V75 Jägersro, Derbykval » 21 aug. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Jägersro, Derbykval

Då var det dags för denna veckas första V75-omgång. Som ni säkert märkt så har vi alltså V75 från onsdag till söndag denna vecka. Helt anskrämligt! Visst kan man ha extra V75 omgångar när det är trevliga lopp som onsdagens lopp från Jägersro då det är uttagningar till Derbyt.

Omgångarna från Bjerke, Bergsåker och Charlottenlund går väl diskutera om dom verkligen har klass nog för att vara aktuella som V75-omgångar.

Det man kan ha i bakhuvudet är att oftast när det är uttagningslopp så vinns det av ledaren av loppet då ingen vill köra mot ledaren utan bara spara sin häst till finalen.

Atg håller på att förstöra varumärket V75 då man hela tiden ska ha extraomgångar så fort man hittar den minsta anledning.

Jag tror inte att vi människor skulle tycka det var gott att äta oxfilé 5 dagar i veckan.

Nåja nu har jag gnällt nog och tänker sätta tänderna i den trevliga V75 omgången som utspelar sig på Jägersro.

Jag har öppnat alla mina 3 andelar denna omgång och som vanligt hittar du dom genom att trycka HÄR!

V75-1:

I första avdelningen blir 1 Villiam befogad favorit då det absolut är bästa hästen i loppet, men det är trots allt en favorit med ett stort frågetecken kring. Förra starten galopperade han flertalet gånger och stallet tror det berodde på att han stukat sig bakom bilen vilket givetvis kan vara en vettig förklaring. Jag vill däremot gardera då jag brukar gå på senaste intrycket och det måste vara bra för att jag ska våga spika. 6 Global Un Poco kan jag inte fatta att han inte är spelad till mer än 5% denna Conway Hall son var en av de bästa i kullen som unghäst, men som nu som fyraåring tappat lite men i grund och botten är han inte sämre än någon annan här. 4 Young Da Vici brukar jag tjata om och jag är väldigt förtjust i denna starka hingst. 8 Spickleback Face är också en tuffing som borde ha toppform nu och kan bli livsfarlig till trevliga 2%. 9 Ontrack He's Black kommer bli det stora skriket under onsdagen då man ska dra alla växlar som finns för att nå finalen. Totalt streckas 8 hästar i den inledande avdelningen.

Rank: 1-6-4-8-9-3-9-10-5

V75-2:

Andra avdelningen är riktigt klurigt att bena ut och jag tycker det krävs många streck. 11 Coin Perdu är tveklöst bästa hästen men har haft otur i spårlottningen och fått ett tråkigt utgångsläge. 5 Milliondollarrhyme är högkapabel när han fungerar och måste med på lappen. 3 Mellby Fire är intressant då det är Björn Goop upp i sulkyn på en Nurmos tränad häst brukar innebära viktoria. 2 Staro Leonardo är en riktig outsider men är det någon som kan skrälla här så är det han. 7 Martin De Bos blev jag charmad av i somras när han startade på V86 i Kalmar när jag var på plats och jag måste ha med denna glänsare.

Rank: 11-5-7-3-8-9-2-1-12

V75-3:

I tredje avdelningen får vi omgångens största favorit och det är 2 Very Kronos som förmodligen hade haft betydligt mer pengar på sig om han inte varit galoppbenägen, men som jag brukar säga när polletten ramlar ner för en "Ready Cashare" brukar det bli ruggigt bra. Nu har han fungerat i tre starter och ska väl ha toppchans här. Men jag kan inte släppa 8 Da Pepperboy som jag trodde skulle vinna Kriteriet men som tyvärr hoppade bort sig och hade väl trots det inte haft en chans mot Villiam.

Rank: 2-8

V75-4:

Hade jag vetat att 5 Rose Mary kom till detta lopp med toppform så hade jag inte tvekat en sekund på att spika, nu har hon varit skadad och behöver nog loppet i kroppen för att vara på topp. Det är dock ingen omöjlighet att hon vinner ändå. 11 Global Upper Style har haft otur i lottningen och har fått ett tråkigt utgångsläge men i uttagningsloppet till stochampionatet vann hon från dödens på ett mycket imponerande vis. Skulle det bli överpace i loppet så får man inte glömma 10 Devs Daffodil som kommer från en bra prestation senast där hon gick 09,5 sista 800.

Rank: 5-11-3-4-10-9

V75-5:

2 Västerbo Pokerface är inte loppets mest rutinerade men då dom värsta motståndarna står på bakspår så måste jag välja att spika Nurmos fina travare. Pokerface lovordas hela tiden från stallet och här tror jag det blir tidig ledning sen kör dom andra om positionerna bakom.

Rank: 2 Reserv: 12-10

V75-6:

I förra starten trodde inte Peter Untersteiner att 3 Alcoy skulle vara segeraktuell, men OJ vad bra han var och Alcoy skulle kunna vara en vettig spik. Jag måste däremot ha med två hästar till och det är 7 Short in Cash som kan vara en utmanare om derbysegern. 8 Transcendence har jag varnat för förut och Berghs form är just nu på topp och denna toppstammade travare kan överraska här.

Rank: 3-7-8

V75-7:

10 Who's Who är min vinnare av derbyt, då hästen har presterat topprestationer och nu med ett lopp i kroppen efter vila så är det nog toppchans här. Det som gör att jag inte spikar är att det är ett 10 spår. 4 Yankee Boy har haft otur med spårlottningen i de senaste starterna men gått kanonbra varje gång. Nu har han äntligen fått ett bra spår och då måste man strecka. 5 Harrington är mer stark än snabb och jag måste ha med denna Raja Mirchi son.

Rank: 10-4-5

Det stora systemet är på 7776 rader och det mindre är på 4320 rader.

Andelar hittar du HÄR!
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips