V75 Åby 14 Oktober, SM » 14 okt. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

V75 Åby 14 Oktober, SM

Hej på er!

Då var det dags att lämna en analys till V75 som denna lördag går på en av mina favoritbanor Åby. Omgången ser lite smålurig ut trots att vi bara har 6 lopp att analysera (Readly Express är väl stenklar?). Jag har som vanligt två system ett lite större för 100kr andelen och ett lite mindre för 30kr som jag valt att kalla Trisslotten, andel köper du här.

V75-1:

I första avdelningen kommer omgångens bästa drag och det är Nr 3: Silver Annie. Annie är en häst jag följt en längre tid och har bra koll på, hon kommer från en enkel seger senast och har härdats på V75 tidigare. Annie är ett litet sto men med en ruggig speed att tillgå. Här kommer hon köras till spets och sen släpper hon förmodligen direkt till första bästa för att på upploppet nyttja open stretch och speeda ner allihop. På Trisslotten blir Silver Annie spik medans på det andra systemet plockar jag med 10 hästar. Jag vill även varna för en annan 5% nämligen Nr 8: Kung Edward som skrällvann på V86 senast och likt Annie har Kung Edward en riktig bra spurt. I detta lopp kan det bli överpace och då tror jag "potatisen" kommer vara med på målfotot.

Rank: 3-1-8-7-2-9-10-6-12

V75-2:

Då var det dags för veckans snackis nämligen Monté-SM, jag tycker det är bra för sporten att så här bra Monté lopp är med på V75, men likt V86 för någon vecka sedan så är det ekipage med här som aldrig startat i grenen. Jag tycker det är skrämmande att det får gå till så här. Det blir lite en gissningslek om Nr 6: Highspeed Call blir bättre under sadel eller hur han fungerar. Jag tror att Highspeed Call kan göra som sin värsta motståndare Nr 7: Candor Hall gjorde i sin montédebut nämligen göra ett ruggigt bra lopp. Highspeed Call är en riktigt bra häst i grund och botten. Jag väljer att strecka sex hästar och hoppas att det räcker.

Rank: 7-4-6-3-5-1

V75-3:

Då var det dags för Sto-SM där man fått ihop riktigt bra ston. Bästa hästen är Nr 5: Galactica, men tyvärr har hon ingen form och jag tror tyvärr hon är chanslös här. Jag väljer istället att spika Nr 1: Nancy America som var urläcker när hon vann senast då hade man satt på jänkarvagnen och helstängt vilket gjorde hästen superbra! Får hon inte göra för mycket i starten utan får ledningen relativt enkelt så tror jag hon inte kan förlora. SPIK!

Rank: 1 Res: 5-3

V75-4:

Här väljer dom flesta att ta med alla hästar. Jag har pluggat ordentligt och nöjer mig med tre hästar. Nr 11: Global Trader gjorde en galet bra prestation senast och jag tror att det är toppchans här! Första häst för mig är Nr 6: Tottenham som kan komma tidigt till ledningen och då är den riktigt riktigt svår att slå. Jag chansar även bort favoriten Nr 12: Chianti som jag tror är helt chanslös från sitt bakspår.

Rank: 6-11-3

V75-5:

Ännu ett svårlöst lopp men jag tycker mig hittat fem hästar som höjer sig över mängden. Jag kommer spika Nr 3: Masterglide på Trisslotten och jag tycker att Masterglide har god segerchans ifrån ledningen. Jag kan ändå inte släppa en häst jag spikade för någon vecka sedan, då slutade det tyvärr med galopp Nr 2: Duke of Mearas är hästen jag pratar om.

Rank: 3-2-4-9-10

V75-6:

Här startar hästen som är på allas läppar nämligen Nr 1: Readly Express. Readly blir naturligtvis omgångens största favorit och hur jag än försöker och letar efter minus så man kan gardera så hittar jag ingen naturlig förklaring till varför han skulle förlora. Det är möjligen om någon kör av däcket för Jorma eller något liknande. SPIK! (På trisslotten har jag garderat)

Rank: 1 Res 3-5

V75-7:

Sista avdelningen är lite svårlöst men jag tror att Nr 2: Cab Hornline kommer till spets och därifrån tror jag ingen slår han. Det som får mig att inte spika på det större systemet är att det inte är helt säkert att han får spets utan att Johan på Nr 1: Ultimate Wine håller upp ledningen för att sen släppa till den andra röda kusken på Nr 7: Electric Light. Jag plockar med fem hästar.

Rank: 2-3-5-7-12

Tycker ni att systemen ser bra ut så se då till att köpa en andel här. Jag har iallafall en bra känsla och det känns som formen är antågande med sju rätt i onsdags på V86.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips