Nu är det ny V75-vecka för Dacia Scoop

Img 1578

Nu har det vänt...

Det har varit en lång period då det känts som ALLT som kunnat gå fel i loppen för Dacia har gjort det, och även saker som kanske händer en gång på 50 starter har nu skett 5-6 starter i följd!

Allt ifrån dubbla punkteringar med varvet kvar och hon krigar ändå till sig en 3:e plats, till att bli påkörd med stopp som följd och ändå 6:a, till att bli regelvidrigt hindrad i de två senaste V75 starterna men hon lyckas ändå besegra hästar med miljoner på sina konton och själv få med sig prispengar!

Detta samantaget har gjort att hon hamnat i poängnöd och det var därför helt fantastiskt att vi lyckades komma med i V75's klass ll försök på lördag! Normalt brukar det krävas ca. 1200-1500 startpoäng men vi chansade att anmäla trots bara 483 poäng... och hon kom med då en av de 12 ordinarie hästarna valt en annan proposition i första hand!

När starten går på lördag på Axevalla spelar det ingen roll hur mycket startpoäng varje häst har eller vad som hänt tidigare, utan nu är det Dacia Scoop's tur att visa "var skåpet skall stå"! Hennes favoritdistans 1640a, bra spår, långt (sveriges längsta) utslagsgivande upplopp, jänkarvagn (tack Niclas Stenqvist), toppform och sist men inte minst... Världens i särklass bästa kusk Örjan Kihlström som styr!

Hon är startsnabb och att hon har kapacitet för att vinna detta lopp visade hon näst senast då hon trots tappstart i volt gick på 13,8, och då fick Torbjörn Jansson ändå plocka upp henne 200m från mål p.g.a. att kusken framför körde i halvspår och höll på att klippa frambenen på Dacia när hon var på väg förbi!

På lördag tror jag att det är proppen ur och jag sticker ut hakan, så jag ser ut som Percy Nilegård...

Dacia Scoop kommer segerdefilera efter V75-5 på lördag!

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube