V75 Åby SM-Finaler » 12 okt. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Åby SM-Finaler

Hej på er! 

Då var det dags för V75 igen! Förra veckan satte jag alla mina fyra system och det är inget konstigt då alla följer samma ranking. 

Sen var utdelningen ingen höjdare men trots allt så fick man 10 gånger insatsen (11kr) på mitt VM-system. 

VM i V75 som jag just nu ligger topp 500 och skulle jag smäcka in ett bra resultat igen så kommer jag klättra mer! 

Denna veckas omgång utspelar sig alltså från Åby som är en av mina favoritbanor och anledningen stavas open stretch som ger loppen en helt annan dimension och det är något man måste ta hänsyn till när man analyserar.

  • Andelar köper man som vanligt HÄR!

V75-1:

Första avdelningen är helöppen och antingen spikar man eller så streckar man på. Väljer man att chansa lite så kan 8 Velvet Gio vara en spik, men hästen är orutinerad och mitt hjärta säger att jag inte kan spika en Magnus Dahlén häst. Jag har surrat lite om anledningen varför på Twitter och idag har passande nog Martin här i Travstugan skrivit en KLOCKREN krönika som jag tycker ALLA inom branschen måste läsa och tänka till och fundera. Den finns att läsa genom att klicka HÄR! 2 Xanthis Coktail med Örjan Kihlström kommer leda detta loppet länge, kanske hela vägen? 13 Great King Wine är en häst jag gillar och som kommer hit med full form och från ett passande utgångsläge så kan han bli livsfarlig. 11 Mamasan är en riktig tuffing men det är inte ofta att ett sto rundar ett helt fält med hingstar och valacker. Jag vill varna för skrällen 4 Viking's Topline som är riktigt bra i grunden och formen pekar åt rätt håll så pass upp!

Rank: 8-2-4-13-14-15-11-9-12

V75-2:

Även här i andra avdelningen så kräver det en hel del streck för att jag ska känna mig nöjd. 4 Frances Yoda tar hand om ledningen och borde kunna bli svårslagen. 3 Garcon Above är en häst som verkligen trivs i ledningen och skulle han lyckas komma dit så blir han svårslagen. 9 Everest Sisu är en tuffing som varit kanonbra på slutet och måste streckas. Bästa hästen i fältet är 11 O'Man Flax som har form och kapacitet men tyvärr så drar läget ner chanserna.

Rank: 4-3-9-11-2-7

V75-3:

Det är ofta man hör spelare klaga på att montén är med på de större streckspelen, jag tillhör den skaran som tycker monté är ganska trevligt att titta på då alla hästarna får chansen och det är sällan någon sitter fast. Klar förstahäst blir bästa hästen 5 Julio De Luxe med bästa ryttarinnan Sofia Adolfsson. Julio De Luxe har varit grymt bra i monté nere hos fransmännen och senast var Julio riktigt bra trots sjukdom. Förmodligen har han gått framåt med det loppet i kroppen och ska ses med goda segermöjligheter. Jag vill däremot ha med två hästar till som sett bländande ut i disciplinen. 6 Whisky Akema var strålande senast i sin montédebut och är värd ett streck. 8 Order To Fly är en tuffing som sett lite tråkig och uttråkad ut, men som verkligen hittat livsgnistan i monté.

Rank: 5-6-8

V75-4:

2 Athos Race har varit heroisk nu i två starter och Micael Lindblom är en duktig kusk som vet vart mållinjen är och den modige spikar. 1 Smokey Herman blir favorit och "Herman" är ingen dålig häst men anledningen till den höga procenten stavas Oskar J Andersson som utan tvekan är bästa "lärlingen" i loppet och skulle dom andra ha för mycket respekt för Oskar så kanske han får bluffa bort loppet. Sista hästen jag streckar är med en annan duktig kusk 9 Global Raceway som Henriette Larsen ska försöka måtta in!

Rank: 2-1-9

V75-5:

STOSM och jag måste säga att det är ett riktigt fint lopp med ruggigt bra ston. Hade 11 Darling Mearas haft ett bättre läge hade jag spikat direkt. Nu blir hon istället rankad trea. Tyvärr så har jag bara råd att ta med två hästar här. 1 Dear Friend som varit makalöst bra och snart är nog myten spräckt att Orlando Vici märrarna inte är något att hänga i julgranen men I onsdags vann Dealwithakiss på ett imponerande vis och även den är en märr efter Orlando Vici. Dear Friend har fyra imponerande segrar och har en vettig chans. 2 Cash Crowe är ett av Sveriges bästa ston och Petri Puro har siktat på detta lopp en tid nu. Senast på Kalmar tyckte jag att hon inte såg så bra ut men det var inte så konstigt då banan var dålig och blöt. Nu hoppas och tror jag att hästen är ännu bättre för hon är en fröjd att se på.

Rank: 2-1

V75-6:

Även sjätte avdelningen är en riktigt klurig avdelning som kräver många streck. Jag är väldigt förtjust i 3 Ramon Dekkers som märkligt nog bara är spelad till 5%! Skulle Jenny Björk lyckas hitta ledningen så tror jag ingen slår honom, däremot så ser det ut som att 2 Kindy Cane tar ledningen. Kindy som även den är en bra häst och allra effektivast i ledningen. 5 Youngblood Pellini är fullständigt bortglömd! Hästen har form och får extremt duktige Marc Elias i sulkyn och jag tror faktiskt att 5% är helt fel och jag rankar upp honom ordentligt. 9 Park View är en intressant häst från stall Frode Hamre och har ett rätt hyfsat utgångsläge då han kan sitta i perfekt slagläge för att vinna från open stretch. Det som talar emot är att hästen bara är 3 år och kanske inte har riktigt samma hårdhet som dom andra. Totalt streckas 8 ekipage.

Rank: 5-2-3-1-9-10-8-6

V75-7:

Här kommer omgångens bästa spik och det är tråkigt nog den stora favoriten 12 Readly Express. Readly som har 3 raka förluster men det har varit mot betydligt bättre hästar än det han möter nu. Nu kommer 4 Cyber Lane att få Christoffer Eriksson i sulkyn och jag tror inte att Christoffer kommer svara ledningen när Readly kommer. Readly kommer troligtvis att gå sista varvet i ledningen sen får dom andra bara köra efter andra placeringen som ändå ger 250 000 kr. Jag spikar trots att min favorithäst 1 Racing Mange är med i loppet och jag rankar honom tvåa då jag tycker att Cyber Lanes form inte är riktigt hundra och han har sett lite tråkig ut i de sista loppen.

Rank: 12 Reserv: 1-4

Systemet är på 7776 rader och en andel kostar 175kr. Jag har tre andra system som bygger på samma ranking så vill man inte lägga 175kr så kan man köpa in sig på ett lite mindre och som sagt ALLA system satt förra helgen!

Andelar köper du genom att klicka HÄR!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips