V5 tips & travspel

V5 introducerades 1959 på Jägersro och är med de äldre än ATG. Det finns möjlighet att spela V5 alla dagar. För att vinna på V5 gäller det att hitta vinnaren i samtliga avdelningar inom V5. Traventusiaster är spelformen trogen och därför lever den vidare. Det är en klassiker i den rätta bemärkelsen och en spelform som är värd att leva vidare. 

Priset för att spela på V5 beror på hur många hästar du streckar i respektive avdelning. En häst innebär en rad – priset per rad är 1 krona. Det totala priset får du fram genom att multiplicera antalet hästar med varandra i samtliga avdelningar. Då ser du vad din kupong kommer kosta att lämna in. För att hålla priset nere rekommenderas du att spika, det vill säga strecka endast en häst, i åtminstone två avdelningar. 

Hur vinstpotten fördelas skiljer sig från andra spelformer. Om ingen spelare lyckas sätta V5:an flyttas potten till fyra rätt. Lyckas ingen spelare sätta fyra rätt, ja då flyttas potten till tre rätt. Det är således inte kört per automatik om du spricker i första avdelningen – då får du istället hålla tummarna för att omgången blir alldeles för svår och att ingen lyckas pricka fem rätt. 

Om du vill spela på V5 kan du välja mellan att spela på ATG i datorn, mobilen eller surfplattan. Du kan också välja att lämna in dina kuponger hos ATG-ombud. Anser du att din travkunskap inte är tillräcklig kan du välja att låta Harry Boy välja ut dina hästar. Även om trav är en skicklighetssport är man beroende av tur för att lyckas – tvivla därför inte på dig själv.