V86 11 April! "Ingen Minns En Fegis" » 10 apr. | Tobias Nilsson -…

V86 11 April! "Ingen Minns En Fegis"

Då var det dags för V86 cirkusen igen. En omgång som saxas mellan Bergsåker och Solvalla. En omgång som enligt mig på förhand ser ut att kunna betala bra trots att vi bara har 7 lopp att lösa. Anledningen till att jag säger att vi har sju lopp att lösa är att fantastiskt fina Månprinsen AM går ut igen och mot liknande motstånd som han pulveriserade senast.

Att jag valt att döpa min analys till Micke Brobergs klassiska citat "Ingen Minns En Fegis" lär ni nog snabbt märka!

Som vanligt när det är V86 så har jag ett system och där kostar en andel 100 kr. Den köper du HÄR!

V86-1:

Som jag skrev tidigare så går nu 10 Månprinsen A.M ut igen och det från ett 10 spår och 20 meter bakom värsta motståndarna. Jag ser inte detta som något problem då han fullständigt pulveriserade motståndet senast och enligt mig finns det bara en enda häst som möjligen med lite flax kan utmana om segern och det är 7 Tangen Haap. Trots det så spikar jag Månprinsen!

Rank: 10 Reserv: 7-9

V86-2:

Jag fortsätter på inslagen väg och spikar även i andra avdelningen och det är en häst som blivit lite av en favorit hos mig nämligen 2 Autobahn. Jag brukar sällan spika en häst som årsdebuterar men jag gör undantag titt som tätt. Det låter väldigt bra från stall Peter G Norman och inför denna starten har man gjort ett snabbjobb på ca 1.15 över 1600. Drar man alla skorna här så är det "spets och slut bara hämta ut". Skulle det inte bli barfota och att Peter inte låter uppåt under onsdagen då kommer jag INTE att spika Autobahn, så håll koll på ATG Tillsammans. Värsta motståndaren till min tänkta spik är en annan häst som inte heller startat i år nämligen 5 Upstream och som dessutom förmodligen är en bättre häst än Autobahn men då det vankas spetskörning för Autobahn så väljer jag att ranka Upstream tvåa. Tredjerank blir 3 Hochthereitis Sox som tävlat på här under 2018 och hunnit göra 6 starter men ännu inte vunnit. Letar man skrällar så tycker jag att 6 Harry Ruda kan vara intressant då hästen är startsnabb och egentligen inte alls så dålig som resultatraden kanske visar.

Rank: 2 Reserv: 5-3

V86-3:

Jag inleder denna V86 omgång med tre spikar, antingen blir det tidig läggdags eller så sitter man glad och lycklig efter avdelning tre. 2 Ditty Bopper blir min nästa spik då det är en häst som jag tycker utvecklats bra hos Linderoth då hon tidigare var hos Walmann. Förra starten var årsdebut och då tävlade hon med skor och broddar. Nu tänker man rycka alla skorna och köra barfota och formen är förmodligen i topp. Det är bara spika och vända blad spets och slut för omgångens bästa SPIK!

Rank: 2 Reserv: 14-7

V86-4:

Efter tre spikar så kommer ju givetvis garderingar, fjärde avdelningen är ett lärlingslopp och lärlingsloppen brukar vara fågel eller fisk. Med det sagt menar jag att antingen vinner bästa ekipaget eller så skräller det rejält. Bästa ekipaget här är 12 Champion Chip som senast vann på ett imponerande vis då han slog Hochthereitis Sox bland annat. Oskar J Andersson har jag gnällt på förut att han inte längre borde vara lärling men reglerna är som dom är. 9 Roofer är en riktigt bra häst som har bra chans om han håller sig till trav och inte blir för laddad, även Tino Ärling är ingen dum kusk som nu får köra igen efter en lång avstängning. Den troliga ledaren är 2 Västerbo Tristan som senast var ute på V75 och detta är en rätt speedig sort som absolut kan leda detta runt om. En häst jag hoppas kan skrälla här är 6 Busy Doin' Nothing som börjat prestera men som saknat den där vinnarinstinkten och jag tror att ett lopp på rulle kan vara denna hästens melodi.

Rank: 12-9-10-6-2

V86-5:

Äntligen en proposition som är riktigt bra de bästa hästarna står på 40 meter tillägg vilket inte är lätt att ta in. Det kan finnas en risk att 13 Beau Mec bara är bäst här men jag väljer att gardera brett då det finns några riktigt roliga drag som jag inte kan missa att strecka. 9 Ellieann är ett sto jag varnat för förut och hon har aldrig varit sämre än trea över aktuell distans och med rätt resa tror jag hon speedar ner alla här. 10 Digital Archive trodde jag skulle bli favorit i detta lopp när jag läste startlistan, nu är han bara spelad 15% och det är enligt mig en helt fel procent. En annan storskräll som lär leda loppet länge är 1 Jordan Lee G.L som senast galopperade när hästen framför stannade, håller han sig bara i trav nu ifrån sitt spår så tror jag det kan bli tufft att ta in 40 meter, 2% är helt fel och jag misstänker att det lär öka markant under onsdagen!

Rank: 13-1-9-10-3-8-11-12-7

V86-6:

Ur ett sportsligt perspektiv är jag väldigt nyfiken på detta lopp då jag tycker amatörloppen kan bli spännande. Favorit och stor sådan blir 4 Quality Tilly som senast vann på ett mycket enkelt vis med massor av krafter kvar och ska givetvis räknas här! 2 Ferry Boko svarade också för en bra årsdebut senast och ska givetvis gått framåt med det loppet i kroppen. Jag vill dock lägga ett varningens finger för en häst som mött BETYDLIGT bättre hästar än det han möter idag och det är 8 Kabanoss som jag jagat ett tag och nu kan det vara dags att få betalt för sin jakt till just nu fina 2% men som jag är helt säker på lär stiga till runt 7-10% under onsdagen. Totalt streckar jag fem hästar!

Rank: 4-8-2-9-10

V86-7:

Om förra loppet var ett riktigt roligt ur ett sportsligt perspektiv så är sjunde ännu bättre då vi får se några av förra årets bästa treåringar nu blivit fyra år och förmodligen ännu bättre. Vinterns snackhäst 7 Weekend Fun kommer ut efter en mindre vila och ska givetvis räknas direkt. 3 Transcendence var väldigt strulig förr och när jag varnade för honom på nyårsafton när han skrällvann så har succén bara fortsatt och jag tror att Bergh har en riktigt klassklättrare här! 1 Enterprise har varit i USA. Fartmässigt,pengamässigt och kapacitetsmässigt så finns det ingen häst här som kan mäta sig med Enterprise, jag inbillar mig dock att det krävs något lopp till innan han nått tillräcklig form. Detta är en häst för de största fyraåringsloppen så är det påställt så vinner han hur lätt som helst. Likt det förra loppet streckar jag totalt fem hästar och hoppas man inte lägger i de sista växlarna på Enterprise.

Rank: 1-3-7-4-8

V86-8:

4 Woolies blir en av omgångens största favoriter då detta toppstammade sto senast vann på ett imponerande sätt och ska givetvis räknas. Man ska dock ha i bakhuvudet att detta är ett lopp med  orutinerade ston. Jag väljer dock att ranka en annan häst etta och det är 8 Alfas Jolie som är högkapabel när hon travar och håller hon sig i trav så tror jag det är mycket god segerchans här! Skulle man välja att köra 2 Infinity i ledningen så tror jag hon kan bli riktigt farlig då hon nu ska testas i jänkarvagn. 10 Nacrous är en riktigt intressant stammad Ready Cashare som jag tror kommer springa in mycket pengar framöver och senast i debuten satt hon fast med rubbet kvar och hon får absolut inte glömmas bort här! Totalt streckar jag åtta hästar och hoppas det skräller lite här!

Rank: 8-4-2-5-10-12-9-3

Systemet är på 9000 rader och en andel kostar som sagt 100 kr, andelen kan du köpa genom att klicka HÄR!


Jag vill även passa på att nämna att Travstugans Andelshäst Staro Nashville nu är slutsåld och det ska bli RIKTIGT framöver! Du kommer kunna följa Nashvilles framsteg här på hemsidan och på Facebook!Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips