V86 Express Solvalla Åby » 28 aug. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V86 Express Solvalla Åby

Hej på er!

Efter en hektisk föregående vecka med 5 raka V75-omgångar så är det nu dags för V86 Express igen som har haft semester under sommaren. Min egna form måste anses vara på topp då jag som sämst hade fem rätt förra veckan under alla omgångarna. Denna veckan är det två V75-or och det är en klassisk helg från Jägersro nämligen Derbyhelgen! 

Först och främst är det som sagt dags för V86 Express där vi kommer saxas mellan Solvalla och Åby.

Jag skriver analysen tidigt så ändringar kan ske då det kan tillkomma strykningar och liknande.

Omgången är ganska klurig och det kan faktiskt betala rätt bra för den som hittar rätt.

Andelar köper du som vanligt genom att klicka HÄR!

V86-1:

Många väljer oftast att gardera första avdelningen för man inte vill missa chansen på att få alla rätt direkt, jag gör tvärtom här och kopplar grepp om omgången direkt med en spik. Jag spikar Frode Hamres startraket 2 Waffle Cone. Waffle Cone är extremt startsnabb och för några starter sedan spetsade och vann hon från ett nionde spår på Jarlsberg. Här är det perfekt utgångsläge och jag tror det är trots ett ganska tufft motstånd spets och slut.

Rank: 2 Reserv: 3-9

V86-2:

Stayerlopp med många rätt orutinerade hästar gör att jag vill gardera trots att favoriten 9 Grammofon borde ha en rätt bra chans här. 10 Höwings Vipower är en riktig tuffing som dessutom åker långt. Jag tror inte man tar denna långresa utan att tro på seger. Roliga skrällen är 6 Auto Relight har inte vunnit på 28 starter men jag tror det kan vara dags här då detta är en tuffing.

Rank: 9-10-6-11-4

V86-3:

Stayerlopp igen för bara ston och här kommer omgångens största favorit i form av 5 Tropicana Ås som varit ruggigt bra och kommer hit med full form. Jag tycker dock att detta sto är lite överspelad då jag ställer mig frågande till hur bra hästen är på den långa distansen. Sen måste jag ha med en av mina favoritmärrar nämligen 9 Sharp Dream som inledde året väldigt lovande och hade några riktigt sköna vinster. Efter det har det varit svårt för henne att fungera, men nu är träningsrapporterna bra och jag skulle inte bli förvånad om denna superhårda märr bara krossar igen.

Rank: 5-9

V86-4:

Ett ganska svårlöst lopp där jag tror mycket på 2 Largo som är en tuffing och ska ses med goda chanser här. 4 Brothers In Am är startsnabb och allra effektivast från just ledningen och kommer man dit så tror jag det kan vara en rolig skrällspik för den modige. 7 New Steel är en annan startsnabb häst som vill till ledningen. Skulle det bli lite överpace här så bjuder man in 11 Must Have och 12 Mellby Emeralds som båda två är bättre än sina ynkliga procent.

Rank: 2-4-7-11-12-3

V86-5:

Treåringslopp för ston brukar innebära en varningsklocka och att det ligger en skräll på tur. Här startar efter vila kullens enligt mig bästa märr och det är 5 Felicity Shagwell som varit borta p.g.a. skada och jag tror att hon kommer köras försiktigt för att få ett lopp i kroppen så hennes favoritskap är i fara. 2 Zahra Mil var ruggigt bra senast och vann på en fin tid. Jag tror dessutom att denna Italienska sköntravare är startsnabb och från ledningen får hon tipsnicken. 4 Tzarina Face har inte visat någonting ännu men hennes stamtavla gör att jag måste strecka henne (Muscle Hill - Viking Kronos morfar). 6 Activated är en fin märr som galopperade i ledningen sist och det berodde på att kusken begärde lite för mycket av henne. 

Rank: 2-5-6-4

V86-6:

Ett av omgångens öppnaste lopp där de flesta spelarna kommer helgardera. Jag tror istället att vi får en klassisk "solvalla-lunk" och att 2 On Stage Indika spetsar och sen är loppet över. Jag chansar i skrivande stund och spikar On Stage Indika.

Rank: 2 Reserv: 5-12

V86-7:

Ett trevligt och jämnt treåringslopp för hingstar/valacker. Tipsnicken får 7 Holy Water som förtjänar en seger efter ha varit bra i riktigt tuffa lopp. 5 Scorzone gick barfota runt om för första gången sist och det gav verkligen effekt då han vann enkelt på en mycket fin tid. 10 Zaccaria Bar kör Goop för första gången och denna Italienfödda hingst har varit riktigt bra i sina starter. Detta lopp är vidöppet och jag streckar sju ekipage.

Rank: 7-5-10-3-4-1-2

V86-8:

Vi avslutar denna omgång med ett trevligt Diamantsto-försök med spårtrappa, där 10 Darling Harbour blir befogad favorit då hon är en riktigt klassig märr som förmodligen går en fin framtid tillmötes. 6 Symphonic Ida är också en klassig märr som jag tycker borde kunna segerstrida här. 2 Nacrous har jag jagat ett tag och nu blir det Claes Sjöström i sulkyn vilket jag tycker är intressant. 3 Sevedeka har toppform och är dessutom startsnabb och från ledningen blir det hästen att slå.

Rank: 10-6-3-2-15

Systemet är på 8400 rader och en andel kostar som vanligt 100kr den köper du HÄR!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips