Gemenskapen inom travet...

Helt underbart med trav!‬
‪Jag har sysslat med många idrotter men gemenskapen inom travet är något unikt!

Att komma till landets olika banor med alla dessa fantastiska människor, som visserligen har samma intresse för hästar och travsporten men samtidigt är konkurrenter, är helt underbart!

Den hjälpsamhet och öppenhet som råder på stallbacken är slående! Man lånar grejor, man fixar o donar för att det ska fungera så bra som möjligt, även för sina medtävlare... tips, tricks och råd byts vid boxdörrar, i tränar o kuskrum och överallt!

Igår t.ex. på Axevalla så kommer vi dit för att starta Dacia Scoop och då står Niclas Stenqvist och tvättar sin jänkarvagn för att vi ska få låna den, -"då ska den vara nytvättad" När vi sen kommer tillbaks till boxen så kommer Claes Sjöström fram och frågar om han kan få låna våran långvagn till värmningen, vilket han naturligtvis får! Senare under dagen har han lämnat tillbaks den så skinande ren att den såg ny ut! Sen visar det sig att vi glömt värmningshuvudlaget men då skickar Ulrika Wällstedt fram ett o säger -"ta det här!"

Tarzan kommer sedan fram o börjar prata vilket leder oss in på våran gemensamma, lite annorlunda "grej", att harva o sköta träningsbanor sena kvällar, ja t.o.m. nätter... vi värmer sen tillsammans en stund, han med Nuncio och jag med Dacia... Tarzan säger då plötsligen -"Va fan... du o jag sitter bakom dom hästar som nog var billigast att köpa på hela V75... men dom är verkligen inte sämst!" Sen bjuder han hem oss till sin gård på en fika och lite travsnack!

Det spelar ingen roll vem du träffar, stora eller små stjärnor inom travet så är alla trevliga!

Avslutningsvis måste jag säga att dela glädjen med boxgrannar såsom Ulrika Wällstedt och Jonas när Swimming Pool vann V75-1 är helt otroligt! Vilka underbara människor och vilken underbar häst!

Den gemenskap som finns inom travet är något unikt och det ska vi vara rädda om!

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube