V86 Solvalla/Jägersro » 9 okt. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V86 Solvalla/Jägersro

Hej på er!

Snacka om att det är spännande denna vecka, först och främst så jagar jag älg och suttit på pass måndag-onsdag så därför kommer min analys vara betydligt mindre än vanligt och orsaken är inte att jag är mindre påläst. Snarare tvärtom utan orsaken är att jag är extremt trött efter ha varit i skogen cirka 12 timmar om dygnet. 

Det som gör veckan mer spännande är V86,V75 och sen på söndag får vi faktiskt reda på om Travstugans Staro Nashville har tillräckligt med poäng för att vara med i Svampen som är ett av de största loppen man kan vinna som tvååring. Jag har räknat poäng, kollat motståndare, kollat framtida lopp och vad dom kan få för poäng. Men jag tror faktiskt att han kommer starta på V75 nästa vecka!

Förra veckan hade jag sju rätt och föll snöpligt på Mamba som blev tvåa, jag var länge inne på att spika Untersteiners men jag tyckte att Mamba kunde ha en bra chans från ledningen, tyvärr så missade jag en halvmiljon på åtta rätt genom att välja "fel". I lördags satte jag ALLA fyra system och det minsta "VM-Systemet" fick också full pott vilket innebar 10 gånger insatsen tillbaka så det kändes kul och jag ligger nu topp 500 i landet. Det är dock som vanligt oerhört jämnt och en tre etapper med favoritomgångar är egentligen inte min melodi men så kan det vara ibland.

Okej som jag nämnde så är det en mindre analys än vanligt där jag skriver om mina spikar och mina drag.

Spikar:

Första spiken hittar vi i avdelning fyra som jag tror många kommer välja att helgardera. Jag har hittat en spik som jag inte kan se förlora felfri. Segerchansen är lika stor som Lome Brages i lördags. Det är KNAPPT att jag vill dela med mig av spiken. Första stenklara spiken är alltså i avdelning 4 och det är finska gästen 3 One For You som är startsnabb och kommer till ledningen och väl i ledningen tror tränaren att man springer en låg 12 tid. Det är bara tacka och ta emot och jag hoppas för en gångs skull att det inte är så många andra som hittar denna spik. 12% just nu kan vara den bästa spiken jag hittat i år efter Zara Kronos på V75 (knappt 6%).

Avdelning 6 hittar jag nästa spik och det är 11 Esprit Sisu som går ner ordentligt i klass och ska väl bara vinna detta lopp utan några bekymmer. Kommer förmodligen landa runt 75% innan spelstopp. Det är bara spika.

I sista avdelningen kommer jag spika 2 Auto Relight som har ett bra utgångsläge och detta är en häst som jag tror trivs allra bäst på lång distans. Senast han var ute på lång distans var det 3140 meter och det hanterade han mycket bra och det slutade i seger. Många av hästarna han möter är i mitt tycke missgynnade av den långa distansen. Jag chansspikar alltså Tarzans Auto Relight.

Omgången i sig är ganska favoritbetonad men jag har enorm feeling för mina spikar och har istället ett system som garanterat har potential för de sex siffriga beloppen och det är väl det man siktar mot när man spelar andelsspel?'

Spelvärda skrällar:

Avdelning 2:

Så ser det upplagt ut för 9 Stoneisle Ocean som möter betydligt lättare motstånd och ska givetvis ses med bra chans. Jag hoppas det blir favoritfall här då jag tror att 5 Dealwithakiss kan stå för en ruggig prestation igen och 6% är ett FYND! 

Avdelning 7: 

Här har jag en riktig smällkaramell som man inte får missa om man inte spikar 14 Bandit Brick, nämligen 6 Global Strategy som springer jämna tider och får absolut inte nonchaleras. 1% är ett fynd. I samma lopp finns också en häst som ligger mig varmt om hjärtat men det känns som den bara vinner när den springer på min hemmabana Kalmar och det är 5 Uddens Index. Skulle det bli skitväder och dålig bana så är Uddens ett hett segerbud.

Hoppas ni har förståelse att analysen är mindre, men till helgen är det som vanligt igen!

Gillar du systemet? Köp då en andel här!

 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips