V75 Bergsåker 6 December

Hej på er alla!

Då var det dags för en analys för V75 som denna lördag går på Bergsåker. Omgången tycker jag ser lite favoritbetonad och det finns stor risk att det blir dubbeljackpott. Jag ska försöka göra ett försök att fälla alla de stora favoriterna och därmed kommer mitt system vara tilltänkt de lite större utdelningarna och skulle alla favoriter vara på topp så blir utdelningen inget att hurra för. 

Jag kommer att ha två system till denna omgång ett för 100 kr och ett för 30 kr andelen. Andel köper du som vanligt HÄR!

Jag vill också passa på att påminna att inte glömma nominera årets lagkapten på ATG Tillsammans och det vore skitskoj om ni röstar på mig eller någon annan duktig på Travstugan. Man har även chans att vinna fina priser bara genom att rösta! Rösta gör du genom att trycka på bilden på Vinnie som finns på Atg Tillsammans!

V75-1:

Tipsettan går till Robert Berghs 15 Geisha Sund som tveklöst är bästa hästen i fältet och går hon bara iväg felfritt så har jag svårt att se den förlora trots att Bergh verka ha en formsvacka i stallet. Skulle Geisha Sund göra bort sig så är det ganska öppet och jag tror ingen häst som står i den främre träffen kan utmana. Andra häst för mig blir istället Walmanns fine travare 13 Raffinos som är som bäst när det är långa lopp och hästen är härdad i stoeliten och tål tuffa upplägg. En annan häst som är gynnad av distansen är 11 Qatrine Gel som är på väg mot toppform och kan vara en utmanare till segern. 

Rank: 15-13-11-7-6-14

V75-2:

Jag väljer att chansspika i mitt tycke den bästa hästen i detta lopp och det är 2 Twinkle Kronos som är en riktigt fin travare efter en av mina favorithingstar Muscle Hill. Twinkle går nu ner i klass då man ändrat reglerna. Twinkle Kronos var helt okörd i mål senast och Twinkle är dessutom startsnabb och lyckas man nå ledningen är loppet över men jag tror Twinkle kan vinna från andra positioner än från ledningen. Värsta motståndaren är 3 Fairplay Pellini som är en riktigt bra travare men hästen har inte startat på snart två månader och jag tror att hästen kan behöva ett lopp i kroppen innan den är på topp. Skulle man gardera dessa två så tycker jag man behöver gardera brett och då får man inte glömma 1 Sign Me Up Too som det låter riktigt påställt från stallet och kommer den till ledningen så kommer man testa att köra där. 

Rank: 2 Res: 3-1

V75-3:

Gulddivisionen där vi åter igen får se monstret 5 Zenit Brick som jag är ruggigt imponerad över och jag tror detta är en häst för Elitloppet. Jag spikade sist men väljer till denna start att gardera då jag tycker 66% är på tok för mycket då det vankas dödens. 3 Digital Ink har jag jagat förut och nu tror jag han kommer till spets och därifrån säljer han sig dyrt. Det är dessutom sista starten innan vila för Digital Ink och vad vore bättre än att få vinna innan vila? Jag vill även varna för skrällarna 1 Indoor Voices och 10 Food Money då dessa hästarna kan få loppet om det blir för hård körning i början.

Rank: 5-3-1-10

V75-4:

När det är trav på Bergsåker så ska det självklart vara ett kallblodslopp med och det finner vi här i fjärde avdelningen. Det finns faktiskt en risk att 15 Odin Tabac brakvinner detta trots sitt tråkiga läge och många att runda. Men Odin Tabac är en riktig kämpe och en läcker häst som älskar den långa distansen. 4 Storsjarmören har jag jagat så länge nu så jag börjar bli trött att ens nämna hästen, men trots det så rankar jag den tvåa då den står hela 40 meter bättre till än Odin Tabac och skulle Ove A Lindqvist lyckas få iväg hästen felfritt och komma till ledningen så kan det bli långt fram för Odin. Bakom dessa två är det ganska öppet och jag vill varna för en ”0%are” nämligen 8 Trippa Undan som inte är mycket sämre än sina motståndare här och detta rör sig om ett riktigt snabbt sto som till 0% måste med på min kupong.

Rank: 15-4-10-14-8-7-3

V75-5:

Då var det dags för omgångens största favorit att starta nämligen 2 Angle Of Attack. Omgångens utdelning är ganska styrd av Berghs storfavorit! Jag tror givetvis att en Angle Of Attack med form bara vinner detta lopp men jag vill ändå gardera då jag är lite osäker till formen hos Robert Bergh. Jag har totalt fyra hästar och skulle Angle of Attack ha en dålig dag på jobbet så står det mellan de andra tre.

Rank: 2-8-9-10

V75-6:

Då var det dags för nästa spik och det är 3 Persos Smokie som är en riktigt bra travare som det lös om senast och då vann han enkelt. Spåret borde inte vara några problem och får Westerholm bara iväg denna 10 åring så tror jag det är spel mot ett mål.SPIK! Dom som valt att spika annat i denna omgång tycker jag inte får glömma bort 4 Taffy som står på tur att få vinna samt 12 Tobacco som har toppform och är kusligt speedig!

Rank: 3 Reserv: 4-12

V75-7:

Sista avdelningen tycker jag är rätt klurig då dom två bästa hästarna inte startat på ett tag och därmed är formen ett frågetecken, bägge dessa hästarna kommer ifrån Nurmos och då brukar formen vara bra direkt efter vila. 1 Jaques Noir håller jag som den bättre hästen i fältet och värsta motståndaren är som sagt stallkamraten 6 Erik Sting. Dessa två tror jag man kommer långt på men jag vill ändå ha med fyra hästar till och man får absolut inte glömma 3 Zorro Swing som senast såg riktigt fin ut och har en bra avslutning. 9 Mellby Emeralds är en riktigt fin travare som fått ett perfekt smygläge och dessutom sitter smyglägenas kung i sulkyn Örjan Kihlström så se upp!

Rank: 1-6-9-5-3-4

Systemet är på 4032 rader och en andel kostar 100 kr och den köper du HÄR.

Vill påminna igen att inte glömma rösta på årets lagkapten!

 

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips