V86 Solvalla/Åby » 3 okt. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V86 Solvalla/Åby

Hej på er! 

Då var det återigen dags för V86 och en omgång som ser på förhand rätt rolig ut. Formen på sistone har väl varit sådär, jag har krånglat till mycket och gått emot mina egna principer. Därför har jag rannsakat mig själv och har gått igenom mina principer och hur jag vill spela på hästar.

V86-1:

Jag blev nästan dumförklarad för någon månad sedan när 1 Masterglide spetsade och slog storfavoriten Västerbo Grosbois på V75. Nu är det bra läge och sämre klass så jag tror det återigen är spets och slut som gäller. Jag tar ställning direkt och spikar.

Rank: 1 Reserv: 5-4

V86-2:

I andra avdelningen tror jag man kommer långt på 2 hästar och vill man lyxa till det tar man med tre. Jag rankar 6 Harrington etta som varit ute mot hästar som Who's Who och går ner lite i klass således. Harrington får även duktige Rikard N Skoglund som tagit för sig ordentligt på sistone och det känns som han hittar växlar hos hästarna som ingen annan gör. 4 B.W.T Caesar är en finsk gäst som är högkapabel och från ett bra utgångsläge ska han räknas. 9 Kent's Laddie var bra sist på Solvalla och kommer få många streck på sig, men man måste tänka sig för att Kent's Laddie bara är 3 år och möter äldre hästar så jag tror han kommer bli ordentligt överspelad.

Rank: 6-4 

V86-3:

Här kommer jag chansspika 4 Mamba som verkligen står på tur för en seger. Träningsrapporterna är mycket bra och förra loppet har nog varit nyttig för denna stora Brioni avkomma. Väljer man att inte spika så krävs det många streck!

Rank: 4 Reserv: 1-3

V86-4:

Genom åren har jag alltid tyckt att man ska gardera vissa typer av lopp som t.ex lärlingslopp och volt, treåriga ston, amatörlopp och så vidare. Listan går göras lång men här är ett treåringslopp och ston med omgångens största favorit. Det är verkligen elakt av spelarna att göra 3 Cactus som är ett treårigt sto till storfavorit när hon bara har 2 lopp innanför västen. Här tycker jag man ska helgardera då det luktar skräll. Vill man ändå inte helgardera så vill jag främst varna för 2%-aren 5 Line Select som ser ut att vara en klassig märr! 

Rank: 3-5-4-8-2-1-6-9-7-10-12-11

V86-5:

11 Transcendence är en häst jag varnat för tidigare och jag gillar verkligen hästen. Nu är det dubbla tillägg och skulle Bergh bara få hästen att gå felfritt så är det en toppchans. 3 Martin De Bos har jag gillat sen jag såg hästen i somras live på Kalmar och denna klassiga sort funkar på den långa distansen och kommer man till ledningen och får bestämma där så kan han bli svårslagen. 2 Kindy Cane är en annan häst som gärna sitter i ledningen och kan då bli svårslagen. Magnus Dahléns hästar känns det som att man måste strecka så fort dom startar och 10 Vincent AS blir lite bortglömd här och han står 20 meter bättre till än t.ex Transcendence.

Rank: 11-3-2-9-6-1

V86-6:

9 Nobel Amok är tveklöst bästa hästen i detta gäng, men han är väldigt besvärlig och brukar ta till en galopp när mjölksyran närmar sig så därför vågar jag inte spika. 8 Mr Perfection tycker jag är väldigt lite spelad och Oscarssons har bra stallform och rankar honom tvåa. Ett småklurigt lopp och jag streckar sex ekipage.

Rank: 9-8-6-12-11-5

V86-7:

Diamantstoet med spårtrappa innebär att de bästa hästarna har fått dåliga spår. Här har jag ett riktigt drag som jag tror kommer bli onsdagens skrik och det är 5 Hot Chocolate som senast vann enkelt från ledningen på ett imponerande vis. Kommer man bara till ledningen igen så kan det vara repris till en väldigt trevlig procent. 9 Ryssebo La Reine är fruktansvärt bra och gör egentligen bra lopp hela tiden. Peter Untersteiner har en trio till start här där jag bedömer alla tre har lika stor/liten segerchans. 6 Brilliance är en annan skräll som har toppform men inte riktigt fått visa upp sitt kunnande, se upp!

Rank: 5-9-1-8-7-15-12-14-10-6

V86-8:

Just nu är 4 Born Unicorn bara streckad till 19% och står sig den procenten fram till inlämningsstopp så är det bara tacka och ta emot. Denna jänkare från Tarzan är enligt mig äntligen ute på rätt distans och kommer han bara till ledningen så har jag mycket svårt att se att någon ska slå honom. Till denna fina procent spikar jag!

Rank: 4 Reserv: 5-2

Systemet är på 8640 rader och en andel kostar som vanligt 100kr. 


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips