschlust vi kliver in i denna omgång och nu är det väl dags att ta betalt ... Läs travtips

En spännande V75 omgång från dalatravet och Romme väntar denna helg. Många fina hästar och lopp att se fram emot och det ser på förhand ut som att ... Läs travtips