V86 Solvalla, Bergsåker JACKPOTT! » 14 nov. | Tobias Nilsson -…

V86 Solvalla, Bergsåker JACKPOTT!

Då var det dags för V86 igen, en omgång som saxas mellan Bergsåker och Solvalla. Omgången ser ganska spelvärd ut och det kommer nog bli rätt hygglig utdelning på åtta rätt. Känslan är mycket god!

Denna V86 omgång har jag ett nytt system att presentera "Tobias Lilla Goda" som är ett lite mindre system för 35kr per andel och det är ett system där jag kommer gå mycket på magkänslan och systemet kan komma att ändras i sista stund innan inlämning.

Jag vill nämna att Staro Nashville kvalade in till tvååringarnas största lopp, Svensk Uppfödningslöpning som går på Jägersro den 1 december. Oerhört kul att han efter sin förkylning ändå kunde prestera såpass bra att han lyckades kvala in. Nu blir det finslipning för att få toppform till loppet där det kan bli hela 1,4 miljoner i prischeck eftersom han är premiechansad!

  • Som vanligt så köper man andelar genom att klicka HÄR

V86-1:

Jag kommer gå ut tufft och spika 6 Caid Griff då jag tycker detta är den bästa hästen i fältet och loppet han gjorde i somras på 1.10 från dödens sitter fortfarande kvar på min näthinna! Vågar man inte spika så får man strecka ett par hästar.

Rank: 6 Reserv: 3-4

V86-2:

Ett stolopp över 1640 meter där jag tror att 4 Uappa Di Azzura kommer att vara betydligt mer spelad vid spelstopp än i skrivande stund (22%). Uappa har tänt till och börjat visa lite vad hon går för och givetvis är det en vettig chans här. 3 Sister Morphine är en sån där häst jag är lite förtjust i och jag tänker inte sluta strecka henne. Jag vet att hon inte vunnit särskilt mycket i sin karriär men detta är en klassig sort som är startsnabb och formen kanske inte är på topp, men jag måste bara ha med henne. 5 Patricia Zaz är storfavorit och jag tror det kommer jämnas ut med Uappa Di Azzura. Patricia Zaz vann senast på ett enkelt sätt och är väl den som främst utmanar Sister Morphine om spets. 6 Kyrkebys Rut har jag varnat lite för och vid minsta lilla tur så kommer hon vara med på målfotot.

Rank: 4-5-6-2-3-7

V86-3:

Montélopp på stora streckspelen får en del människor att skrika ut sin frustration på sociala medier utan att egentligen ha någon konkret anledning varför man ogillar det så hårt. Sådana människor har jag jäkligt svårt för och det blir bara tråkigheter och onödigt trams om man inte kan komma med en konkret anledning varför man ogillar en sak. Jag tillhör skaran som gillar monté och tycker inte alls det skadar om det är med på V75 och V86. Det är på tiden att sporten får lite tv-tid. Jag tycker Monté är kul då de flesta oftast får chansen i loppen. Här väljer jag att singla 15 Order to fly som senast bollade med monté-eliten och rundade motståndarna på ett makalöst häftigt sätt. Nu krävs det samma sak att Jenni Åsberg rundar allihop, men då det är sämre klass på hästarna hon möter så tror jag inte det blir några problem. SPIK!

Rank: 15 Reserv: 5-10

V86-4:

I fjärde avdelningen hittar jag omgångens bästa spik och det är 3 Copertino V.W som man senast tog av alla skorna från och vann då, nu blir det samma sak om banan tillåter och jag har svårt att se hur Björn Goop ska förlora detta lopp oavsett scenario. Det är bara spika och inte fundera allt för mycket.

Rank: 3 Reserv: 7,5

V86-5:

Här är ett lopp där man antingen spikar eller så streckar man alla som man har råd med. Anledningen är att det är lärlingslopp över 1640 meter och dessutom volt med tillägg. 6 Mellby Entre är väl den tänkbara kandidaten som spik då han senast satt fast i ett V75 lopp och formen är nog på topp. Bakom är det vidöppet och jag vill varna för storskrällen 1 Mill Zeb som har galopperat mycket men börjar han bara fungera så finns det nog mycket kapacitet i hästen. 15 Highland Park spikade jag i hans senast start på V75 och han går ner en del i klass här men ett femtonde spår över kort distans är inte superhett, men det är tveklöst bästa hästen i fältet. Jag rekommenderar att man streckar så många man har råd med.

Rank: 6-15-1-12-3-4-7-8-10-9-11-13-14-5

V86-6:

Jag tycker att 5 Glenn Boko är en svag favorit då han möter riktigt bra hästar och har bara ett lopp innanför västen efter vila så frågan är om han ska vara storfavorit här. Jag rankar istället 7 Jaques Noir etta trots att det varit 4 månaders vila. Jag gillar hästen och denna häst är härdad mot riktigt bra hästar på V75 och Nurmos-tränade hästar brukar prestera bra direkt efter vila. 4 Farouk B.R har tidigare varit hos Björn Goop och visade skyhög potential nu är det regidebut för Mattias Djuse och det ska bli spännande att se. 3 Einstein Sisu har mött bra hästar och gick kusligt bra efter en galopp senast och måste passas här!

Rank: 7-5-4-3-12-10-13

V86-7:

Troligtvis blir 4 Chapter N.Deo omgångens största favorit och givetvis är det en befogad favorit, men då jag hittat tre andra bra spikar så vill jag gärna gardera detta sto. 11 Västerbo Realworld har varit ruggigt bra i sina två senaste starter och kommer hon bara till från spår 11 så måste hon räknas tidigt. 1 Vanessa F.B har mycket fart i sig och börjar hon bara att fungera så tror jag detta är en klassklättrare! 

Rank: 4-11-1

V86-8:

En småklurig avslutning där det kommer bli ganska jämnt streckat mellan 1 Rafale D'Inverne och 5 Cheerful Rivner. Den sistnämnde är väl hårdast och ska väl ses med viss chans. Det som gör att jag inte spikar är att jag tyckte Cheerful Rivner såg blek och tråkig ut senast så jag vill gärna se henne prestera innan jag litar på henne fullt ut. Rafale D'Inverne har ett dåligt utgångsläge då hon inte är startsnabb och har startsnabba utvändigt om sig så hon riskerar att bli fast. 2 Easy Creation är startsnabb och galopperade i loppet senast och sköter hon sig bara så är hon obesegrad från ledningen. 3 Idreamicanfly är också startsnabb och senast visade hon form och är lite bortglömd här. Jag vill även varna för 7 Very Many Legs som är betydligt bättre än vad raden visar och det är en tidsfråga innan hon får vinna sitt första lopp i karriären!

Rank: 5-2-1-3-7

Systemet är på 8820 rader och en andel kostar bara 100kr. Glöm heller inte bort mitt lilla system som kostar bara 35kr. 


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips