Tankar och känslor efter Dacia Scoops V75 lopp i lördags

V kunde egentligen inte varit mer nöjda

Dacia hade aldrig tagit ett galoppsteg i vare sig träning eller tävling innan loppet i lördags, men spår 5 i volten blev för mycket för henne när hon dels var så otroligt laddad, sen kommer springspårshästarna utanför och samtidigt galopperar den på spår 4...

Känslan just då var total tomhet och hundra frågetecken! Hon tappade ca.20-25m vilket alltså var hela det försprång hon hade på tilläggshästarna som tjänat flera hundratusen mer!

När hon ställde sig och Tobbe hittade en ändock ok position så blev förhoppningen att hon skulle ta sig i mål utan att tappa alltför mycket på slutet!

Att hon skulle kunna utmana om segern fanns inte ens på "världskartan"! När hon kommer i 3-4 spår genom sista sväng så trodde vi knappt våra ögon!

Många har framfört sin åsikt om att hon blev stängd på upploppet och att hon hindrades från att löpa ut och kanske tagit någon placering till, nu blev hon 4:a, visst så kan det vara, men känslan är att hon gick i mål med krafter kvar och hon var väldigt snabbt nere i vilopuls efter loppet och det är faktiskt viktigare med tanke på kommande lopp!

Torbjörn var så otroligt nöjd med henne så han sa nog 15 gånger att -"hon var fantastiskt bra!"

Visst slogs man av tanken... "Vad hade hänt utan startgaloppen"? Hon tappade som sagt 20-25 meter... hade hon alltså kunnat vara ca.20 meter före vinnaren i mål!?!? Nja... så enkelt är det inte med trav! Man vet inte vilken position hon hade fått, kanske "dödens", eller...det är frågor utan svar!

De viktigaste frågorna fick dock sitt svar! Är våran Dacia bra nog att utmana om segern på V75!? Och har hon det som krävs för att drömmen om vårat stora mål med henne i sommar ska leva vidare!?!?

Svaret på dessa frågor är för oss givet! Vi fortsätter att sikta mot västgötaslätten i Juli och en dröm som vi burit på i många år lever vidare!

Nästa uppgift för oss och Dacia är Golden Wedding's lopp på Solvalla nu på söndag! Det loppet går som V75-1 och hon fortsätter att möta riktigt hårt motstånd!

Wish it, Dream it, Do it...

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube