V75 Jägersro 13 Januari

Hej på er alla!

Då var det dags att lämna en liten analys för V75 som denna vecka utspelar sig nere i Malmö och Jägersro. Omgången tycker jag är lite smått ihålig då det finns ett par starka favoriter och några lopp där man klarar sig med få streck. Jag spelar som vanligt med två system när det är V75 ett för 125 kr och ett för 30 kr. Andel köper du som vanligt här!

V75-1:

Jag kommer gå ut stenhårt och spika Luddes fina 8 Platon Face. Senast spikade jag också när han var storfavorit på nyårsafton. Tyvärr blev det loppet helt förstört när han fastnar i starten och det borde absolut varit omstart. Efter all strul så avslutar ändå Platon ruskigt bra och både jag och Ludde tror att om Platon bara kommer ut i tid i denna start så är det över och han brakvinner! Väljer man att gardera så tycker jag det krävs rätt många streck för att känna sig nöjd och jag vill absolut varna lite för 7 Toddler som var riktigt bra senast och jag är förvånad över att han inte är spelad mer till denna start!

Rank: 8 Reserv: 2-7

V75-2:

I min värld så finns det faktiskt bara tre hästar som kan vinna detta fina Klass 2 försök. Första häst för mig är 1 Erwin som jag blev ruskigt imponerad av senast och skulle Erwin lyckas hålla ut 2 Waffle så tror jag han leder runt om. Dock saknas det inte motbud om spets och det är Waffle som är kusligt startsnabb och det är inte alls omöjligt att han tar en längd på Erwin. Bakom dessa två spetskandidater finns en riktigt fin häst vars korta karriär varit som en berg och dalbana men som nu på slutet varit riktigt bra det är såklart 7 Global Unlimited som i sin förra start vann på ett imponerande sätt och sprang 09.9 sista 400. Dessa tre borde räcka och jag har svårt att se att någon annan än dessa ska vinna det här.

Rank: 1-2-7

V75-3:

Hela spelarkåren tror jag väljer att ha sitt lås i denna avdelningen då många tror att det står mellan Prix D Amerique aktuella 1 Oasis Bi och 7 Västerboonthenews. Jag tänker följande att då säkert över 70% av spelarkåren har sitt lås här så väljer jag att spika och därmed spikar jag hästen som har dokumenterad form nämligen Västerboonthenews. Jag tyckte faktiskt att hästen var bra utvändigt om giganten Dante Boko senast och självklart är Oasis Bi en världsartist men form slår klass i de flesta fall och Oasis Bi vill man inte köra livet av i denna start utan detta är ren preparé inför Prix D Amerique. Jag är också lite osäker på hur bra Oasis Bi är med skor då hästen är van att tävla barfota.

Rank: 7 Reserv: 1-5

V75-4:

Fjärde avdelningen är lite lik dom inledande avdelningarna då jag anser att det bara är två hästar som kan vinna det här och det är 6 Dorinda som senast var riktigt bra ute i spåren och vann. 14 Julia Af Solnäs senaste lopp är ruggigt bra och jag får gåshud bara jag tänker på loppet nu i efterhand. Den svepningen går inte av för hackor och skulle Julia bara hålla sig i trav så får Dorinda problem. Jag låser loppet på dessa två.

Rank: 14-6

V75-5:

Som ni säkert märkt så har jag valt att gå ganska kort i de inledande fyra avdelningarna vilket innebär att i de avslutande tre kommer jag kunna "måla" på. Femte avdelningen är ett riktigt intressant lopp där vi får se flera riktigt fina ston göra upp. Favorit blir 2 Nancy America som jag är lite frågande till formen då hon var ute i ett billigt gäng senast och vann, gången innan dessa tyckte jag hon underpresterade och jag är lite tveksam till denna favorit. Första häst för mig blir istället en av mina favorithästar nämligen 11 Kash Brodda som inte alls gillade den kladdiga banan på Örebro senast. Kash Brodda tror jag är bästa hästen i fältet och det skulle inte förvåna mig alls om Peter bara sveper hela fältet. 5 Darling Hornline var riktigt bra senast och kommer till detta lopp med toppform och kan komma att bli superfarlig. Bakom dessa tre finns det några nästan ospelade hästar som jag vill varna för. 3 Makera gör alltid bra lopp i skymundan men lyckas aldrig vinna och snart lyckas hon sätta nosen först. 8 Silver Annie är ett litet sto men med ett riktigt stort hjärta som alltid gör bra prestationer och skulle det bli lite överpace i detta lopp så har hon en kuslig speed att nyttja.

Rank: 11-2-5-3-4-1-12-6-1

V75-6:

Från början var jag helt inne på att spika 2 Augustus F som jag tyckte såg lysande ut senast och visade verkligen form, det som gör att jag istället väljer att gardera brett är att 1 Pajas Face är ruggigt startsnabb och jag tror inte Augustus tar en längd på Pajas Face. Dessa två kommer förmodligen köra hårt om ledningen och det kan komma att gynna loppets bästa häst 5 Master Crowe som senast satt fast bakom Augustus F och borde med det loppet innanför västen gå framåt. En superskräll som enligt mig är helt bortglömd är 6 Shogun D.K som är en riktigt fin sprinter och kan fälla många här. 7 Clemenza AM har varit nere i Frankrike och har därmed fått möta bra hästar vilket jag tror gjort hästen gott och Clemenza tål tuffa upplägg.

Rank: 5-2-1-7-6-12-11-4-3

V75-7:

Det är inte ofta vi får se en så här bra Bronsdivision där det verkligen kryllar av fantastiskt fina travare. Favorit blir monstret 1 Mack Dragan som varit riktigt bra och tål dom flesta uppläggen till denna start annonserar man jänkarvagn. 6 Niky Flax förlorade sist som megafavorit och får bara Niky Flax smyga med medans dom andra kör så har han kanske Sveriges bästa speed? 9 Louie Brodde svarade för ett fint slutvarv senast och ska inte nonchaleras här. 11 Qahar Q.C har börjat fungera och vinner varje start känns det som, men nu får hästen bekänna färg. Jag väljer att strecka alla och hoppas att det skräller ordentligt här för då kan kvällen bli riktigt bra!

Rank: 6-1-11-10-8-9-4-7-3-5-2

Systemet är på 5346 rader och en andel kostar 125 kr. Det lilla systemet är på 486 rader och stort sett är det enda som skiljer att Niky Flax spikas i sista. Andel köper du HÄR!Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Äntligen är det dags för V86 igen. Denna gången ska vi pendla mellan Solvalla och Bergsåker.Med dryga 50.000kr inspelat på v86 på tre veckor så är ... Läs travtips

Hejsan på er! Vilken vecka, Staro Nashville som jag drog igång som andelsprojekt här i vintras ska alltså som ni många vet starta i Svampen på lördag ... Läs travtips

Dags för tvååringarna att göra upp. Svampen ska avgöras och därtill har vi flera intressanta lopp med utländska bidrag.Här är första kollen på ... Läs travtips