V75 Bergsåker 8 dec » 7 dec. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Bergsåker 8 dec

Förra veckan var en riktig höjdare då jag satte sjuan och fick dubbla sjuor då jag hade Belker och Bythebook i uppfödningslöpet. På tal om uppfödningslöpet så var jag överlycklig över Nashville som verkligen var fin med tanke på att han vilat cirka 2 veckor efter svampen på grund av en infektion. Vi avrundar året med nästan 300 000 intjänat och nu väntar simträning och förhoppningen är att han ska fortsätta vara med i årgångsloppen nästa år. 

Veckans V75-omgång går på Bergsåker och visst det skulle kunna bli att vi spelar en V5 med 50 öres radpris. Jag kommer dock försöka fälla en av de stora favoriterna i hopp om att leverera ännu en nettovinst till er andelsköpare. 

Denna vecka kommer det mindre systemet för 100kr/andel skilja sig lite mer mot 175kr systemet och anledningen är att jag har många spikförslag och vill försöka få till två system som är med och hugger på sjuan.

V75-1:

De bästa hästarna har dragit sämst spår, men då loppet är över 2640 meter så tror jag det ska vara lugnt. Här kommer jag spika 10 Volocity De Vie som är en riktig hårding som älskar dessa långlopp. Travet har inte alltid varit perfekt på Volocity men nu senast såg det kanonbra ut och jag har svårt att se honom förlora detta lopp felfritt. På det mindre systemet kommer jag gardera upp här om utifall att Volocity inte sköter sig. Men det är toppchans och knappt 27% är ett fynd i denna omgång!

Rank: 10 Reserv: 11-9

V75-2:

Klass II försök och ett ganska ihåligt lopp där jag tycker man kommer riktigt långt med fyra streck. Jag rankar 1 Avantis Red Witch etta då hon är snabb från start och rejält bortglömd till 5%. Största hotet är 4 Tsar Brodde som är en riktigt fint stammad travare som borde ha betydligt mer pengar på sig och kommer tjäna fina pengar. 6 Budets Lasse är också en intressant häst som varit kanonfin för Ville Karhulahti. 12 Mellby Goofy tillhör de yngre i loppet men senast var han riktigt tapper på Jägersro och trots läget så ska han ses med chans!

Rank: 1-4-6-12

V75-3:

Här finns 3 Zenit Brick som är en vinterhäst och som är formtoppad och ska givetvis ha en riktigt bra chans att vinna, men jag har hittat 2 andra spikar på detta system. 4 Edward Ale är en finsk gäst och finnarna åker sällan över till Sverige för att springa om andra placeringen. Edward Ale är en fin travare som dessutom har fin form och till 2,4% är det superintressant. 10 On Track Piraten är en annan vinterhäst som nästan alltid är överspelad och i början av veckan var han under 10% och då tyckte jag det var intressant. Men nu är han på 17 och kommer stiga vilket gör honom inte spelvärd. Men det är livsfarligt att ta bort Piraten oavsett motstånd.

Rank: 2-4-10

V75-4:

Sveriges bästa kallblod om inte världens bästa? 12 Månprinsen A.M står 40 meter sämre till än sina konkurrenter men nog måste det vara en toppchans. Han har tider i kroppen som dom andra drömmer om. Det som kan fälla honom är om Gunnar Melander skulle köra bort honom. Oavsett väder tror jag han har runt 80% vinstchans! Jag spikar, men skulle jag gardera så är det främst 2 Järvsöodin som kanske kan rinna undan och blir min första reserv.

Rank: 12 Reserv: 2-3

V75-5:

I femte startar Robert Bergh två hästar och i princip är båda lika mycket spelade. 2 Yrr kommer bli lördagens skrik och kommer förmodligen vara klar favorit i loppet. Yrr som sett fantastiskt fin ut i regi Bergh och jag tror det är en toppchans att vinna detta. 3 Ramon Dekkers gillar jag och spikade på mitt första tanken system. Ramon Dekkers är startsnabb och skulle Yrr ha en sämre dag eller få ett sämre lopp så tror jag Ramon Dekkers leder länge. 9 Global Undecided är en högkapabel travare men som senast såg riktigt dålig ut och efter det loppet fick han en vila och är nu redo igen. Jag misstänker att Stall Nurmos har preparerat honom rejält och kan nog göra en bra insats direkt. 6 Special Major är en extremt bra häst som är bortglömd. Man får inte glömma att "Majoren" slog så bra häst som Selmer I.H för någon start sedan 8% kan höja utdelningen ordentligt!

Rank: 2-3-6-9-5-4

V75-6:

De bägge sista avdelningarna tycker jag är dom som kan höja utdelningen ordentligt då bägge är svårlösta och jag kommer strecka på ordentligt! 11 Comewithaflash är alltid bortglömd och när hon vinner så är det oftast till en låg procent, det låter bra från stallet och jag väljer att ranka henne etta. 12 Vanessa F.B är en fin italienare som i sin senaste start vann på just Bergsåker och V75. Nu är hon enligt mig KRAFTIGT kuskförstärkt med Örjan Kihlström. 14 Bella On Tour är en sån där här som jag jagat och jag vägrar ge mig, dessutom låter stallet väldigt nöjda med henne! 15 Ginny Weasley är en tuff märr som står för klassen i loppet men 40 meters tillägg drar ner chanserna lite! 10 Rita C.D är nog den som kommer få överta ledningen och kommer bli hästen att slå.

Rank: 11-12-14-15-13-10-2-1-6-9

V75-7:

Likt den sjätte så tycker jag detta är ett öppet lopp och kommer strecka alla utom en, vilket egentligen är fel men tyvärr har jag inte råd att ta med min sist rankade. Första rank får 3 Dartagnan Sisu som senast var tapper och höll sånär på att vinna och hade nog vunnit om han travat bra på upploppet. 9 Disco Volante är knapp favorit och ska väl vara det då han har högst segerchans. 10 Nobel Amok och 11 Erik Sting är fina hästar men jag tror dom får mycket svårt att vinna från dessa lägen. 6 Weekend Fun är en riktig vinterhäst som var makalöst bra i vintras och dessutom är han formtoppad inför detta och Jorma Kontio kör bättre än någonsin. 4 Magnifik Brodde tycker jag borde vara mer spelad än 11% då detta är en fin häst som har form och har ordentligt med fart, ett litet frågetecken kring hur han fungerar med skor på alla fyra hovarna! 2 Desert Runner tycker jag är riktigt bortglömd och från ett bra utgångsläge så är han ett måste på min kupong!

Rank: 3-9-6-4-5-7-2-1-8-10-11

Totalt är systemet på 7920 rader och en andel kostar 175kr. Det mindre kostar 100kr och andelar köper du som vanligt HÄR!


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips