V86 Åby Solvalla 23 Januari JACKPOT! » 23 jan. | Tobias Nilsson -…

V86 Åby Solvalla 23 Januari JACKPOT!

Då var det dags för enligt mig världens bästa streckspel, V86. V86 har växt från att ha varit ett kul spel som var varje onsdag till något jag ser fram emot och kollar startlistorna direkt när dom kommer ut. Däremot har jag väl inte haft alls lika bra framgångar på V86 som på mitt favoritspel V75. 

Jag kan redan nu säga att det är sällan jag haft en sån ruggig feeling som jag har för V75 på lördag som går på min hemmabana Kalmar. 

En omgång där jag har 100% koll på alla ekipage, en omgång som jag förra året satte sjuan på, en omgång som brukar vara trevlig och spännande!

V86-1:

I första avdelningen dyker omgångens största favorit upp och det är 6 Hennesy Boko (e Chocolatier), som är en toppstammad individ. Hennesy har inte riktigt fått det att fungera förut och har galopperat en del. Nu efter kastrering så har handbromsen släppt och nu verkar han leva upp till sin stamtavla. Jag vill dock inte gå fullt ut på han då det finns ett par hästar som jag verkligen måste ha med på min lapp. 9 Moruga (e Joke Face) är en sån häst som jag är väldigt förtjust i och Joke Face på Dame Lavec (Raja Mirchis mamma) borde innebära klass. Tyvärr så har Moruga likt många av hans syskon haft hjärnspöken eller hetsat upp sig i loppen och galopperat. Senast visade han dock vilken extremt hög nivå han har i kroppen då han spetsade från ett 11 spår och fullständigt krossade alla konkurrenter. Nu är det ett bra spår igen och sköter han sig bara så är det nog bästa hästen i grund och botten till skamligt låga 3%.

Rank: 9-6-5-1-4-7-8-2

V86-2:

Andra avdelningen är en öppen historia och jag kommer måla på. Tipsnicken får 9 Lil Belinda som skrällvann sist med en ruggig långsida. Nu är det ett passande läge och gör hon om prestationen som sist så får dom andra vara bra för att slå henne. 2 Feather Sisu har varit ute i årgångsloppen och ska givetvis streckas. 10 Tina Gel har en vass avslutning och kommer nog vara med på målfotot. Jag streckar totalt 8 hästar!

Rank: 9-2-1-3-10-4-6-7

V86-3:

Det är verkligen svårt att inte tycka om 2 Queen Of Sand som har en fantastisk utstrålning. Nu har hon underpresterat lite grann i de två sista starterna men det ser jag bara som oddshöjande. Nu är det lämpligt motstånd och läge. Jag spikar igen och hoppas hon sitter tidigt i ledningen för då tror jag ingen slår denna fina Maharajah dotter! SPIK!

Rank: 2 Reserv: 4-9

V86-4:

Ett lopp från huvudstaden och ett lopp som på förhand ser ut att vara svårlöst, men jag har gjort jobbet i arkivet och tycker det ska räcka med 4 hästar. 2 Selfie Brodde har två raka vinster i ett moderat motstånd. Trots det rankar jag honom etta då det kan vara så enkelt att han spetsar och sen får Torbjörn Jansson fuska bort loppet likt det gamla uttrycket ”Solvalla Lunken”. 8 Gobo’s Flyover är väl värsta hotet då hästen är bra och kombinationen Svante Båth & Erik Adielsson brukar vara ett vinnande koncept. 12 Yeezuz har jag tittat lite på i det finska arkivet (gratis, se och lär ATG) och detta är nog en rätt bra häst men spåret är inte det bästa och jag ser honom som lite överspelad i nuläget. 1 Whoopee gjorde regidebut hos Pasi Aikio senast men tappade då bootsen så galoppen var bara otur. Nu har hon galopperat mycket tidigare så det är lite svårt att veta om hon ska sköta sig nu, men kunnande för att segerstrida har hon garanterat.

Rank: 2-8-12-1

V86-5:

Jag ger ofta mycket ris för propositionerna vi har, men här vill jag faktiskt hylla. Ett lopp över 2140 meter där dom med minst pengar står hela 40 meter före sina konkurrenter! Oerhört kul och man får räkna lite på tider och scenarion. Jag kommer att rata omgångens näst största favorit här 10 Jula Extreme då jag har hittat en i min bok helt stenklar spik! Från springspår hittar jag 7 Milles Fighter som var läcker och tapper sist. Springer han bara som han brukar göra en 15.5-16 tid så tror jag inte någon annan har en chans att slå honom. Det är bara spika och hoppas att han inte skriks ut överallt och därmed blir favorit.

Rank: 7 Reserv: 4-8

V86-6:

Ännu ett lopp där jag plitar ner 4 hästar på kupongen. Jag var länge inne på att spika 7 Hugo R.C som stod för en makalöst bra prestation sist och skulle denna amatörtränade valack stå för en liknande prestation så är det spel mot ett mål. Jag garderar för jag har råd och har hittat andra spikar. 4 Jamie Oliver stod för några ruggiga insatser förra året och nu börjar han hitta tillbaka till den formen. 9 Wilds Celebrity är en finsk gäst, som jag skrev förra veckan så ska man alltid försöka kolla i det finska lopparkivet och inte stirra sig blint på tider. Jag vet inte hur många gånger det skrällt på V86 nu med en finsk häst. Som en finsk travprofil sa till mig. ”Finnarna åker inte över utan att tro på bra chans, det är för dyrt”. 11 Religous är en annan finsk gäst som är bra och som har gått mycket här i Sverige vilket innebär att han just nu är favorit. Dessa fyra höjer sig och man kommer väldigt långt på dessa!

Rank: 7-4-9-11

V86-7:

Sprinterlopp med många bra hästar. Omgångens höjdpunkt i mitt tycke. 7 Highspirit är en sprinterkung och är favorit. Jag tycker dock inte det är en spik då han inte startat på 2 månader och ska nu gå med skor. Dessutom från ett halvjobbigt sjunde spår, en av många! 1 Pampalo är väl ingen raket från start men kan avsluta bra från ”stretchen”. 5 Making Love har varit en snackis nu ett par starter men senast galopperade han och jag hoppas han håller ihop travet nu så vi får se hur bra han är! 2 New Star Power är däremot startsnabb och trots uppehåll så kommer han nog leda detta lopp länge och till låg procent! 8 Iago Zon är verkligen ingen lätt häst, han blandar och ger. Skulle han däremot ha en bra dag så kan han runda allihop här!

Rank: 7-1-2-5-3-8-4-9

V86-8:

Jag kommer avsluta med en chansspik! 10% just nu, jag tackar och tar emot. 3 Counterfeightr ska gå i ledningen eller i ryggar och avsluta starkt. Senast gick han i dödens och det funkar inte så glöm den starten. Gången innan varnade jag kraftigt för han och då skrällvann han från rygg ledaren. Jag tror det blir samma sak här. Snabb inledning och sen släppa till 5 Leader Brodde eller 4 Kabanoss och sen gäller det för Lennartsson att dra i högertöm när luckan uppenbarar sig på upploppet. SPIK!

Rank: 3 Reserv: 5-10
  

Systemet är på 8192 rader och en andel kostar bara 100kr.

Klicka här hittar du mina andelar och många andra duktiga spelläggares. Vi har verkligen haft nettoplus i stort sett varje omgång nu i ett par månader!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är från soliga Karlstad och Färjestadstravet som måndagens V64-omgång avgörs på. Formstarka J.J. selas ut igen och kan ta tredje raka segern - ... Läs travtips

Hästen stormtrivs för Jakobsson och ska åter ses med god chans!Kallblodet Isbjörn har verkligen gjort det kanon hos Magnus Jakobsson och verkar ... Läs travtips

Hej! Efter en rolig tid här på Travstugan med en del framgångar på spelet, har jag nu bestämt mig för att även börja göra andelar till V86. Har ... Läs travtips

V75-fokuset riktar sig mot Dalarna, Borlänge och närmare bestämt Romme kommande lördag. I Gulddivisionen tävlar de över korta distansen och vi kan få ... Läs travtips